Newsy

Agnieszka Kaczorowska jedzie na warsztaty aktorskie do Nowego Jorku

2014-07-01  |  07:10
Agnieszka Kaczorowska będzie się uczyć aktorstwa w Nowym Jorku. Tancerka z tym zawodem wiąże swoją przyszłość. Rok temu nie udało jej się zdać egzaminu do szkoły teatralnej, ale jak zapewnia, w tej kwestii nie powiedziała jeszcze ostatniego słowa. Jej miłość do aktorstwa zaczęła się na planie serialu „Klan”, w którym już od 15 lat wciela się w postać Bożenki Lubicz. 

Zamierzam się rozwijać aktorsko. W zeszłym roku rzeczywiście zdawałam do szkoły. Plan był taki, że w tym roku będę zdawała po raz drugi, ale tak się ten rok potoczył, że po prostu nie zdążyłam się przygotować i też nie miałam takiego parcia. Głos wewnętrzny mi mówi, że trzeba z tym poczekać – mówi agencji informacyjnej Newseria Lifestyle Agnieszka Kaczorowska, tancerka.

Agnieszka Kaczorowska przyznaje, że cały czas rozwija się i wykorzystuje każdą sytuację, by szlifować swoje umiejętności i podnosić kwalifikacje.

Myślę o kursie aktorskim w Stanach Zjednoczonych i oczywiście o wszelkich warsztatach tutaj na miejscu. Rozmawiałam już z aktorem i reżyserem z HB Studio w Nowym Jorku. To nie jest Strasberg, do którego wszyscy jeżdżą, to chyba jest już troszeczkę przereklamowane. A mi zależy na zdobyciu umiejętności, a nie na tym, żeby mieć renomę, że skończyłam kurs w Strasbergu – tłumaczy Agnieszka Kaczorowska.

Kaczorowska od dziecka trenuje taniec towarzyski i to na tej płaszczyźnie odniosła największe sukcesy. Teraz marzy o tym, by grać w teatrze. Jej zdaniem na scenie – podobnie jak na parkiecie – najważniejsze jest, by pokazywać prawdziwe emocje.

W tańcu postępuję w ten sam sposób, czyli nie bazuję tylko na technice, dla mnie najważniejsze są emocje. Wolę, żeby tancerz czasem zrobił coś troszkę źle, ale żeby to było z głębi jego serca, bo to wtedy rusza ludzi dookoła. I tak samo jest z aktorstwem. Trzeba stać się postacią, a nie ją grać – dodaje Agnieszka Kaczorowska.

Kaczorowska miała już okazję połączyć swoje dwie wielkie pasje, m.in. tworząc choreografię tanga do sztuki Ósmy cud świata w warszawskim Teatrze Palladium. 

Czytaj także

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Moda

Klaudia Zioberczyk: Doszłam już do takiego momentu, że jak wchodzę do sklepu, to mówię: wcale tego nie potrzebuję. Teraz stawiam na jakość, a nie na ilość

Modelka zdaje sobie sprawę z tego, że trzeba być bardzo ostrożnym, by nie dać się nabrać na różne sztuczki marketingowe, nie ulegać czarowi wyprzedaży i promocji, a zamiast tego kompletować swoją garderobę z ponadczasowych zestawów, które będzie można wykorzystać na różne okazje. Klaudia Zioberczyk uważa, że greenwashing, czyli wywoływanie u konsumentów poszukujących towarów eko mylnego wrażenia, że oferowany produkt taki właśnie jest, to nieuczciwa praktyka. Temu zjawisku postanowiła więc dokładnie się przyjrzeć w swojej pracy magisterskiej.

Konsument

Możliwość zakupu online może zachęcić kolejne grupy Polaków do ubezpieczeń zdrowotnych. Dziś korzysta z nich już prawie 5,5 mln osób

Polska jest jednym z liderów Europy w obszarze cyfryzacji sektora usług medycznych. Świadczą o tym m.in. popularność elektronicznych narzędzi zapewniających dostęp do danych zdrowotnych, e-recept czy wirtualna diagnostyka. Polacy są też otwarci na innowacje w zakresie ubezpieczeń zdrowotnych, z których korzysta już blisko 5,5 mln osób. Za pomocą nowej cyfrowej platformy Medicover chce zachęcić klientów do samodzielnej konfiguracji i zakupu polis online.

Żywienie

Wiktor Dyduła: Praca w charakterze kelnera jest bardzo ciężka fizycznie i psychicznie. Dlatego trzeba dawać napiwki, bo nawet 5 zł może zrobić komuś dzień

Zanim usłyszała o nim cała Polska, Wiktor Dyduła zarabiał między innymi jako animator zabaw dla dzieci, kelner i uliczny grajek. Każde zajęcie miało swoje plusy i minusy, ale jego najbardziej cieszyło to, że dzięki nim może poznawać ciekawych ludzi. Wokalista podkreśla, że ma duży szacunek do pieniądza i prawie zawsze daje też napiwki, bo wie, że to najlepsza forma docenienia pracy tych, którzy nas obsługują w kawiarni czy restauracji.