Newsy

Magda Gessler: Mój syn Tadeusz jest skromny. Nie chce wspomagać się ani moim nazwiskiem, ani moimi sukcesami

2018-06-05  |  06:13

Powstrzymanie się od chwalenia się synem kosztowało mnie wiele wysiłku – mówi restauratorka. Podkreśla też, że Tadeusz Müller chciał samodzielnie osiągnąć sukces, obecnie dojrzał już jednak do współpracy z matką i siostrą. Zdaniem Magdy Gessler syn jest człowiekiem bardzo utalentowanym, dlatego często konsultuje się z nim w kwestiach zawodowych.

Magda Gessler jest matką dwójki dzieci: Tadeusza z pierwszego małżeństwa z niemieckim dziennikarzem Volkhartem Müllerem oraz Lary ze związku z drugim mężem, Piotrem Gesslerem. Lara Gessler jest restauratorką i autorką książek kulinarnych, a Tadeusz Müller jest twórcą wielu konceptów gastronomicznych.

Jest twórcą food conceptu takiego, jak Aioli, ORZO, również różne kawiarnie na stacjach paliwowych. Jest także twórcą nowej, fantastycznej czarnogórskiej restauracji, zrobił pierwszy tapas bar w Warszawie. Jeśli czegoś nie wiem, dzwonię do niego – mówi Magda Gessler agencji informacyjnej Newseria Lifestyle.

Lara Gessler jest osobą równie medialną jak jej matka chętnie pokazuje się na imprezach showbiznesowych, udziela wywiadów i angażuje się w projekty telewizyjne. Tadeusz Müller unika natomiast rozgłosu. Magda Gessler podkreśla, że jej syn jest człowiekiem bardzo skromnym, pragnącym samodzielnie osiągnąć sukces zawodowy, bez wspierania się nazwiskiem sławnej matki.

– Cenię w nim to, że jest dyskretny, bardzo kulturalny, bardzo dużo wie, jest bardzo czuły, że bardzo go kocham i że potrafi dawać miłość w drobiazgach, że potrafi mnie skrytykować, że to jest trudne, ale bardzo potrzebne i bardzo szczere – mówi restauratorka.

Gwiazda TVN twierdzi, że syn jest jej bardzo bliski i wiele ją z nim łączy. Tadeusz Müller podziela malarską pasję swojej matki sam również maluje i tworzy food-foto. Gotuje w podobnym stylu jak Magda Gessler, choć jak sama mówi w nieco bardziej nowoczesny sposób. Jego kuchnia bowiem podąża w kierunku zdrowego żywienia i często bazuje na filozofii kuchni wegetariańskiej. Restauratorka uważa syna za twórczą osobę i docenia jego osiągnięcia zawodowe.

– To był niesłychany wysiłek, żeby się powstrzymać, nie chwalić się nim, ale prosił mnie o to, teraz chyba się trochę wszystko zmieniło, dojrzał do tego, że by nie być anonimowy. W związku z tym dlaczego tak jak Lara ma nie być obok mnie i nie mamy w trójkę tworzyć czegoś razem – mówi Magda Gessler.

Czytaj także

Transmisje online

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Psychologia

Handel

Sieci handlowe i producenci żywności wycofują jaja z chowu klatkowego. Już co trzecie opakowanie jaj pochodzi z chowów alternatywnych

Niemal 75 proc. Polaków negatywnie ocenia hodowlę klatkową. Podobny odsetek uważa, że firmy powinny publicznie informować o postępach w wycofywaniu jaj klatkowych. W ślad za rosnącą świadomością społeczną firmy coraz częściej rezygnują ze sprzedaży jaj od kur w klatkach. Do końca 2023 r. 161 firm działających w Polsce, w tym wszystkie największe sieci sklepów, zobowiązało się wycofać jaja klatkowe, a ponad 39 proc. z nich wdrożyło już swoje zobowiązania w życie – wynika z raportu Stowarzyszenia Otwarte Klatki i Fundacji Alberta Schweitzera.

IT i technologie

Sztuczna inteligencja coraz bliższa ludzkiemu sposobowi przyswajania wiedzy. Naukowcy opracowali model, który uczy się języka tak jak dzieci

Naukowcy z Uniwersytetu Nowojorskiego opracowali model uczenia maszynowego, który naśladuje sposób, w jaki dzieci uczą się języka. Wykorzystując nagrania wideo i audio rejestrowane z perspektywy małego dziecka, model z powodzeniem nauczył się dopasowywać słowa do odpowiadających im obrazów. Wysoka, dwukrotnie większa niż w przypadku dużo większych modeli skuteczność pozwala przypuszczać, że jesteśmy bliscy zrozumienia tego, w jaki sposób dzieci zaczynają rozumieć język i go używać. Dotychczas poruszaliśmy się w obszarze niepotwierdzonych, a jedynie uprawdopodobnionych teorii.