Zlot food trucków w Atrium Kasztanowa
Tuż przed majówką Atrium Kasztanowa zabierze gości w kulinarną podróż dookoła świata. W ostatni weekend tego miesiąca, 28-30 kwietnia, do pilskiego centrum zawitają foodtrucki oferujące prawdziwą feerię smaków. Potrawy kuchni śródziemnomorskiej czy słodkie przekąski w postaci lodów i gofrów to zaledwie przedsmak tego, co czeka miłośników kulinarnych wrażeń. Nie zabraknie też dań dla fanów burgerów, a także dla smakoszy belgijskich frytek i kultowych zapiekanek.
Idzie wiosna, pora rozpocząć foodtruckowy sezon! Wielbiciele ulicznej kuchni będą mieli okazję spróbować w Pile niecodziennych dań serwowanych z food trucków w ostatni weekend kwietnia. Do Atrium Kasztanowa zjadą restauracje na kółkach, oferujące prawdziwą mozaikę kuchni i smaków z różnych zakątków świata.
Podczas kwietniowego weekendu mieszkańcy Piły będą mogli skosztować wielu wspaniałych potraw, przygotowanych przez kucharzy mobilnych restauracji. W ofercie food trucków, które zawitają do centrum handlowego, znajdą się m.in. amerykańskie burgery, śródziemnomorskie przysmaki, a także słodkie i słone przekąski, a na orzeźwienie– zimne napoje. Pojawią się też propozycje dań w wersji wegetariańskiej. Na długiej liście food trucków znajdują się m.in.:
- Pan Burger – amerykańskie burgery
- Pan Fryta - frytki belgijskie
- Pulled Pork - kanapki z szarpaną wieprzowiną
- Greek Street Food - kuchnia grecka
- Meat Pastrami – amerykańskie pastrami
- Tex – mex – potrawy kuchni meksykańskiej i teksańskiej
- Czarros - churrosy hiszpańskie
- Le mini - lemoniada molekularna
Przed galerią zaparkują także foodtrucki z chrupiącymi zapiekankami, orzeźwiającymi lodami, gorącymi goframi, a także z piwem.
– Nadchodzący zlot food trucków w Atrium Kasztanowa to świetna okazja, aby przypomnieć sobie smaki z ostatniego zlotu lub spróbować nowych, wcześniej nieznanych nam kuchni. Będą zarówno tradycyjne dania, jak i mniej spotykane kulinarne trendy. Nasz weekendowy piknik to dobry pomysł na rodzinne spędzenie czasu, a wszyscy wiedzą, że jedzenie na świeżym powietrzu smakuje najlepiej – mówi Marta Borsukiewicz, dyrektor Atrium Kasztanowa.
Zlot food trucków w Atrium Kasztanowa odbędzie się w dniach 28-30 kwietnia w godzinach 11.00-21.00 na parkingu przed głównym wejściem do centrum (al. Powstańców Wielkopolskich 99).
Więcej informacji na stronie: https://atrium-kasztanowa.pl/.
SERWIS NA GWIAZDKĘ MICHELIN – CZEGO SPODZIEWAĆ SIĘ W NAGRODZONEJ RESTAURACJI?
Kuchnie świata na talerzu z FRoSTA!
Egzotyczne podróże z Big-Active… bez wychodzenia z domu!
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
Jedynka Newserii
Nie żyje Bogumiła Wander
Bogumiła Wander: Bardzo tęsknię za telewizją, oglądam bez przerwy. Żałuję, że tak wcześnie odeszłam z pracy
Gwiazdy
Justyna Szyc-Nagłowska: Mam odłożone pieniądze na czarną godzinę. Teraz muszę też myśleć o emeryturze i zabezpieczyć sobie moje życie
Trzy razy więcej mężczyzn (17 proc.) niż kobiet (6 proc.) inwestuje na rynkach finansowych – wynika z raportu przygotowanego dla mBanku. Justyna Szyc-Nagłowska, która była prelegentką podczas prezentacji tych badań, uważa, że taka sytuacja może wynikać chociażby z tego, że panie boją się wychodzić przed szereg i wkraczać na płaszczyznę przez lata zarezerwowaną dla płci męskiej.
Konsument
Przybywa konsumentów aronii. Mimo właściwości prozdrowotnych wciąż jest jednak za mało doceniana
Mimo że aronia jest znana z właściwości prozdrowotnych, to nadal nie może się przebić i trafić do grona ulubionych owoców sezonowych Polaków. Dietetycy ubolewają nad tym, że sięgamy po nią dużo rzadziej, niż powinniśmy. Producenci z kolei z powodzeniem wykorzystują ją w sokach, dżemach, koncentratach i innych przetworach, udowadniając, że wcale nie musi być ona kojarzona tylko z kwaśnym, cierpkim smakiem. Zawarte w niej związki działają antynowotworowo i przeciwzapalnie, zapobiegają miażdżycy i chorobom serca, chronią przed udarami, opóźniają rozwój choroby Parkinsona i Alzheimera, a także obniżają ciśnienie krwi.
Podróże
Tomasz Jacyków: Uwielbiam upały, gdy ciepło wychodzi z betonu i pali siedzenie w rozgrzanym samochodzie. Na wakacje jeżdżę poza sezonem
Stylista zaznacza, że nie dla niego zatłoczone kurorty, plaże zastawione parawanami i długie kolejki turystów. Jego zdaniem takie warunki absolutnie nie sprzyjają wypoczynkowi, dlatego też stara się unikać podróży w sezonie wakacyjnym. Jak podkreśla, upały najlepiej znosi w mieście i niestraszne mu skąpane w słońcu ulice i nagrzane samochody. Z kolei na wczasy Tomasz Jacyków zazwyczaj wybiera się w czerwcu lub we wrześniu.