NOBU HOTEL WARSAW NAGRODZONY W 3 KATEGORIACH KONKURSU WORLD LUXURY HOTEL AWARDS

Paweł Świąder
Prepare Sp. z o.o.
Świętokrzyska 18
00-052 Warszawa
pawel.swiader|prepare.pl| |pawel.swiader|prepare.pl
783917437
www.prepare.pl
NOBU HOTEL WARSAW NAGRODZONY W TRZECH KATEGORIACH KONKURSU WORLD LUXURY HOTEL AWARDS
WARSZAWA, 31 PAŹDZIERNIKA 2023, Nobu Hotel Warsaw został nagrodzony w międzynarodowym konkursie World Luxury Hotel Awards zdobywając statuetki w trzech kategoriach: Best Luxury Design Hotel 2023 Poland, Best Luxury Lifestyle Hotel 2023 Poland oraz Best Luxury Conference & Events Hotel 2023 Europe. Nagrody podczas uroczystej gali w Atenach odebrał Dyrektor Generalny Nobu Hotel Warsaw Stefan Bauer.
Doroczną, uroczystą galę, podczas której wręczono prestiżowe nagrody World Luxury Hotel Awards zorganizowano już po raz siedemnasty. Ponad 300 gości reprezentujących branżę hotelarską z całego świata zgromadziło się w Hotelu Grand Hyatt w Atenach. Podczas niezwykłej ceremonii towarzyszyły im występy artystów, a z hotelowego tarasu można było podziwiać niezapomniany widok na Akropol. Nie zabrakło także wielu tradycyjnych, greckich akcentów zarówno artystycznych, jak i kulinarnych.
„To był niezwykły wieczór, nie tylko dlatego, że Nobu Hotel Warsaw został zwycięzcą w aż trzech kategoriach. To wielkie osiągnięcie całego zespołu hotelu Nobu i restauracji Nobu w Warszawie. Ich praca i poświęcenie oraz chęć jak najlepszej obsługi gości zaowocowały wyróżnieniem przyznanym przez naszych gości i ekspertów branży" – mówi Stefan Bauer, Dyrektor Generalny Nobu Hotel Warsaw.
Hotel Nobu w Warszawie był już wielokrotnie nagradzany w poprzednich latach. Rok 2023 to kolejny kamień milowy w rozwoju marki, gdy goście oraz eksperci z całego świata docenili wyjątkową obsługę, klimat oraz projekt hotelu. Także w tym roku miał miejsce inny, znaczący moment w historii Nobu Hotel Warsaw. Po raz pierwszy odwiedził go jeden z założycieli światowej marki Nobu – mistrz kuchni Nobu Matsuhisa. Podczas tego wydarzenia goście restauracji mogli delektować się kultowymi daniami przygotowywanymi pod okiem samego mistrza.
O Hotelu i Restauracji Nobu w Warszawie:
Nobu Hotel Warsaw został otwarty w sierpniu 2020 roku w prestiżowym Śródmieściu, w niewielkiej odległości od dzielnicy dyplomatycznej. Hotel został zrealizowany według wyjątkowego projektu, który odzwierciedla tradycyjne japońskie detale architektoniczne z wykorzystaniem naturalnych materiałów w nowoczesnym wydaniu. Hotel oferuje 116 pokoi i apartamentów, restaurację i bar Nobu, pierwszy w historii Sakebar by Nobu, miejską oazę z tarasem na pierwszym piętrze oraz nowoczesną przestrzeń konferencyjną dla 350 osób. W hotelu znajduje się również wiele mniejszych sal konferencyjnych i biznesowych, wyposażonych w wysokiej jakości sprzęt audiowizualny, a także dysponujących widokiem na miasto. Na dachu hotelu znajduje się centrum fitness ze sprzętem TechnoGym, a także łaźnia parowa, sauna i gabinet zabiegowy SPA. Projekt architektoniczny hotelu został stworzony przez warszawską pracownię Medusa Group.
Dania oferowane w restauracji Nobu Warsaw oparte są na przepisach japońskiego mistrza kuchni Nobuyuki "Nobu" Matsuhisy, który z prostych składników tworzy kulinarne dzieła sztuki. Nobu Warsaw prezentuje popisowe dania, takie jak Black Cod with Miso, Yellowtail Sashimi with Jalapeno, a także nowe kreacje z wykorzystaniem lokalnych składników w stylowej, kameralnej przestrzeni restauracyjnej, a także Nobu Bar, dwie strefy prywatnych imprez i Sushi Bar. Dziś w Warszawie goście mogą spróbować dań z menu wyjątkowej japońskiej restauracji, którą wyróżnia także starannie zaprojektowane wnętrze, przywodzące na myśl harmonię i piękno takich żywiołów jak woda i powietrze.

Pierwsza kawiarnia Costa Coffee połączona z Klubem Fikołki już otwarta

Jak zadowolić Zetkę w pracy? Pokolenie Z i jego oczekiwania

Firma eventowa jako partner w organizacji eventów
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Nie żyje Jadwiga Jankowska-Cieślak

Jadwiga Jankowska-Cieślak: Zwykle Złota Palma otwiera ścieżkę do kariery, a mi zamknęła. W Polsce trwał wtedy stan wojenny i musiałam szybko wracać do kraju
Żywienie

Sylwia Bomba: Stosuję zasadę żywieniową 80/20. Raz w tygodniu jem z córką kebaba i organizm wybacza mi to
Influencerka przekonuje, że są takie momenty czy okoliczności, kiedy w swoim jadłospisie pozwala sobie na więcej. Jej zdaniem każdy powinien robić sobie taki „oszukany dzień” i spełniać wtedy swoje zachcianki żywieniowe. Oczywiście nie po to, żeby się najeść do syta, ale zaspokoić apetyt chociażby na coś słodkiego. Sylwia Bomba przyznaje, że do jej dietetycznych grzeszków należą: kebab, popcorn i cola.
Problemy społeczne
Duża zmiana w organizacji pracy w firmach. Elastyczność wśród najważniejszych oczekiwań pracowników

Dotychczasowe modele organizacji pracy w firmach nie zawsze odpowiadają na wyzwania przyszłości. Ostatnie lata zmieniły zasady gry na rynku pracy i teraz elastyczność liczy się na nim bardziej niż kiedykolwiek wcześniej. Elastyczny model pracy staje się jednym z bardziej oczekiwanych benefitów, a dla firm jest to sposób na przyciągnięcie talentów. Kolejnym jest wykorzystanie innowacyjnych narzędzi technologicznych. To jednak wymaga zarówno od pracowników, jak i od pracodawców zaangażowania w ciągłe podnoszenie kompetencji.
Gwiazdy
Wiktor Dyduła: W domu rodzinnym zawsze podtrzymywaliśmy tradycję śmigusa-dyngusa. Teraz widzę, że w miastach już zanika ten zwyczaj

Zdaniem wokalisty śmigus-dyngus może dostarczyć sporo radości, ale też być powodem kłótni, chociażby w momencie, kiedy nie wszyscy godzą się na taką zabawę. Nie ukrywa też, że w dzieciństwie najbardziej czekał właśnie na lany poniedziałek i bitwę na wiadra. Zauważa jednak, że z roku na rok ta tradycja powoli zanika, a za oblanie wodą osób, które sobie tego nie życzą, można nawet dostać mandat.