Newsy

Krzysztof Gojdź: Nie muszę już pracować. Wykonuję swój zawód, bo sprawia mi to przyjemność

2016-07-22  |  06:55
Mówi:dr n. med. Krzysztof Gojdź
Funkcja:lekarz medycyny estetycznej, chirurg
  • MP4
  • Jestem pracoholikiem – twierdzi dr Krzysztof Gojdź. Słynny lekarz zapewnia, że jego dotychczasowe osiągnięcia sprawiają, że mógłby całkowicie zrezygnować z pracy. Utrzymują go bowiem liczne firmy, których jest właścicielem. Gojdź twierdzi jednak, że kocha swój zawód i przyjemność, jaką daje możliwość kontaktu z pacjentami i dbanie o ich piękny wygląd.

    Krzysztof Gojdź to obecnie jeden z najbardziej rozpoznawalnych i popularnych polskich lekarzy medycyny estetycznej. Jak sam twierdzi, także jeden z najbardziej zapracowanych – w wywiadach podkreśla, że opiekuje się obecnie jedną trzecią polskich gwiazd. Termin najbliższej wizyty w jego gabinecie to marzec 2017 roku. Chirurg zapewnia, że zawsze miał wielu pacjentów, a fakt, że stał się osobą medialną, niewiele w tym zakresie zmienił.

    – W medycynie estetycznej liczy się marketing szeptany, czyli tak jak w przypadku ginekologów. Nie pójdziesz do jakiegokolwiek ginekologa z ogłoszenia czy z internetu, tylko do takiego, którego ktoś Ci poleci – mówi dr n. med. Krzysztof Gojdź agencji informacyjnej Newseria Lifestyle.

    Gwiazdor TVN Style uważa, że obecnie ma już wyrobioną markę lekarza, który dba o naturalne piękno. Twarze jego klientek nie sprawiają wrażenia napompowanych i sztucznych. Dzięki temu pacjentki polecają sobie nawzajem jego usługi. Lekarz nie obawia się nawet, że zaszkodzi mu krytyka, której nie szczędzi gwiazdom i ich lekarzom.

    – Absolutnie nie, gdybym mógł pracować 24/h, to bym miał pacjentki 24/h mówi dr Krzysztof Gojdź.

    Twierdzi, że jest pracoholikiem, choć osiągnął już tyle, że nie musi w ogóle pracować. Czerpie bowiem wystarczające zyski z kilku firm, których jest właścicielem. Zapewnia, że pracuje, ponieważ jego zawód jest jego pasją.

    – Moje kliniki to moja pasja, dlatego choć nie muszę już pracować, to wykonuję ten zawód. To, co teraz robię, daje mi po prostu przyjemność, przyjemność pracy, obcowania z ludźmi, dbania o ich naturalny wygląd mówi dr Krzysztof Gojdź.

    Lekarz jest właścicielem kilku klinik medycyny estetycznej w Polsce, m.in. w Warszawie i Krakowie. Wkrótce otworzy też klinikę w Nowym Jorku.

    Czytaj także

    Kalendarium

    Więcej ważnych informacji

    Jedynka Newserii

    Jedynka Newserii

    Żywienie

    Filip Chajzer: Jestem samozwańczym królem kebaba. Miałem już ponad 700 zapytań o franczyzę i za dwa–trzy lata będzie to bardzo poważny biznes

    Dziennikarz zamienił studio telewizyjne na budkę z kebabami i jak przekonuje, była to jedna z najlepszych decyzji w jego życiu zawodowym. Nie przejmuje się więc drwinami kolegi po fachu z TVN-u, za nic ma jakiekolwiek głosy krytyki i nie ogląda się na innych, tylko robi swoje. Wierzy bowiem, że ten biznes ma sens i szybko odniesie sukces w branży fast food. Filip Chajzer zdradza, że jego pomysł natychmiast odbił się szerokim echem. Po wyjątkowy przysmak do food trucka ustawiają się długie kolejki klientów i już teraz ma siedemset zapytań o franczyzę.

    Zdrowie

    Mikołaj Roznerski: W wieku 40 lat zrozumiałem, że powinienem regularnie się badać. Mam dziecko i chcę jak najdłużej żyć w zdrowiu

    Aktor wspomina, że jakiś czas temu ani myślał o profilaktyce. Regularne badania spychał na margines, bo był przekonany, że jeśli dobrze się czuje i jest aktywny, to nie ma powodu do obaw. W końcu zrozumiał jednak, że nie tędy droga. Aby zachować dobre zdrowie, a w przypadku choroby móc błyskawicznie zareagować i rozpocząć leczenie, trzeba się badać. Teraz Mikołaj Roznerski zachęca też innych nieprzekonanych do tego, by zmienili podejście i nie zapominali o kontroli swojego organizmu.

    Konsument

    Polacy coraz częściej rezygnują z mięsa na rzecz roślinnych zamienników. Blisko połowa próbowała już produktów tego rodzaju

    Już 24 proc. polskich konsumentów identyfikuje się jako fleksitarianie, a 6 proc. stosuje dietę roślinną – wynika z raportu ProVeg „Plant-Based Food in Poland”. Choć pod względem spożywanego mięsa wciąż plasujemy się w europejskiej czołówce, to ponad 40 proc. Polaków je go mniej niż rok wcześniej. – Potencjał rozwoju rynku roślinnych alternatyw w Polsce jest bardzo duży, zwłaszcza że rośnie świadomość o potrzebie ograniczenia mięsa – ocenia Marcin Tischner, public affairs coordinator w ProVeg.