Mówi: | Magda Gessler |
Funkcja: | restauratorka |
Magda Gessler: Mój syn Tadeusz jest skromny. Nie chce wspomagać się ani moim nazwiskiem, ani moimi sukcesami
Powstrzymanie się od chwalenia się synem kosztowało mnie wiele wysiłku – mówi restauratorka. Podkreśla też, że Tadeusz Müller chciał samodzielnie osiągnąć sukces, obecnie dojrzał już jednak do współpracy z matką i siostrą. Zdaniem Magdy Gessler syn jest człowiekiem bardzo utalentowanym, dlatego często konsultuje się z nim w kwestiach zawodowych.
Magda Gessler jest matką dwójki dzieci: Tadeusza z pierwszego małżeństwa z niemieckim dziennikarzem Volkhartem Müllerem oraz Lary ze związku z drugim mężem, Piotrem Gesslerem. Lara Gessler jest restauratorką i autorką książek kulinarnych, a Tadeusz Müller jest twórcą wielu konceptów gastronomicznych.
– Jest twórcą food conceptu takiego, jak Aioli, ORZO, również różne kawiarnie na stacjach paliwowych. Jest także twórcą nowej, fantastycznej czarnogórskiej restauracji, zrobił pierwszy tapas bar w Warszawie. Jeśli czegoś nie wiem, dzwonię do niego – mówi Magda Gessler agencji informacyjnej Newseria Lifestyle.
Lara Gessler jest osobą równie medialną jak jej matka – chętnie pokazuje się na imprezach showbiznesowych, udziela wywiadów i angażuje się w projekty telewizyjne. Tadeusz Müller unika natomiast rozgłosu. Magda Gessler podkreśla, że jej syn jest człowiekiem bardzo skromnym, pragnącym samodzielnie osiągnąć sukces zawodowy, bez wspierania się nazwiskiem sławnej matki.
– Cenię w nim to, że jest dyskretny, bardzo kulturalny, bardzo dużo wie, jest bardzo czuły, że bardzo go kocham i że potrafi dawać miłość w drobiazgach, że potrafi mnie skrytykować, że to jest trudne, ale bardzo potrzebne i bardzo szczere – mówi restauratorka.
Gwiazda TVN twierdzi, że syn jest jej bardzo bliski i wiele ją z nim łączy. Tadeusz Müller podziela malarską pasję swojej matki – sam również maluje i tworzy food-foto. Gotuje w podobnym stylu jak Magda Gessler, choć – jak sama mówi – w nieco bardziej nowoczesny sposób. Jego kuchnia bowiem podąża w kierunku zdrowego żywienia i często bazuje na filozofii kuchni wegetariańskiej. Restauratorka uważa syna za twórczą osobę i docenia jego osiągnięcia zawodowe.
– To był niesłychany wysiłek, żeby się powstrzymać, nie chwalić się nim, ale prosił mnie o to, teraz chyba się trochę wszystko zmieniło, dojrzał do tego, że by nie być anonimowy. W związku z tym dlaczego tak jak Lara ma nie być obok mnie i nie mamy w trójkę tworzyć czegoś razem – mówi Magda Gessler.
Czytaj także
- 2024-11-22: Tomasz Tylicki: Moje psy raz mieszkają u mnie, raz u moich rodziców. Tak sobie po prostu wędrują i jest im dobrze
- 2024-10-08: Magda Bereda: Chcę się totalnie poświęcić muzyce. Właśnie Piotr Rubik w Miami, a ja w Warszawie tworzymy wspólną płytę
- 2024-09-26: Magda Bereda: Udział w „Tańcu z gwiazdami” to był ciężki czas. Nie mam do nikogo żadnego żalu za oceny, choć czasami były za bardzo krytyczne
- 2024-09-18: Magda Bereda: Boję się o moich znajomych z Wrocławia. Dostali ostrzeżenie, że może ich zalać
- 2024-09-20: Mateusz Gessler: Gastronomia mocno się zmienia, bo i portfele naszych klientów się zmieniają. Widać, że zamawiają mniej
- 2024-08-26: Mateusz Gessler: Jako „Halo tu Polsat” nie mamy konkurencji, jesteśmy najlepsi. U nas są najlepsze pary prowadzących i mamy najlepszych kucharzy
- 2024-06-04: Lara Gessler: Bolączką naszej generacji jest brak czasu dla innych. Staram się poświęcać dzieciom jak najwięcej uwagi, bez telefonu i telewizora w tle
- 2024-05-21: Lara Gessler: Moje aktualne mieszkanie jest już szesnastym. Połowy kuchni jeszcze nie pokazuję, bo nie mam blatu kuchennego
- 2024-06-12: Lara Gessler: Najbliższy czas zamierzamy spędzić na Mazurach. Rozłożymy tam sześciometrowy namiot, w którym będziemy mieszkać cztery miesiące
- 2024-01-30: Ewa Minge: Trenuję z synem kickboxing. W ten sposób daję odpocząć mojej psychice, bo wyrzucam na worku złe emocje
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
Jedynka Newserii
Media
Beata Tadla: Ludziom się wydaje, że na wizji wkładamy jakąś maskę, żeby nie pokazywać swojego stosunku do tego, o czym mówimy
Gospodyni „Pytania na śniadanie” bardzo ceni sobie to, że w porannym formacie nie trzeba przyjmować sztywnej pozy i karmić widza sztucznym uśmiechem, tylko można zachowywać się spontanicznie i naturalnie. Jak zapewnia, ona sama przed kamerami nie ukrywa emocji, czasem się wzrusza, a innym razem śmieje do łez. Zdaniem Beaty Tadli widzowie wyczują każdy fałsz, dlatego nie warto udawać i posługiwać się maskami. Trzeba być szczerym i otwartym. Ważna jest przy tym nić porozumienia ze swoim partnerem ekranowym, bo wtedy można sobie pozwolić na więcej.
Uroda
Wiktor Dyduła: W listopadzie wąsy są szczególnym symbolem dbania o zdrowie. Ale na nowy rok może je już zgolę
Co prawda charakterystyczny wąs od dłuższego czasu jest jego znakiem rozpoznawczym, ale wokalista nie chce się przywiązywać do takiego image’u. Już nawet był bliski zmiany, jednak postanowił jeszcze się wstrzymać, chociażby ze względu na to, że trwa listopad, który jest miesiącem solidarności z mężczyznami walczącymi z rakiem prostaty i rakiem jąder. Artyści, dziennikarze i sportowcy zapuszczają w tym czasie wąsy i tym samym zachęcają do badań profilaktycznych.
IT i technologie
Sztuczna inteligencja nie zastąpi pisarzy. Nie tworzy literatury, tylko książki dla zabicia czasu
Kwestia wykorzystania dzieł pisarzy do trenowania algorytmów sztucznej inteligencji budzi coraz większe kontrowersje. Część autorów kategorycznie zabrania takiego używania swoich prac, inni godzą się na to w zamian za proponowane przez niektóre wydawnictwa honoraria. Literaci są jednak zgodni co do tego, że teksty pisane przez SI nigdy nie wejdą do kanonu literatury pięknej. Technologia nie stworzy bowiem nowej wartości artystycznej, lecz powieli już istniejące schematy.