Komunikaty PR

Święto dyni w Koneserze, czyli smaki jesieni na wyciągniecie ręki

2023-10-09  |  13:00
Biuro prasowe

Październik przynosi zmianę kolorów nie tylko za oknami, ale także na talerzach. Od ciepłych, sycących zup, przez słodkie wypieki, aż po pikantne, aromatyczne dania – to prawdziwe bogactwo smaków, które warto odkryć na nowo. Jesienią królową stołów jest dynia, a pysznych i niebanalnych aranżacji z jej udziałem można spróbować w Centrum Praskim Koneser!

Centrum Praskie Koneser, klimatyczne miejsce na mapie Warszawy położone na Pradze, rozpoczyna wielkie wydarzenie dla miłośników jesiennych smaków – Wszystkiego dyniowego. Święto dyni w KoneserzeAż przez trzy weekendy października (początek już 13-15 października, następnie: 20-22 października i 27-29 października) w wybranych lokalach na terenie Konesera będzie można skosztować dyniowych specjałów. 

Dyniowa Symfonia Smaków

Cannelloni z dynią i ricottą? A może zachwyci Was grzanka z borowikami i dynią lub sernik z lodami dyniowymi? Restauracje Konesera przygotowały specjalne menu, które z pewnością zadowolą nawet te najbardziej wymagające podniebienia. Każda propozycja jest starannie zaplanowana i wykonana z najwyższej jakości składników, aby zapewnić odwiedzającym niezwykłe doświadczenia kulinarne!

Bombaj Masala poprowadzi Was po ścieżkach pełnych zmysłowych dodatków i orientalnych aromatów. Specjały z dyni przygotują też Setki PowodówFreya Cafe & DeliSpółdzielnia.Koneser i oczywiście Koneser Grill –restauracja już po raz kolejny wyróżniona w prestiżowym przewodniku Michelin, jako jedyna w prawobrzeżnej części WarszawyA całość zwieńczona wyjątkowym deserem – w Pijalni Czekolady E. Wedel lub kawiarni Kaffeine.

Ale to nie wszystko! Kto powiedział, że dynia nie może występować w drinkach? ¾ Koneser Bar oraz lobby Hotelu Moxy Warsaw Praga, w interesujący sposób wprowadzają ten element do swojego jesiennego repertuaru.

Zainspiruj się!

Październik w Koneserze zaskoczy Was rozmaitymi i inspirującymi warsztatami. Minimal Line proponuje cykl spotkań pod hasłem „LESS IS MORE w dyniowym wydaniu”. W każdy piątek (13.10, 20.10 i 27.10), dorośli będą mogli spróbować swoich sił w malowaniu tuszem, w jesiennym klimacie z poczęstunkiem. Zaś na ostatnią sobotę miesiąca (28.10) zaplanowane są atrakcje dla dużych i małych. Magic Mind Museum przewiduje szereg wydarzeń przez cały miesiąc. W harmonogramie znajduje się między innymi gra terenowa pt. „Pole dyniowe”, cykl warsztatów „Magicznie Zakręcone Dynie” i kreatywne zajęcia plastyczne „Dynie Kusama”.

Włoska gościnność

Okazji do odwiedzenia warszawskiej Pragi jest znacznie więcej! Do bogatej oferty gastronomicznej Konesera dołączyła – pierwsza w Polsce restauracja marki – L’Osteria. W przytulnej atmosferze i w duchu słynnej włoskiej gościnności, odwiedzający mogą się delektować przysmakami takimi jak: aromatyczna kawa, makarony z własnej manufaktury czy pyszna pizza z najwyższej jakości produktów. Z pewnością zachwyci zarówno doskonałym jedzeniem okraszonym klimatem słonecznej Italii, jak i rodzinną atmosferą oraz obsługą, która troszczy się o każdy szczegół. 

Nie czekaj! Odwiedź Konesera w weekend 13-15 października! Dla spóźnialskich i chętnych, by spróbować jeszcze więcej dyniowych specjałów kolejne szanse już w dniach 20-22 października 27-29 października podczas PEŁNEGO ATRAKCJI finału wydarzenia Wszystkiego dyniowego. Święto dyni w Koneserze

Szczegóły akcji, wraz z DYNIOWYM MENU i dodatkowymi aktywnościami znajdziesz na specjalnej stronie koneser.eu/wszystkiego_dyniowego/

***

Centrum Praskie Koneser to najczęściej nagradzana inwestycja mixed-use w Polsce i serce odradzającej się warszawskiej Pragi. Usytuowane na terenie XIX-wiecznej fabryki wódki, przywróciło do życia zabytkowe budynki i stworzyło nowy punkt na stołecznej mapie rozrywkowej, gastronomicznej, muzealnej, kulturalnej, zakupowej i hotelarskiej – z Hotelem Moxy Warsaw Praga. Tu można znaleźć wiele restauracji i barów z kuchnią z całego świata: AZIA, Bombaj Masala, Boska Woda i Zagroda, ORZO, Koneser Grill, Spółdzielnia.Koneser, Setki Powodów oraz pierwsza w Polsce restauracja sieci L’Osteria, a także unikatowe sklepy i polskie marki, tworzone przez rodzimych producentów. Ogólnodostępny plac Konesera, stanowiący rdzeń inwestycji, to miejsce licznych wystaw, targów i różnego rodzaju wydarzeń oraz pokazów artystycznych. Centrum Praskie Koneser to jedno z najważniejszych miejsc na kulturalnej mapie Polski, w którym znajduje się Muzeum Polskiej Wódki i Muzeum Sztuki Fantastycznej oraz nietuzinkowe galerie: Art Sułek Space, Dom ze Sztuką, ToTuart, Leonarda Art Gallery. 

