Mówi: | Daria Ładocha |
Funkcja: | prezenterka |
Daria Ładocha: Moja córka piecze takie torty, że ja nawet takich nie potrafię. Bardzo wkręciła się w cukiernictwo i efekty mnie zachwycają
Prezenterka jest dumna z tego, że jej córka pasjonuje się cukiernictwem, w wolnym czasie lubi piec ciasta, a jej specjalnością są torty. Wypiekami 13-letniej Laury zachwycona jest cała rodzina, a dziewczynka wciąż rozwija swoje umiejętności. Daria Ładocha przyznaje, że jej pociecha wykazuje się w tej kwestii godnym podziwu profesjonalizmem i ogromną fantazją.
Daria Ładocha zapewnia, że nie namawiała Laury do tego, by zaczęła samodzielnie gotować czy piec. Dziewczynka sama chciała spróbować swoich sił w kuchni, a efekty przeszły najśmielsze oczekiwania. Jej specjalnością są wypieki. Na swoim Instagramie prezenterka opublikowała niedawno zdjęcie, na którym można zobaczyć tort wykonany właśnie przez jej pociechę, i napisała: „Jestem dumna, że moja córka jest taka zdolna”. Jednocześnie przyznaje, że ona sama nie ma zdolności cukierniczych.
– Ten tort upiekła moja córka sama, ja nie mam z tym nic wspólnego i na pewno nigdy nie będę miała, ponieważ ja raczej nie upiekę takiego tortu. Moja córka tak się wkręciła w cukiernictwo i ona jest w tym tak dobra, że to był jej drugi warsztat z pieczenia tortów i po prostu zachwyciło mnie to – mówi agencji Newseria Lifestyle Daria Ładocha.
Prezenterka jest pod wrażeniem umiejętności córki. Laura złapała bakcyla cukierniczego i z ogromną przyjemnością zgłębia tajniki tej sztuki.
– Powiedziałam jej, że to jest niebywałe, że ty robisz rzeczy, których ja nie potrafię. I ona się w tym szkoli. Teraz na przykład wyjeżdżamy na urodziny do kolegi i ona do podręcznego bagażu zamiast tego, co zawsze brała, wzięła łopatki do tortów, jakieś druty do przecinania biszkoptów, rękawy do kremów, tak że moje dziecko zmieniło się w ciągu paru tygodni w zupełnie inną postać – mówi.
13-letnia córka Darii Ładochy niewątpliwie odziedziczyła talent po mamie i mimo młodego wieku już doskonale radzi sobie w kuchni.
– Laura gotuje to, co lubi i to jest super. Nie muszę wstawać rano i robić jej śniadania, bo sobie sama zrobi takie, jakie chce. Ma pojęcie o zdrowym żywieniu, więc wiem, że na pewno nie weźmie czekolady ani żadnych innych rzeczy – mówi prezenterka.
Jej pociechy od najmłodszych lat mają styczność z kulinariami. Najpierw tylko podglądały pracę mamy, później do niej dołączyły. W programie TVN Style „Patenciary” pokazują, jak w krótkim czasie przygotować proste, ale efektowne dania, które zrobią wrażenie na gościach i domownikach.
– Trochę samoistnie zostały wrzucone w to gotowanie, ponieważ mamy program „Patenciary”, gdzie one gotują razem ze mną na patencie. Młodsza co prawda nie przejawia zainteresowania do gotowania, ale starszej idzie świetnie. Natomiast ja nigdy nie zachęcałam jej, by szła w moje ślady, bo ona sama doskonale wie, co będzie robić w życiu, ma już swoje plany, więc ja tylko muszę ją wspierać, żeby nigdy nie zrezygnowała z marzeń i żeby za nimi podążała, taka jest moja rola – dodaje Daria Ładocha.
Czytaj także
- 2025-04-01: Europejczycy popierają większe zaangażowanie UE w obronność. Prawie 90 proc. oczekuje ściślejszej współpracy państw członkowskich
- 2025-03-12: Marta Wierzbicka: Konsultantka scen medycznych na planie serialu uważa, że w realu potrafiłabym już zrobić cesarskie cięcie. To jest bardzo duży komplement
- 2024-09-30: Daria Ładocha: Część uczestników już dużo wcześniej chciała wziąć udział w „Azja Express”. To powoduje, że pojawia się determinacja i motywacja
- 2024-09-10: Daria Ładocha: Wyjeżdżając na wakacje, trzeba się liczyć z tym, że jest drogo. Już same bilety lotnicze są paragonami grozy
- 2024-06-17: Uzdolnione psy tworzą złożone obrazy sensoryczne przedmiotów podobnie jak człowiek. Odkrycie może ułatwić badania nad talentem u ludzi
- 2024-03-12: Budowanie potencjału militarnego wśród największych wyzwań NATO, szczególnie w Europie. Zwiększenie nakładów na obronność może w tym pomóc
- 2024-01-29: Wymierzanie klapsów zaburza rozwój psychologiczny i społeczny dziecka. Nawet rzadkie stosowanie kar fizycznych może zostawić trwały ślad
- 2024-01-17: Laura Breszka: Gdyby ktoś mnie zaprosił do żużla, to chętnie spróbowałabym. Pociągają mnie sporty ekstremalne
- 2024-01-25: Laura Breszka: Dotknął mnie w życiu terror psychiczny od bliskiego mężczyzny, który okazał się psychopatą. Spotkałam się z wyrafinowaną przemocą i do dziś nie mogę sobie z tym poradzić
- 2023-11-13: Laura Breszka: Do tej pory w polskim kinie temat seksu był pokazywany w bardzo mocny i brutalny sposób, aż czuło się ciarki żenady. Mam nadzieję, że film „Cały ten seks” przełamie ten stereotyp
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Nie żyje Jadwiga Jankowska-Cieślak

