Mówi: | Anna Popek |
Funkcja: | prezenterka telewizyjna |
Anna Popek: blog to mój sposób na uporządkowanie emocji
Anna Popek na blogu dzieli się z czytelnikami swoimi doświadczeniami życiowymi, namawia do dbania o relacje z bliskimi i przekonuje do zdrowego stylu życia. Szczególnie chętnie pisze o zdrowym odżywianiu – ten temat od dawna jest jej pasją. Czytelnicy bloga podzielają jej zainteresowania – to właśnie tematy związane z kulinariami i pielęgnacją urody czytają najchętniej.
Anna Popek zaczęła prowadzić blog prawie 3 lata temu. Współpracę zaproponowały jej wówczas właścicielki BlogStar, na którym gwiazdy piszą o swoim życiu, pasjach i pracy. Dziennikarka twierdzi, że miała wówczas nieprzepartą potrzebę pisania. Strona ta dał jej wolność pisania na wybrane przez siebie tematy w dowolnym terminie. Razem z właścicielkami bloga ustaliła, że pisać będzie o sprawach niezwiązanych z jej pracą zawodową – uznały bowiem, że życie jest zbyt bogate w rzeczy niezwiązane z telewizją, by ich nie utrwalać. Anna Popek twierdzi, że przygotowywanie wpisów to dla niej m.in. sposób na uporządkowanie emocji.
– To chyba najstarszy i najlepszy sposób porządkowania myśli w głowie. Jak ktoś już siądzie i opisze zdarzenie, swoje emocje, przeżycia, to jakoś ma to uporządkowane. Opisuję też różne rzeczy, które mi się coś podoba. Nie opisuję tych, które mi się nie podobają, chociaż nie wiem, czy nie zacznę, bo są czasami takie sytuacje, że chciałoby się coś skrytykować czy po prostu wyrazić swoją opinię na jakiś temat. Na razie jednak skupiam się na pozytywnym nastawieniu do świata, więc piszemy o tym, co mi się podoba – mówi Anna Popek agencji informacyjnej Newseria Lifestyle.
Anna Popek na blogu bardzo często pisze o rzeczach związanych z jej życiem, np. o wychowaniu córek, relacjach z siostrą, ciekawych ludziach spotkanych podczas podróży. Stara się przekonać swoich czytelników do tego, że w życiu znacznie ważniejsze niż kariera zawodowa i dobra materialne, są relacje z innymi ludźmi. Jej zdaniem zbyt wiele jest pokłóconych rodzeństw, znajomych, którzy przestali ze sobą rozmawiać, i ludzi nie dbających o jakość stosunków z najbliższymi. Anna Popek chce jednocześnie, aby blog był źródłem konkretnych informacji, np. o nowościach na rynku kosmetycznym, ciekawych treningach, a nawet inwestycjach finansowych.
– Na blogu piszę także o zdrowiu i zdrowym odżywianiu, bo to jest mój konik. Raz w tygodniu jeżdżę na Halę Mirowską, kupuję zdrowe produkty od rolników, świeże sery, wędliny, warzywa i dbam o to, żeby moja rodzina dobrze się odżywiała. Unikam sklepów z ekologiczną żywnością, bo wolę podejść do kogoś, i sprawdzić, jak wygląda produkt oraz czy osoba, która go sprzedaje, jest w miarę sympatyczna i uczciwa – mówi Anna Popek.
Dziennikarka uważa, że miejsce, w którym kupuje się żywność, jest niezwykle istotne, według niej od takich wyborów zaczyna się bowiem zdrowie, dobry wygląd i samopoczucie. Dlatego stara się tak organizować swój czas, by przynajmniej raz w tygodniu wybrać się na zakupy na bazar. Niedawno na blogu pisała o diecie nazywanej genodietą. Jest to sposób odżywiania opracowany przez prof. Ewę Stachowską ze szczecińskiej Akademii Medycznej dopasowany specjalnie do Słowian. Na podstawie materiału genetycznego wykonywany jest test, który podpowiada, co powinno się jeść, a co należy wykluczyć z jadłospisu.
– Oczywiście to jest dość skomplikowane i trzymanie się tego rygorystycznie jest trudne, więc tego nie robię. Mam jednak mniej więcej nakreślone kierunki i wiem, w którą stronę to moje odżywianie powinno pójść. Napisałam też o tym na blogu. Ale widzę, że największym wzięciem cieszą się teksty dotyczące jedzenia i pielęgnacji urody. Najwięcej jest tam komentarzy i najwięcej osób je czyta, dlatego myślę, że to najbardziej ludzie interesuje – mówi Anna Popek.
Dziennikarka twierdzi, że BlogStar jest miejscem, gdzie czytelnicy mogą znaleźć informacje o tym, co inni przeżyli, jakie produkty wypróbowali i co polecają. Dzięki temu internauci mogą pójść już wytyczoną drogą, nie ryzykując straty pieniędzy i czasu.
Czytaj także
- 2025-03-04: Anna Dec: Za mówienie kontrowersyjnych rzeczy byłam karcona w szkole przez rówieśników. Teraz w pracy jestem za to doceniana
- 2025-02-19: Superluksusowy Maybach już po polskiej premierze. Fanki motoryzacji wieszczą powrót mody na kabriolety
- 2024-11-15: Anna Lewandowska: Są aż trzy odsłony „Czerwonego dywanu” w „Pytaniu na śniadanie”. Ten punkt naszego programu ma bardzo dobrą oglądalność
- 2024-10-04: Anna Głogowska: Długo wstydziłam się stanąć na scenie teatralnej. Teraz zaczynam myśleć o sobie jako o aktorce
- 2024-09-18: Anna Głogowska: W samym środku lata wyjechałam na wakacje do Egiptu. Temperatura powietrza sięgała 43, a wody 38 stopni
- 2024-10-25: Anna Głogowska: Piękna jest sztuka z elektroodpadów. Takie ubrania to dobry pomysł na oryginalny strój na czerwony dywan
- 2024-11-07: Anna Głogowska: Obsesyjnie sortuję śmieci. Jestem wściekła na wszystkich sąsiadów, którzy tego nie robią
- 2024-06-13: Anna Kalczyńska: Ostatni rok dał mi duży oddech i dziś już oglądam „Dzień Dobry TVN” z dystansem. Zmiany doceniamy po jakimś czasie
- 2024-06-20: Anna Kalczyńska: Bałam się przeprowadzki do Warszawy. Wcześniej mieszkałam nieopodal lasu, ale na Saskiej Kępie też jest cudownie
- 2024-02-16: Anna Jurksztowicz: Powinniśmy mieć większą wiedzę na temat osteoporozy. Po 50. roku życia należy mierzyć wzrost i badać gęstość kości
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Nie żyje Jadwiga Jankowska-Cieślak

