Komunikaty PR

Sposoby na porządek w szufladach

2023-07-08  |  01:00
Biuro prasowe

Nowoczesne systemy szuflady jak Ultra Box czy Maxima PURO od REJS to idealne miejsce do przechowywania kuchennych produktów: zapasów, akcesoriów, zastawy… W szufladach można ułożyć i posegregować rzeczy duże i małe, te z których korzystamy najczęściej i te, które powinny być zawsze pod ręką. Pełny wysuw znacznie ułatwia dostęp i usprawnia kuchenne prace.

Jest tylko jedno ale. O ile duże i ciężkie rzeczy jak np. zastawę czy garnki, można ułożyć raz na jakiś czas i mieć nadzieję, że będą dokładnie tam, gdzie powinny być, to utrzymanie ładu wśród drobiazgów nie jest takie proste. Niczym niezabezpieczone niewielkie produkty, jak sztućce i duże noże, przyprawy, folia aluminiowa, akcesoria, a nawet lądujące często w kuchni baterie i leki, przesuwają się podczas każdego otwierania i zamykania szuflady. Mieszają się, plączą i gubią. A to rodzi bałagan. Jak go okiełznąć?

- Rozwiązaniem są zaprojektowane specjalnie z myślą o kuchennych produktach wkłady do organizacji szuflad. REJS proponuje kilka tego typu rozwiązań. Uwagę warto zwrócić na modele wykonane z drewna, które są nie tylko bardzo trwałe i funkcjonalne, ale również gustowne i atrakcyjne wzorniczo. – wyjaśnia Joanna Posadzy, Dyrektor Marketingu firmy REJS.

Wkłady z drewna – rodzaje i wymiary

Wkłady do szuflad wykonane są z fornirowanej sklejki dębowej w ciepłym jasnym odcieniu. Drewno jest solidnie zabezpieczone przed działaniem wody matowym lakierem, który dodaje mu elegancji. Linia obejmuje 6 modeli przeznaczonych do szuflad o głębokości min. 500 mm. Zróżnicowane kształtem i rozmiarem pojedyncze wkłady można dowolnie zestawiać ze sobą w zależności od potrzeb i rozmiaru samej szuflady. Pięć z nich dostępnych jest na rynku od ponad roku, ale jeden – praktyczny wkład z przegrodami, to nowość.

Drewniany wkład z przegrodami to funkcjonalny separator, dzięki któremu możemy podzielić wnętrze szuflady na mniejsze sekcje. Niczym reling segreguje produkty i uniemożliwia im przesuwanie się i mieszanie. Dostępny jest w kilku wymiarach: 420x420, 520x520, 720x720 i 820x820 mm i wysokości 50 mm.

Jakie wkłady poza tym mamy do wyboru?

Wkład na sztućce (260x472x50 mm) to najbardziej klasyczny element. Trzy pionowe i dwie poziome przegrody pozwalają ułożyć noże, widelce i łyżki oraz ich deserowe odpowiedniki. Jego uzupełnieniem jest wkład ze specjalnymi rowkami na noże (200x472x50 mm). Zmieści się w nim cały zestaw 9 dużych noży kucharskich, a także mniej poręczny nóż do pizzy i łopatka do sera.

Z myślą o folii spożywczej i aluminiowej, a także o papierze do pieczenia powstał wkład z 3 podłużnymi przegrodami (200x472x50 mm). Rolki folii i papieru można w nich nie tylko ułożyć, ale i zamknąć, co uniemożliwi ich rozwijanie się i zabezpieczy przed uszkodzeniem. Co więcej urwanie kawałka o pożądanej i równej długości jest znacznie łatwiejsze dzięki ząbkowanej krawędzi przegródek.

Równie funkcjonalny jest odpowiednio wyprofilowany stelaż na przyprawy (260x472x50 mm). Pojemniczki z ziołami można ułożyć w nim pod niewielkim kątem, co ułatwia ich wyjęcie, a jednocześnie ładnie je eksponuje. Pasujące do tego wkładu szklane słoiczki ze szczelnymi przykrywkami również są dostępne w ofercie REJS.

Uzupełnieniem linii jest najmniejszy pod względem rozmiaru uniwersalny podłużny wkład (100x472x50 mm), w którym ułożyć można dowolne akcesoria. To dobre miejsce na chochlę, ale też na drobiazgi typu zapalniczka. Poza tym za jego pomocą można jeszcze lepiej wykorzystać całą szerokość szuflady.

