Polska zapaśniczka Anhelina Łysak trzecia na świecie
oLIVE media
ul. Prosta 20
00-850 Warszawa
s.stepien|olivemedia.pl| |s.stepien|olivemedia.pl
661364817
https://olivemedia.pl/
Zapaśniczka Anhelina Łysak może pochwalić się kolejnym międzynarodowym sukcesem. Zawodniczka klubu Cement Gryf Chełm zajęła trzecią lokatę w rankingu Międzynarodowej Federacji Zapaśniczej (United World Wrestling) w kategorii kobiet do 57 kg.
Anhelina Łysak jako pierwsza z polskich zapaśników i zapaśniczek zdobyła kwalifikację na Igrzyska Olimpijskie w Paryżu. Reprezentantka Cement Gryf Chełm ma na swoim koncie wiele osiągnięć, w tym mistrzostwo świata U-23 w 2021 roku, czy brązowy medal wywalczony na Mistrzostwach Świata w Zapasach w 2022 roku.
Zdobycie przepustki do Paryża nie spowodowało jednak, że Anhelina osiadła na laurach - przeciwnie, zapaśniczka nadal prze do przodu, osiągając kolejne sukcesy. W ciągu ostatnich miesięcy 26-latka stale wykazuje się znakomitą formą i triumfuje podczas międzynarodowych rywalizacji. Jednym z jej najświeższych sukcesów jest brązowy medal wywalczony w lutym br. podczas zapaśniczych mistrzostw Europy seniorów w Bukareszcie.
Teraz do imponującej kolekcji podopiecznej KSG “Olympic Dreams” doszedł nowy powód do dumy - trzecia lokata w rankingu Międzynarodowej Federacji Zapaśniczej (United World Wrestling) w kategorii kobiet do 57 kg. UWW to najważniejsza instytucja zapaśnicza, sankcjonująca zawody w zapasach.
3. miejsce w rankingu światowym to dla mnie ogromny sukces, ale mimo wszystko spodziewany. To wyróżnienie, na które pracowałam cały zeszły sezon, zajmując medalowe miejsca podczas międzynarodowych turniejów. Bardzo się cieszę, że udało mi się zająć tak wysokie miejsce, które motywuje mnie do jeszcze cięższej pracy, aby w przyszłości stać się numerem 1! - komentuje reprezentantka Fundacji KSG “Olympic Dreams” Anhelina Łysak.
Anhelina musiała uznać wyższość jedynie Mołdawianki Anastasii Nichity i Japonki Sakurai Tsugumi, które zajęły odpowiednio pierwsze i drugie miejsce w rankingu.

Bieganie zimą? Marka Montis proponuje latarkę czołową

Świąteczna niespodzianka od siatkarek KSG Warszawa

Siatkarki KSG Warszawa wprowadziły sportową energię do warszawskich szkół
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Moda

Klaudia Zioberczyk: Doszłam już do takiego momentu, że jak wchodzę do sklepu, to mówię: wcale tego nie potrzebuję. Teraz stawiam na jakość, a nie na ilość
Modelka zdaje sobie sprawę z tego, że trzeba być bardzo ostrożnym, by nie dać się nabrać na różne sztuczki marketingowe, nie ulegać czarowi wyprzedaży i promocji, a zamiast tego kompletować swoją garderobę z ponadczasowych zestawów, które będzie można wykorzystać na różne okazje. Klaudia Zioberczyk uważa, że greenwashing, czyli wywoływanie u konsumentów poszukujących towarów eko mylnego wrażenia, że oferowany produkt taki właśnie jest, to nieuczciwa praktyka. Temu zjawisku postanowiła więc dokładnie się przyjrzeć w swojej pracy magisterskiej.
Konsument
Możliwość zakupu online może zachęcić kolejne grupy Polaków do ubezpieczeń zdrowotnych. Dziś korzysta z nich już prawie 5,5 mln osób

Polska jest jednym z liderów Europy w obszarze cyfryzacji sektora usług medycznych. Świadczą o tym m.in. popularność elektronicznych narzędzi zapewniających dostęp do danych zdrowotnych, e-recept czy wirtualna diagnostyka. Polacy są też otwarci na innowacje w zakresie ubezpieczeń zdrowotnych, z których korzysta już blisko 5,5 mln osób. Za pomocą nowej cyfrowej platformy Medicover chce zachęcić klientów do samodzielnej konfiguracji i zakupu polis online.
Żywienie
Wiktor Dyduła: Praca w charakterze kelnera jest bardzo ciężka fizycznie i psychicznie. Dlatego trzeba dawać napiwki, bo nawet 5 zł może zrobić komuś dzień

Zanim usłyszała o nim cała Polska, Wiktor Dyduła zarabiał między innymi jako animator zabaw dla dzieci, kelner i uliczny grajek. Każde zajęcie miało swoje plusy i minusy, ale jego najbardziej cieszyło to, że dzięki nim może poznawać ciekawych ludzi. Wokalista podkreśla, że ma duży szacunek do pieniądza i prawie zawsze daje też napiwki, bo wie, że to najlepsza forma docenienia pracy tych, którzy nas obsługują w kawiarni czy restauracji.