Zielone oliwki z pastą paprykową OLE! Wyrazisty akcent w śródziemnomorskim stylu
Oliwki zielone z pastą paprykową OLE! to idealny duet, który łączy w sobie słonawy smak oliwek wraz z wyrazistym smakiem pasty paprykowej od OLE! To doskonała propozycja dla wszystkich smakoszy, którzy lubią przełamywać śródziemnomorskie specjały, małymi, ale za to znaczącymi dodatkami. Odkryj wyraziste połączenie oliwek zielonych z papryką w poręcznych słoiczkach. Zaskocz wszystkich oryginalną przekąską.
Oliwki należą do owoców, które są uprawiane od tysięcy lat. Są podstawą wielu potraw kuchni śródziemnomorskiej. Zdrowe i smaczne, a przez niektórych nawet nazywane kluczem do młodości. Ich słonawy, smak, sprawia, że są jedną z najlepszych przekąsek, jak również stanowią doskonały składnik wielu dań.
Oliwki zielone z pastą paprykową OLE! to duet niedościgniony. Papryka w postaci niezwykle delikatnej pasty idealnie łączy się z wytrawnym smakiem zielonych oliwek. Świetnie komponują się z daniami z drobiu lub rybami, ale same w sobie też są pyszną przekąską. To również idealny dodatek do sałatek.
Chcesz zaskoczyć swoich gości i przygotować wakacyjną kolację rodem z Malty, Włoch lub Hiszpani?
Przygotuj z nami makaron z sosem pomidorowym i Oliwkami zielonymi z pastą paprykową OLE! To danie skradnie wasze serce i zachęci do wakacyjnych wspomnień. Sprawdź przepis: http://bitly.pl/PEb4D
Więcej propozycji znajdziesz w PRZEPIŚNIKU OLE! na: www.wole-ole.pl
__________________________
Zielone oliwki z pastą paprykową OLE!
Pojemność: 240 ml
Cena: około 8 zł
![SERWIS NA GWIAZDKĘ MICHELIN – CZEGO SPODZIEWAĆ SIĘ W NAGRODZONEJ RESTAURACJI? Biuro prasowe](/files/_uploaded/glownekonf_1406821999,w_300,wo_300,ho_169,_small.jpg)
SERWIS NA GWIAZDKĘ MICHELIN – CZEGO SPODZIEWAĆ SIĘ W NAGRODZONEJ RESTAURACJI?
![Kuchnie świata na talerzu z FRoSTA!](/files/_uploaded/glownekonf_1665146849,w_254,wo_300,ho_169,_small.jpg)
Kuchnie świata na talerzu z FRoSTA!
![Egzotyczne podróże z Big-Active… bez wychodzenia z domu!](/files/_uploaded/glownekonf_1256229714,w_254,wo_300,ho_169,_small.jpg)
Egzotyczne podróże z Big-Active… bez wychodzenia z domu!
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
![](/files/1922771799/n-innowacje_1.png)
Jedynka Newserii
![](/files/1922771799/n-biznes_1.png)
Nie żyje Bogumiła Wander
![](/files/1922771799/wander,w_274,r_png,_small.png)
Bogumiła Wander: Bardzo tęsknię za telewizją, oglądam bez przerwy. Żałuję, że tak wcześnie odeszłam z pracy
Zdrowie
![](/files/1922771799/klimentowie-migreny-foto-ram,w_274,_small.jpg)
Lenka Klimentová: Od 12. roku życia męczą mnie silne migreny. Najbardziej cierpiałam w czasie ciąży, kiedy nie mogłam brać tabletek
Tancerka przyznaje, że ataki migreny uniemożliwiają jej normalne funkcjonowanie i czasami nie jest w stanie nic zrobić, nawet wykonać najprostszych czynności. I choć próbowała już wielu metod, by złagodzić tę niezwykle uciążliwą dolegliwość, to na dłuższą metę wszystko staje się nieskuteczne. Pomagają jedynie silne tabletki. Lenka Klimentová wspomina, że kiedy była w ciąży, przez pierwsze miesiące nie mogła się ratować w ten sposób i z ogromnym bólem musiała wziąć udział w pokazie tańca.
Nauka
Zła dieta może powodować obniżenie nastroju i zdolności poznawczych. Naukowcy potwierdzają związek żywienia z neurochemią
![](/files/1922771799/hepsomali-mozg-zywienie-foto1,w_133,r_png,_small.png)
Jedzenie niezdrowej żywności może prowadzić do zmian w mózgu, związanych z depresją i zaburzeniami lękowymi. Obniżeniu mogą też ulec zdolności poznawcze. Do takich wniosków doszli naukowcy z Wielkiej Brytanii, obserwując skany mózgów pacjentów z różnymi nawykami żywieniowymi. Uwidocznione zostały zmiany w neuroprzekaźnikach i objętości istoty szarej u osób, które mają złą dietę, w porównaniu z tymi, które stosują dietę śródziemnomorską. Badacze wciąż poszukują potwierdzenia mechanizmów, które sprawiają, że jedzenie ma taki wpływ na kondycję ośrodkowego układu nerwowego. Jedna z koncepcji zakłada powiązanie ich z nieprawidłowościami w mikrobiocie jelitowej.
Handel
Z programów lojalnościowych w sklepach korzysta 85 proc. Polaków. Ważne są dla nich promocje, personalizowane oferty i zbieranie punktów na nagrody
![](/files/1922771799/carrefour-programy-foto-4,w_133,r_png,_small.png)
Przy wyborze sklepu stacjonarnego Polacy zwracają uwagę na dogodną lokalizację, duży wybór produktów i atrakcyjne ceny. Istotne są dla nich również programy lojalnościowe, z których korzysta już 85 proc. konsumentów, a 40 proc. decyduje się na zakupy właśnie ze względu na oferowane w nim rabaty – wynika z badania SW Research na zlecenie sieci Carrefour. Przyszłością rozwoju takich programów są spersonalizowane oferty, które pomagają klientom oszczędzać pieniądze na produktach kupowanych przez nich najczęściej. W taką stronę swoją platformę rozwija również Carrefour. Ostatnio sieć połączyła siły z programem Payback, przez co zasięg programu lojalnościowego zwiększył się do 10 mln klientów.