Szafka na przetwory – przechowywanie w kuchni
OKK! PR
ul. Świętojesrska5/7
00-236 Warszawa
biuro|okkpr.pl| |biuro|okkpr.pl
882444811
www.okkpr.pl
Własnoręcznie przygotowane domowe przetwory nie mają sobie równych. Słoje, słoiki, słoiczki – gdzie je wszystkie pomieścić i zapewnić sobie wygodny dostęp do ulubionego dżemu truskawkowego, nawet jeśli jest zasłonięty przez inne konfitury? Wystarczy jedną z szafek przeznaczyć na cargo marki PEKA.
Łatwy wgląd w Twoje zapasy i możliwość szybkiego odczytania etykiet na słoikach umożliwi system TANDEM. System pozwoli przechowywać wszystkie produkty niewymagające chłodzenia w sposób przypominający przechowywanie w lodówce. Pakowne cargo otwiera się jak lodówka i zawiera półki zarówno wewnątrz szafki, jak i na jej drzwiach. Półki wewnętrzne schowane w szafce przesuwają się dodatkowo do przodu podczas otwierania, żeby ułatwić dostęp do wszystkiego, co zostało schowane głębiej.
Łatwy wgląd w zapasy i możliwość szybkiego odczytania etykiet na słoiczkach umożliwia również system DISPENSA. Zapewnia widok z dwóch boków na zawartość szafki. Dzięki temu zawsze masz klarowny obraz aktualnego stanu spiżarni. A mało tego możemy dopasować rozmieszczenie koszy do określonych potrzeb i zapasów, zmieniając ich rozstawienie.
Możesz zapomnieć już o problematycznym sortowaniu produktów wg kategorii „używam rzadko”, „używam częściej” i ustawiania ich w odpowiedniej kolejności. Pakując rzeczy do szafki, nie zobaczysz już więcej porozsypywanych, poprzewracanych paczek z mąką, kaszą i ryżem. Wszystkie te produkty zaczną zajmować mniej miejsca, a jednocześnie będą ciągle pod ręką. Dostępne z każdej strony, bez konieczności wyjmowania i przestawiania pudełek, aby dostać się do jednego potrzebnego w tym momencie. To właśnie gwarantuje system DISPENSA, który doskonale sprawdzi się, gdy chcemy funkcjonalnie zagospodarować niewielką przestrzeń (najczęściej 30-40 cm) w zabudowie wysokiej.
Cargo DISPENSA pozwala zagospodarować nawet bardzo wąskie wnęki o szerokości 15 cm. Nawet najwęższe miejsce w kuchni możesz wiec przekształcić w spiżarnię.
Więcej przydatnych informacji na stronie: https://peka.pl
Oaza spokoju na Żoliborzu
Architektoniczne inspiracje ze świata arch. Magdaleny Federowicz-Boule
Vileda wprowadza nową linię suszarek Ultimate – styl i funkcjonalność w jednym
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
Jedynka Newserii
Nie żyje Bogumiła Wander
Bogumiła Wander: Bardzo tęsknię za telewizją, oglądam bez przerwy. Żałuję, że tak wcześnie odeszłam z pracy
Zdrowie
Lenka Klimentová: Od 12. roku życia męczą mnie silne migreny. Najbardziej cierpiałam w czasie ciąży, kiedy nie mogłam brać tabletek
Tancerka przyznaje, że ataki migreny uniemożliwiają jej normalne funkcjonowanie i czasami nie jest w stanie nic zrobić, nawet wykonać najprostszych czynności. I choć próbowała już wielu metod, by złagodzić tę niezwykle uciążliwą dolegliwość, to na dłuższą metę wszystko staje się nieskuteczne. Pomagają jedynie silne tabletki. Lenka Klimentová wspomina, że kiedy była w ciąży, przez pierwsze miesiące nie mogła się ratować w ten sposób i z ogromnym bólem musiała wziąć udział w pokazie tańca.
Nauka
Zła dieta może powodować obniżenie nastroju i zdolności poznawczych. Naukowcy potwierdzają związek żywienia z neurochemią
Jedzenie niezdrowej żywności może prowadzić do zmian w mózgu, związanych z depresją i zaburzeniami lękowymi. Obniżeniu mogą też ulec zdolności poznawcze. Do takich wniosków doszli naukowcy z Wielkiej Brytanii, obserwując skany mózgów pacjentów z różnymi nawykami żywieniowymi. Uwidocznione zostały zmiany w neuroprzekaźnikach i objętości istoty szarej u osób, które mają złą dietę, w porównaniu z tymi, które stosują dietę śródziemnomorską. Badacze wciąż poszukują potwierdzenia mechanizmów, które sprawiają, że jedzenie ma taki wpływ na kondycję ośrodkowego układu nerwowego. Jedna z koncepcji zakłada powiązanie ich z nieprawidłowościami w mikrobiocie jelitowej.
Handel
Z programów lojalnościowych w sklepach korzysta 85 proc. Polaków. Ważne są dla nich promocje, personalizowane oferty i zbieranie punktów na nagrody
Przy wyborze sklepu stacjonarnego Polacy zwracają uwagę na dogodną lokalizację, duży wybór produktów i atrakcyjne ceny. Istotne są dla nich również programy lojalnościowe, z których korzysta już 85 proc. konsumentów, a 40 proc. decyduje się na zakupy właśnie ze względu na oferowane w nim rabaty – wynika z badania SW Research na zlecenie sieci Carrefour. Przyszłością rozwoju takich programów są spersonalizowane oferty, które pomagają klientom oszczędzać pieniądze na produktach kupowanych przez nich najczęściej. W taką stronę swoją platformę rozwija również Carrefour. Ostatnio sieć połączyła siły z programem Payback, przez co zasięg programu lojalnościowego zwiększył się do 10 mln klientów.