 

Więcej informacji
Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Styl życia Teatr dla dzieci, koncert, DJ i joga – tak wygląda sierpień w Galerii Północnej Biuro prasowe
2024-07-31 | 13:00

Teatr dla dzieci, koncert, DJ i joga – tak wygląda sierpień w Galerii Północnej

Spektakle dla dzieci, koncert i joga w ogrodach na dachu oraz sety DJ-a. Sierpień w Galerii Północnej zapowiada się kulturalnie i aktywnie. W Galerii Północnej trwa lato
Styl życia Pokolenie pracoholików ma się dobrze. Co drugi Polak pracuje po godzinach
2024-07-31 | 11:40

Pokolenie pracoholików ma się dobrze. Co drugi Polak pracuje po godzinach

Praca po godzinach i brak odpowiedniego odpoczynku to norma w Polsce. Według raportu enel-med „Łączy nas zdrowie” aż 56 proc. Polaków pracuje wieczorami lub
Styl życia Wakacyjna akcja konkursowa - Pyszne Obrazy OLE!
2024-07-31 | 09:00

Wakacyjna akcja konkursowa - Pyszne Obrazy OLE!

Lato to czas kulinarnych podróży i kreatywnych odkryć. Zapraszamy wszystkich wielbicieli smaku do wzięcia udziały w konkursie na stworzenie własnego, pysznego obrazu z produktami OLE!

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Nie żyje Bogumiła Wander

Bogumiła Wander: Bardzo tęsknię za telewizją, oglądam bez przerwy. Żałuję, że tak wcześnie odeszłam z pracy

Z wielkim smutkiem przyjęliśmy wiadomość o śmierci Bogumiły Wander, jednej z najbardziej cenionych postaci polskiego świata medialnego. Z tej okazji pragniemy podzielić się z Państwem jednym z ostatnich wywiadów, jakich udzieliła naszej redakcji.

Handel

Z programów lojalnościowych w sklepach korzysta 85 proc. Polaków. Ważne są dla nich promocje, personalizowane oferty i zbieranie punktów na nagrody

Przy wyborze sklepu stacjonarnego Polacy zwracają uwagę na dogodną lokalizację, duży wybór produktów i atrakcyjne ceny. Istotne są dla nich również programy lojalnościowe, z których korzysta już 85 proc. konsumentów, a 40 proc. decyduje się na zakupy właśnie ze względu na oferowane w nim rabaty – wynika z badania SW Research na zlecenie sieci Carrefour. Przyszłością rozwoju takich programów są spersonalizowane oferty, które pomagają klientom oszczędzać pieniądze na produktach kupowanych przez nich najczęściej. W taką stronę swoją platformę rozwija również Carrefour. Ostatnio sieć połączyła siły z programem Payback, przez co zasięg programu lojalnościowego zwiększył się do 10 mln klientów.

Handel

Co jedenasta osoba na świecie głoduje, a jednocześnie gwałtownie przybywa ludzi otyłych. Dużym problemem jest marnowanie żywności

W 2023 roku głodowało 733 mln ludzi, a ponad 2,3 mld zmagało się z umiarkowanym bądź poważnym brakiem bezpieczeństwa żywnościowego, czasami nie jedząc przez cały dzień lub dłużej. Z powodu ostrego niedożywienia każdego roku umiera około miliona dzieci – pokazuje nowy raport „Stan bezpieczeństwa żywnościowego i żywienia na świecie”, opracowany przez pięć wyspecjalizowanych agend ONZ. Z publikacji wynika, że w walce z głodem i niedożywieniem świat cofnął się o kilkanaście lat, do poziomu notowanego w latach 2008–2009. – System żywnościowy potrzebuje głębokich, strukturalnych zmian, ponieważ w tej chwili jest zorientowany na maksymalizację zysków, a nie wyżywienie ludzi – wskazują eksperci.

Media

Rafał Zawierucha: Trzeba być do zawodu aktora w jakimś stopniu powołanym. Nie można jednak mówić ludziom, jak mają żyć, na kogo głosować i co jeść

Zdaniem Rafała Zawieruchy, żeby zostać aktorem, trzeba poczuć w sobie powołanie do wykonywania tego zawodu, mieć talent i charyzmę, ale też być świadomym tego, że niesie on ze sobą wiele trudności i niełatwych decyzji. Na dobrą rolę i na sukces trzeba ciężko zapracować, ale sława jest ulotna, konkurencja duża i szybko można zostać zapomnianym. Artysta sądzi też, że nawet zdobywając dużą popularność i będąc na szczycie, nie wolno się wywyższać, uważać się za wyrocznię i dyktować innym, co mają robić i jak żyć.