Jadwiga Jankowska-Cieślak: Zwykle Złota Palma otwiera ścieżkę do kariery, a mi zamknęła. W Polsce trwał wtedy stan wojenny i musiałam szybko wracać do kraju
Gwiazdy

Wiktor Dyduła: W domu rodzinnym zawsze podtrzymywaliśmy tradycję śmigusa-dyngusa. Teraz widzę, że w miastach już zanika ten zwyczaj
Zdaniem wokalisty śmigus-dyngus może dostarczyć sporo radości, ale też być powodem kłótni, chociażby w momencie, kiedy nie wszyscy godzą się na taką zabawę. Nie ukrywa też, że w dzieciństwie najbardziej czekał właśnie na lany poniedziałek i bitwę na wiadra. Zauważa jednak, że z roku na rok ta tradycja powoli zanika, a za oblanie wodą osób, które sobie tego nie życzą, można nawet dostać mandat.
Handel
Konsumpcja jaj w Polsce rośnie. Przy zakupie Polacy zwracają uwagę na to, z jakiego chowu pochodzą

Zarówno spożycie, jak i produkcja jaj w Polsce notują wzrosty. Znacząca większość konsumentów przy zakupie jajek zwraca uwagę na to, czy pochodzą one z chowu klatkowego. Polska jest jednym z liderów w produkcji i eksporcie jajek w UE, ale ma też wśród nich największy udział kur w chowie klatkowym. Oczekiwania konsumentów przyczyniają się powoli do zmiany tych statystyk.
Infrastruktura
Mazowsze ze specjalną ofertą na Wielkanoc i majówkę. Rośnie zainteresowanie podróżami po regionie

Okres wielkanocny i majówkowy, które w tym roku wypadają bardzo blisko siebie, to czas wzmożonego ruchu turystycznego na Mazowszu. Region, który w ubiegłym roku odwiedziła rekordowa liczba turystów, przyciąga m.in. bogactwem kulturowym, różnorodną ofertą atrakcji i nadwiślańskimi krajobrazami. W okresie Wielkiej Nocy w wielu miejscach odbywają się wydarzenia, które mają przybliżyć świąteczne tradycje pielęgnowane od pokoleń.