Dobry dodatek – mata antypoślizgowa

Jeśli zależy nam na dodatkowym zabezpieczeniu mebli i jeszcze wyższej funkcjonalności, warto oprócz wkładów zastosować matę antypoślizgową. Sprawdzi się ona w szufladach wyższych, lub jako uzupełnienie drewnianych wkładów w szufladach niższych. Mata nie tylko uniemożliwia przesuwanie się i mieszanie produktów, ale też dodatkowo zabezpiecza dno szuflady przed ubrudzeniem i drobnymi zarysowaniami, a także wycisza odgłos odkładania do niej produktów.

Mata antypoślizgowa wykonana jest z dwuwarstwowego tworzywa. Dostępna jest w rolkach o długości 5 metrów w 2 szerokościach: 474  i 524 mm. Można ją łatwo przyciąć na pożądany wymiar. Po rozłożeniu sama się poziomuje i dostosuje do dna szuflady. Maty występują w 3 kolorach: białym, grafitowym i srebrnym, co ułatwia dopasowanie ich do stylu zabudowy.

www.rejs.eu www.e-rejs.eu

Więcej informacji
Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Dom Oaza spokoju na Żoliborzu Biuro prasowe
2024-07-31 | 16:20

Oaza spokoju na Żoliborzu

Żoliborz, jedna z najbardziej urokliwych dzielnic Warszawy, stała się idealnym miejscem  do zamieszkania dla trzyosobowej rodziny oraz psa. Właściciele bardzo cenią sobie wygodę i
Dom Architektoniczne inspiracje ze świata arch. Magdaleny Federowicz-Boule
2024-07-31 | 13:50

Architektoniczne inspiracje ze świata arch. Magdaleny Federowicz-Boule

Podróże są nieodłącznym elementem zarówno życia zawodowego, jak i prywatnego architektki Magdaleny Federowicz-Boule, założycielki wielokrotnie nagradzanej pracowni
Dom Vileda wprowadza nową linię suszarek Ultimate – styl i funkcjonalność w jednym
2024-07-31 | 09:30

Vileda wprowadza nową linię suszarek Ultimate – styl i funkcjonalność w jednym

Kultowe suszarki w stylowym, czarnym kolorze Firma Vileda, znana z dostarczania nowoczesnych rozwiązań ułatwiających domowe obowiązki, wprowadza nową, wyjątkową linię suszarek do

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Nie żyje Bogumiła Wander

Bogumiła Wander: Bardzo tęsknię za telewizją, oglądam bez przerwy. Żałuję, że tak wcześnie odeszłam z pracy

Z wielkim smutkiem przyjęliśmy wiadomość o śmierci Bogumiły Wander, jednej z najbardziej cenionych postaci polskiego świata medialnego. Z tej okazji pragniemy podzielić się z Państwem jednym z ostatnich wywiadów, jakich udzieliła naszej redakcji.

Zdrowie

Nauka

Zła dieta może powodować obniżenie nastroju i zdolności poznawczych. Naukowcy potwierdzają związek żywienia z neurochemią

Jedzenie niezdrowej żywności może prowadzić do zmian w mózgu, związanych z depresją i zaburzeniami lękowymi. Obniżeniu mogą też ulec zdolności poznawcze. Do takich wniosków doszli naukowcy z Wielkiej Brytanii, obserwując skany mózgów pacjentów z różnymi nawykami żywieniowymi. Uwidocznione zostały zmiany w neuroprzekaźnikach i objętości istoty szarej u osób, które mają złą dietę, w porównaniu z tymi, które stosują dietę śródziemnomorską. Badacze wciąż poszukują potwierdzenia mechanizmów, które sprawiają, że jedzenie ma taki wpływ na kondycję ośrodkowego układu nerwowego. Jedna z koncepcji zakłada powiązanie ich z nieprawidłowościami w mikrobiocie jelitowej.

Handel

Z programów lojalnościowych w sklepach korzysta 85 proc. Polaków. Ważne są dla nich promocje, personalizowane oferty i zbieranie punktów na nagrody

Przy wyborze sklepu stacjonarnego Polacy zwracają uwagę na dogodną lokalizację, duży wybór produktów i atrakcyjne ceny. Istotne są dla nich również programy lojalnościowe, z których korzysta już 85 proc. konsumentów, a 40 proc. decyduje się na zakupy właśnie ze względu na oferowane w nim rabaty – wynika z badania SW Research na zlecenie sieci Carrefour. Przyszłością rozwoju takich programów są spersonalizowane oferty, które pomagają klientom oszczędzać pieniądze na produktach kupowanych przez nich najczęściej. W taką stronę swoją platformę rozwija również Carrefour. Ostatnio sieć połączyła siły z programem Payback, przez co zasięg programu lojalnościowego zwiększył się do 10 mln klientów.