Mówi: | Magdalena Gessler |
Funkcja: | restauratorka |
Magda Gessler: gdy nie ma przy mnie wizażystek, czuję się zagubiona
Magda Gessler działa na najwyższych obrotach. Wystarczają jej trzy godziny snu, nie wie co to zmęczenie i uwielbia pracować. Znana restauratorka stara się żyć jak najaktywniej, tak, aby każdy dzień był wyjątkowy. W czasie wolnym zdarza jej się tęsknić za pracą.
Gwiazda przyznaje, że czasem nużą ją przygotowania do programów. Dwie godziny robienia makijażu i układania fryzury to czas, który chwilami z chęcią usunęłaby ze swojego grafiku. Jednak, kiedy nie ma nagrań, tęskni za wizażystkami dbającymi o jej wygląd na wizji.
– Powiem szczerze, że jak jadę do męża, i nie mam tych dwóch pań, to jestem zagubiona – przyznaje restauratorka w rozmowie z agencją informacyjną Newseria Lifestyle.
Magda Gessler nigdy nie jest natomiast zagubiona w kuchni. W programie „Kuchenne rewolucje” od dziewięciu sezonów nieraz w brutalny sposób sprowadza polskich restauratorów na ziemię, wytykając im błędy oraz pomagając tchnąć nowe życie w ich gastronomiczny biznes.
– Trzeba bronić swoich poglądów. Nie jesteśmy przyzwyczajeni do mówienia prawdy. Mówimy ją bardzo rzadko, najczęściej mówimy bardzo miłe rzeczy, a za plecami bardzo niemiłe – mówi Magda Gessler.
Zdaniem Gessler szczerość to jedna z dróg do osiągnięcia szczęścia. Chociaż prawda może czasem zaboleć, to jednak ona jest najlepszym rozwiązaniem wszelkich problemów – zarówno tych w kuchni, jak i wszystkich innych w życiu.
– To, co robię, jest moją pasją. Ja się nie męczę, nie chciałabym się poczuć zmęczona, nigdy – mówi Magda Gessler.
Magda Gessler jest także jurorką polskiej edycji programu „MasterChef” oraz właścicielką i współwłaścicielką kilkunastu restauracji.
Czytaj także
- 2024-10-08: Magda Bereda: Chcę się totalnie poświęcić muzyce. Właśnie Piotr Rubik w Miami, a ja w Warszawie tworzymy wspólną płytę
- 2024-09-26: Magda Bereda: Udział w „Tańcu z gwiazdami” to był ciężki czas. Nie mam do nikogo żadnego żalu za oceny, choć czasami były za bardzo krytyczne
- 2024-09-18: Magda Bereda: Boję się o moich znajomych z Wrocławia. Dostali ostrzeżenie, że może ich zalać
- 2024-09-20: Mateusz Gessler: Gastronomia mocno się zmienia, bo i portfele naszych klientów się zmieniają. Widać, że zamawiają mniej
- 2024-08-26: Mateusz Gessler: Jako „Halo tu Polsat” nie mamy konkurencji, jesteśmy najlepsi. U nas są najlepsze pary prowadzących i mamy najlepszych kucharzy
- 2024-06-04: Lara Gessler: Bolączką naszej generacji jest brak czasu dla innych. Staram się poświęcać dzieciom jak najwięcej uwagi, bez telefonu i telewizora w tle
- 2024-05-21: Lara Gessler: Moje aktualne mieszkanie jest już szesnastym. Połowy kuchni jeszcze nie pokazuję, bo nie mam blatu kuchennego
- 2024-06-12: Lara Gessler: Najbliższy czas zamierzamy spędzić na Mazurach. Rozłożymy tam sześciometrowy namiot, w którym będziemy mieszkać cztery miesiące
- 2023-03-24: Andrzej Sołtysik: Moim popisowym numerem jest jajecznica – specyficzna, wyborna i wytrawna. Szkoda, że żona nie pozwala mi spędzać więcej czasu w kuchni
- 2023-03-14: Małgorzata Ohme: Bardzo dobrze umiem piec ciasta. Robię wspaniałą szarlotkę, sernik, podobno najlepsze ciasto marchewkowe i słoną tartę
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Adam Kszczot: Bardzo żałuję, że nie da się drugi raz wystartować w „Tańcu z gwiazdami”. W tym roku planuję za to z żoną pójść na kurs tańca
Biegacz zapewnia, że doskonale czuje się na parkiecie i choć musi jeszcze popracować nad techniką, to taniec sprawia mu mnóstwo przyjemności, poprawia nastrój i dodaje pozytywnej energii. Wiosną ubiegłego roku Adama Kszczota można było oglądać w „Tańcu z gwiazdami”. Partnerowała mu Katarzyna Vu Manh. Niestety jego przygoda z formatem trwała bardzo krótko.
Transport
Polska drugim największym rynkiem dla Mercedesa-Maybacha w Europie. Liczba zamówień na nowego kabrioleta SL 680 wskazuje na duże zainteresowanie klientów

W Arkadach Kubickiego na Zamku Królewskim w Warszawie odbyła się polska premiera najnowszego modelu Mercedes-Maybach – SL 680 Monogram Series. To najbardziej sportowy Maybach w historii. – Liczba zamówień składanych w systemie wskazuje, że premierowe auto cieszy się dużym zainteresowaniem klientów – podkreślają przedstawiciele marki. Polska jest drugim największym rynkiem dla luksusowych samochodów Maybacha w Europie.
Handel
Polacy przerzucają się na piwa bezalkoholowe. Segment rośnie o 17 proc., podczas gdy cały rynek piwa się kurczy

Rynek piwa skurczył się w 2024 roku o prawie 2 proc. To m.in. efekt wzrostu średniej ceny tego alkoholu, która jest dziś o ponad 40 proc. wyższa niż w 2019 roku. Na tle rynku zdecydowanie wyróżnia się segment bezalkoholowy, który wolumenowo i wartościowo rośnie o ok. 17 proc. w ujęciu rocznym. – Ten segment, wart 1,7 mld zł, jest nadzieją na poprawę wyników branży piwowarskiej – ocenia Igor Tikhonov, prezes Związku Pracodawców Przemysłu Piwowarskiego – Browary Polskie. I podkreśla, że rynek pozostaje pod presją rosnących kosztów produkcji i zmian legislacyjnych.