Jadwiga Jankowska-Cieślak: Zwykle Złota Palma otwiera ścieżkę do kariery, a mi zamknęła. W Polsce trwał wtedy stan wojenny i musiałam szybko wracać do kraju
Żywienie

Sylwia Bomba: Stosuję zasadę żywieniową 80/20. Raz w tygodniu jem z córką kebaba i organizm wybacza mi to
Influencerka przekonuje, że są takie momenty czy okoliczności, kiedy w swoim jadłospisie pozwala sobie na więcej. Jej zdaniem każdy powinien robić sobie taki „oszukany dzień” i spełniać wtedy swoje zachcianki żywieniowe. Oczywiście nie po to, żeby się najeść do syta, ale zaspokoić apetyt chociażby na coś słodkiego. Sylwia Bomba przyznaje, że do jej dietetycznych grzeszków należą: kebab, popcorn i cola.
Problemy społeczne
Duża zmiana w organizacji pracy w firmach. Elastyczność wśród najważniejszych oczekiwań pracowników

Dotychczasowe modele organizacji pracy w firmach nie zawsze odpowiadają na wyzwania przyszłości. Ostatnie lata zmieniły zasady gry na rynku pracy i teraz elastyczność liczy się na nim bardziej niż kiedykolwiek wcześniej. Elastyczny model pracy staje się jednym z bardziej oczekiwanych benefitów, a dla firm jest to sposób na przyciągnięcie talentów. Kolejnym jest wykorzystanie innowacyjnych narzędzi technologicznych. To jednak wymaga zarówno od pracowników, jak i od pracodawców zaangażowania w ciągłe podnoszenie kompetencji.
Gwiazdy
Wiktor Dyduła: W domu rodzinnym zawsze podtrzymywaliśmy tradycję śmigusa-dyngusa. Teraz widzę, że w miastach już zanika ten zwyczaj

Zdaniem wokalisty śmigus-dyngus może dostarczyć sporo radości, ale też być powodem kłótni, chociażby w momencie, kiedy nie wszyscy godzą się na taką zabawę. Nie ukrywa też, że w dzieciństwie najbardziej czekał właśnie na lany poniedziałek i bitwę na wiadra. Zauważa jednak, że z roku na rok ta tradycja powoli zanika, a za oblanie wodą osób, które sobie tego nie życzą, można nawet dostać mandat.