Mówi: | Magdalena Gessler |
Funkcja: | restauratorka |
Magda Gessler: gdy nie ma przy mnie wizażystek, czuję się zagubiona
Magda Gessler działa na najwyższych obrotach. Wystarczają jej trzy godziny snu, nie wie co to zmęczenie i uwielbia pracować. Znana restauratorka stara się żyć jak najaktywniej, tak, aby każdy dzień był wyjątkowy. W czasie wolnym zdarza jej się tęsknić za pracą.
Gwiazda przyznaje, że czasem nużą ją przygotowania do programów. Dwie godziny robienia makijażu i układania fryzury to czas, który chwilami z chęcią usunęłaby ze swojego grafiku. Jednak, kiedy nie ma nagrań, tęskni za wizażystkami dbającymi o jej wygląd na wizji.
– Powiem szczerze, że jak jadę do męża, i nie mam tych dwóch pań, to jestem zagubiona – przyznaje restauratorka w rozmowie z agencją informacyjną Newseria Lifestyle.
Magda Gessler nigdy nie jest natomiast zagubiona w kuchni. W programie „Kuchenne rewolucje” od dziewięciu sezonów nieraz w brutalny sposób sprowadza polskich restauratorów na ziemię, wytykając im błędy oraz pomagając tchnąć nowe życie w ich gastronomiczny biznes.
– Trzeba bronić swoich poglądów. Nie jesteśmy przyzwyczajeni do mówienia prawdy. Mówimy ją bardzo rzadko, najczęściej mówimy bardzo miłe rzeczy, a za plecami bardzo niemiłe – mówi Magda Gessler.
Zdaniem Gessler szczerość to jedna z dróg do osiągnięcia szczęścia. Chociaż prawda może czasem zaboleć, to jednak ona jest najlepszym rozwiązaniem wszelkich problemów – zarówno tych w kuchni, jak i wszystkich innych w życiu.
– To, co robię, jest moją pasją. Ja się nie męczę, nie chciałabym się poczuć zmęczona, nigdy – mówi Magda Gessler.
Magda Gessler jest także jurorką polskiej edycji programu „MasterChef” oraz właścicielką i współwłaścicielką kilkunastu restauracji.
Czytaj także
- 2024-10-08: Magda Bereda: Chcę się totalnie poświęcić muzyce. Właśnie Piotr Rubik w Miami, a ja w Warszawie tworzymy wspólną płytę
- 2024-09-26: Magda Bereda: Udział w „Tańcu z gwiazdami” to był ciężki czas. Nie mam do nikogo żadnego żalu za oceny, choć czasami były za bardzo krytyczne
- 2024-09-18: Magda Bereda: Boję się o moich znajomych z Wrocławia. Dostali ostrzeżenie, że może ich zalać
- 2024-09-20: Mateusz Gessler: Gastronomia mocno się zmienia, bo i portfele naszych klientów się zmieniają. Widać, że zamawiają mniej
- 2024-08-26: Mateusz Gessler: Jako „Halo tu Polsat” nie mamy konkurencji, jesteśmy najlepsi. U nas są najlepsze pary prowadzących i mamy najlepszych kucharzy
- 2024-06-04: Lara Gessler: Bolączką naszej generacji jest brak czasu dla innych. Staram się poświęcać dzieciom jak najwięcej uwagi, bez telefonu i telewizora w tle
- 2024-05-21: Lara Gessler: Moje aktualne mieszkanie jest już szesnastym. Połowy kuchni jeszcze nie pokazuję, bo nie mam blatu kuchennego
- 2024-06-12: Lara Gessler: Najbliższy czas zamierzamy spędzić na Mazurach. Rozłożymy tam sześciometrowy namiot, w którym będziemy mieszkać cztery miesiące
- 2023-03-24: Andrzej Sołtysik: Moim popisowym numerem jest jajecznica – specyficzna, wyborna i wytrawna. Szkoda, że żona nie pozwala mi spędzać więcej czasu w kuchni
- 2023-03-14: Małgorzata Ohme: Bardzo dobrze umiem piec ciasta. Robię wspaniałą szarlotkę, sernik, podobno najlepsze ciasto marchewkowe i słoną tartę
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Nie żyje Jadwiga Jankowska-Cieślak

Jadwiga Jankowska-Cieślak: Zwykle Złota Palma otwiera ścieżkę do kariery, a mi zamknęła. W Polsce trwał wtedy stan wojenny i musiałam szybko wracać do kraju
Gwiazdy

Wiktor Dyduła: W domu rodzinnym zawsze podtrzymywaliśmy tradycję śmigusa-dyngusa. Teraz widzę, że w miastach już zanika ten zwyczaj
Zdaniem wokalisty śmigus-dyngus może dostarczyć sporo radości, ale też być powodem kłótni, chociażby w momencie, kiedy nie wszyscy godzą się na taką zabawę. Nie ukrywa też, że w dzieciństwie najbardziej czekał właśnie na lany poniedziałek i bitwę na wiadra. Zauważa jednak, że z roku na rok ta tradycja powoli zanika, a za oblanie wodą osób, które sobie tego nie życzą, można nawet dostać mandat.
Handel
Konsumpcja jaj w Polsce rośnie. Przy zakupie Polacy zwracają uwagę na to, z jakiego chowu pochodzą

Zarówno spożycie, jak i produkcja jaj w Polsce notują wzrosty. Znacząca większość konsumentów przy zakupie jajek zwraca uwagę na to, czy pochodzą one z chowu klatkowego. Polska jest jednym z liderów w produkcji i eksporcie jajek w UE, ale ma też wśród nich największy udział kur w chowie klatkowym. Oczekiwania konsumentów przyczyniają się powoli do zmiany tych statystyk.
Infrastruktura
Mazowsze ze specjalną ofertą na Wielkanoc i majówkę. Rośnie zainteresowanie podróżami po regionie

Okres wielkanocny i majówkowy, które w tym roku wypadają bardzo blisko siebie, to czas wzmożonego ruchu turystycznego na Mazowszu. Region, który w ubiegłym roku odwiedziła rekordowa liczba turystów, przyciąga m.in. bogactwem kulturowym, różnorodną ofertą atrakcji i nadwiślańskimi krajobrazami. W okresie Wielkiej Nocy w wielu miejscach odbywają się wydarzenia, które mają przybliżyć świąteczne tradycje pielęgnowane od pokoleń.