News powiązane z chandra jesienna

2017-10-05 | 06:46
Gwiazdy
Anna Starmach: wraz z nastaniem niekorzystnej pogody w mojej kuchni przybywa deserów i rzeczy słodkich News powiązane z chandra jesienna

Anna Starmach: wraz z nastaniem niekorzystnej pogody w mojej kuchni przybywa deserów i rzeczy słodkich

Słodkie desery, sport i wyjazdy w cieplejsze rejony świata – to sposoby gwiazdy „MasterChefa” na jesienną chandrę. Pomaga również uśmiech, który dla Anny Starmach jest naturalnym odruchem. Jak twierdzi jurorka uśmiech bardzo ułatwia kontakty międzyludzkie.
więcej
2016-12-02 | 06:50
Gwiazdy
Agnieszka Woźniak-Starak wstaje o 6 rano, żeby ćwiczyć. Aktywność fizyczna pomogła jej przetrwać jesień

Agnieszka Woźniak-Starak wstaje o 6 rano, żeby ćwiczyć. Aktywność fizyczna pomogła jej przetrwać jesień

Aktywność fizyczna to dla dziennikarki sposób na walkę z jesienną chandrą. Regularnie ćwiczy pod okiem Ewy Chodakowskiej, nawet jeśli musi wstać na zajęcia o 6 rano. Twierdzi, że po porannym treningu może się zmierzyć ze wszystkim, co przyniesie jej dzień.
więcej
2016-10-21 | 06:55
Gwiazdy
Karolina Malinowska robi prawo jazdy na motocykl

Karolina Malinowska robi prawo jazdy na motocykl

Modelka spełnia swoje dawne marzenie. Zaczęła naukę jazdy na motorze i jeszcze w tym roku zamierza podejść do egzaminu na prawo jazdy. Jej zdaniem życie polega na stawianiu sobie wyzwań, czasem nawet tych najbardziej szalonych.
więcej

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Roche

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Partner serwisu

Instytut Monitorowania Mediów

Moda

Natalia Jakuła: Uwielbiam połączenie stylu sportowego i eleganckiego. Jest to bardzo kobiece, wygodne i nareszcie modne

Trenerka cieszy się, że zakładając teraz adidasy do sukienki czy też szpilki do legginsów, nie jest postrzegana jako ktoś, kto nie zna trendów i nie potrafi się dobrze ubrać. Wręcz przeciwnie – styl sportowy ma coraz więcej zwolenniczek i zwolenników. Ona czuje się w nim doskonale, ale to nie oznacza, że stroni od eleganckich, dopasowanych sukienek, które podkreślają jej sylwetkę. Natalia Jakuła przekonuje, że nienaganną figurę zawdzięcza regularnym ćwiczeniom i zdrowemu odżywianiu, choć jak przekonuje, nie potrafi też odmówić sobie bezy czy brownie.

Konsument

Ostatnie lata przyniosły wysyp start-upów sektora foodtech. Rozwój rynku napędza rosnąca świadomość konsumentów

Rynek foodtech może zanotować w najbliższych kilku latach ponad 50-proc. wzrost przychodów – przewidują analitycy. Innowacje w sektorze żywności kreują dziś przede wszystkim start-upy, których nie ma może na rynku dużo, ale w szybkim tempie ich przybywa. Zajmują się dziś m.in. wytwarzaniem roślinnych zamienników mięsa, po które konsumenci sięgają coraz chętniej, ale też upcyklingiem żywności i ograniczaniem marnotrawstwa. Są też obszary bardziej zaawansowane, takie jak mięso hodowane w laboratoriach czy druk 3D jedzenia. – Wiele osób myśli, że to może jakaś przemijająca moda, ja myślę, że to już zmiana, której nie da się zatrzymać – mówi Piotr Grabowski z foodtech.ac. Co istotne, podobnie podchodzą do tego inwestorzy, którzy chcą wspierać ten biznes.

IT i technologie

Znani muzycy stworzyli utwór oparty na dźwiękach natury. Specjalne urządzenia zebrały „muzykę” z Puszczy Białowieskiej

Fale elektromagnetyczne wytwarzane przez rośliny mogą stanowić akompaniament muzyczny. Dzięki specjalnemu urządzeniu impulsy zarejestrowane w Puszczy Białowieskiej zostały zamienione na dźwięki i dostarczone do studia produkcyjnego. Tam z udziałem wokalistki Pauliny Przybysz i znanego producenta muzycznego Baascha powstała piosenka, stanowiąca efekt czwartej edycji projektu Czarna Polana. – Sporym wyzwaniem było zbieranie autentycznych dźwięków, bo dużo łatwiej jednak jest te dźwięki wyprodukować w zaciszu studia czy kupić, ale dzięki temu w „Pulsie” natura faktycznie wybrzmiewa – podkreślają realizatorzy kampanii.