Newsy

Ewa Farna obchodzi 10-lecie pracy artystycznej w Polsce. Odbędzie się duży koncert i powstanie o niej film dokumentalny

2017-02-15  |  06:50

Wokalistka obchodzi 10-lecie pracy artystycznej. Z tej okazji wkrótce ukaże się film dokumentalny opowiadający m.in. o początkach jej kariery muzycznej. Gwiazda przygotowuje także duży koncert, jubileusz obecności na scenie muzycznej chce bowiem świętować razem ze swoimi fanami.

Ewa Farna debiutowała jako wokalistka w wieku zaledwie 13 lat. W 2006 roku w Czechach ukazał się jej pierwszy album, w całości nagrany w języku czeskim. Krążek uzyskał status platynowej płyty. Gwiazda obchodzi więc obecnie 10-lecie pracy artystycznej w zeszłym roku w Czechach, w 2017 natomiast w Polsce. Z tej okazji przygotowała kilka niespodzianek dla swoich fanów.

– 10 lat na scenie to jest taki fajny moment, który chcę świętować z fanami – mówi Ewa Farna agencji informacyjnej Newseria Lifestyle.

Jedną z niespodzianek będzie film dokumentalny opowiadający m.in. o początkach kariery artystycznej gwiazdy. Obraz kręcony był przez cały ubiegły rok. W listopadzie 2016 roku Farna zagrała w Pradze koncert z okazji 10-lecia pracy artystycznej. Wokalistka przygotowuje też duży koncert jubileuszowy w Polsce   obecnie wraz ze współpracownikami opracowuje jego formułę i przebieg.

– Ustalamy jeszcze wiele różnych szczegółów, czy to np. będzie z orkiestrą czy z zespołem, więc jeszcze są takie nieustalone rzeczy, o których nie chcę mówić, żeby nie wyszło, że kłamałam – mówi Ewa Farna.

Gwiazda jest przekonana, że czeka ją wyjątkowo ciekawy rok. Oprócz projektów związanych z jubileuszem planuje także inne koncerty oraz kolejne nagrania. Niedawno ukazał się jej najnowszy singiel „Wszystko albo nic” promujący film o tym samym tytule. Polsko-czesko-słowacka produkcja z Michałem Żebrowskim i Pawłem Delągiem wejdzie na ekrany polskich kin na początku marca.

To jest typowa piosenka promująca film. I gdzieś tam właśnie teraz kombinujemy następny singiel na Czechy i Polskę – mówi Ewa Farna.

Od dłuższego czasu wokalistka pracuje także jako jurorka na planie muzycznego talent show „Idol”. Premiera 5. edycji programu będzie dziś o godz. 20.00 na antenie telewizji Polsat.

Czytaj także

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Moda

Klaudia Zioberczyk: Doszłam już do takiego momentu, że jak wchodzę do sklepu, to mówię: wcale tego nie potrzebuję. Teraz stawiam na jakość, a nie na ilość

Modelka zdaje sobie sprawę z tego, że trzeba być bardzo ostrożnym, by nie dać się nabrać na różne sztuczki marketingowe, nie ulegać czarowi wyprzedaży i promocji, a zamiast tego kompletować swoją garderobę z ponadczasowych zestawów, które będzie można wykorzystać na różne okazje. Klaudia Zioberczyk uważa, że greenwashing, czyli wywoływanie u konsumentów poszukujących towarów eko mylnego wrażenia, że oferowany produkt taki właśnie jest, to nieuczciwa praktyka. Temu zjawisku postanowiła więc dokładnie się przyjrzeć w swojej pracy magisterskiej.

Konsument

Możliwość zakupu online może zachęcić kolejne grupy Polaków do ubezpieczeń zdrowotnych. Dziś korzysta z nich już prawie 5,5 mln osób

Polska jest jednym z liderów Europy w obszarze cyfryzacji sektora usług medycznych. Świadczą o tym m.in. popularność elektronicznych narzędzi zapewniających dostęp do danych zdrowotnych, e-recept czy wirtualna diagnostyka. Polacy są też otwarci na innowacje w zakresie ubezpieczeń zdrowotnych, z których korzysta już blisko 5,5 mln osób. Za pomocą nowej cyfrowej platformy Medicover chce zachęcić klientów do samodzielnej konfiguracji i zakupu polis online.

Żywienie

Wiktor Dyduła: Praca w charakterze kelnera jest bardzo ciężka fizycznie i psychicznie. Dlatego trzeba dawać napiwki, bo nawet 5 zł może zrobić komuś dzień

Zanim usłyszała o nim cała Polska, Wiktor Dyduła zarabiał między innymi jako animator zabaw dla dzieci, kelner i uliczny grajek. Każde zajęcie miało swoje plusy i minusy, ale jego najbardziej cieszyło to, że dzięki nim może poznawać ciekawych ludzi. Wokalista podkreśla, że ma duży szacunek do pieniądza i prawie zawsze daje też napiwki, bo wie, że to najlepsza forma docenienia pracy tych, którzy nas obsługują w kawiarni czy restauracji.