Newsy

Monika Mrozowska: marzę, by kontynuować pracę aktorki, ale gotowanie to moje życie

2014-05-06  |  07:10
Monika Mrozowska, znana z serialu „Rodzina zastępcza”, chciałaby wrócić do grania. Aktorka, która spodziewa się obecnie trzeciego dziecka, zaangażowała się ostatnio w promocję zdrowego żywienia i gotowania. Nie wyklucza jednak, że po przyjściu dziecka na świat połączy swoją pasję z aktorstwem.

Bardzo bym chciała grać. To w dalszym ciągu moje duże marzenie, żeby kontynuować pracę aktorki. Nie chcę deklarować, co jest dla mnie mniej albo bardziej ważne. Gotowanie jest moją ogromną pasją. Robię to na co dzień, nie tylko podczas warsztatów i różnego rodzaju pokazów. Ja tym żyję. Teraz ze względu na mój stan dzielę się tą wiedzą również z innymi mamami, żeby pokazać, że zdrowe odżywianie może być łatwe, proste i przyjemne – mówi agencji informacyjnej Newseria Lifestyle Monika Mrozowska.

Według Moniki Mrozowskiej ciężarne kobiety często zapominają o zasadach zdrowego żywienia. Młoda mama powinna dbać o siebie: wysypiać się, ograniczyć stres i wzbogacić dietę o odpowiednie elementy.

W dalszym ciągu jest bardzo mało wiedzy dietetycznej, która moim zdaniem powinna być podstawą. To moja trzecia ciąża, więc trudno tutaj mówić o przypadku. Czuję się bardzo dobrze, mam bardzo dobre wyniki badań. Moim zdaniem w przynajmniej 80 proc. to konsekwencja odpowiedniej diety. Staram się wysypiać, nie denerwować. Przy dwójce dzieci – umówmy się – to nie jest łatwe. Dbając o odpowiednią higienę życia, okres ciąży można wykorzystać jak najlepiej, nie martwiąc się tym, czy będzie mnie bolała głowa, czy będę miała mdłości, czy dużo przytyję, czy będę puchła – przekonuje Mrozowska.

Ojcem dziecka Moniki Mrozowskiej jest Sebastian Jaworski, operator filmowy i telewizyjny. Aktorka ma już dwie córki ze związku z Maciejem Szaciłło, z którym rozwiodła się w 2012 roku: 10-letnią Karolinę i 4-letnią Jagodę.

Czytaj także

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Konsument

Będzie ubywać mięsa na stołach Polaków. Eksperci radzą ograniczyć spożycie nawet o dwie trzecie

Produkcja zwierzęca nie zniknie, ale będzie musiała zostać ograniczona – oceniają eksperci rynku żywności i podkreślają, że przemawiają za tym zarówno względy zdrowotne, jak i środowiskowe. Obecnie przeciętny Polak zjada ok. 75 kg mięsa rocznie, a wskazywana przez dietetyków zdrowa granica to ok. 20–25 kg.

Podróże

Radosław Majdan: W ferie jedziemy z chłopcami w góry. Nie umiem jeździć na nartach i nie ciągnie mnie na stok

W przerwie między nagraniami do różnych projektów telewizyjnych i internetowych były piłkarz, a obecnie komentator sportowy wybiera się na odpoczynek. W planach są dwa kierunki: najpierw zagraniczny kurort narciarski, a później jakieś egzotyczne miejsce. Radosław Majdan zaznacza jednak, że sam nie potrafi jeździć na nartach, bo jako zawodowy sportowiec miał zapisane w kontrakcie, że nie może ryzykować na stoku. Ten wyjazd organizuje jednak z myślą o synach i ma nadzieję, że najmłodszy Heniu też szybko połknie bakcyla jak jego bracia.