Spółdzielnia.Koneser powiększa kulinarną rodzinę Centrum Praskiego Koneser
W Centrum Praskim Koneser w Warszawie właśnie otworzyła się nowa restauracja – Spółdzielnia.Koneser. To siostrzany lokal uwielbianego przez fanów kuchni europejskiej oraz amerykańskiej casualowego konceptu Spółdzielnia, obecnego od wielu lat w łódzkim OFF Piotrkowska. Miejsce cenione jest za swoją nieformalną atmosferę i inkluzywny charakter – nie inaczej będzie w Koneserze!
Gastrorodzina Centrum Praskiego Koneser to kilkanaście różnorodnych restauracji, barów i kawiarni. Do zlokalizowanych przy placu Konesera lokali dołącza właśnie kolejny – mająca swoje korzenie w nieodległej Łodzi Spółdzielnia.Koneser. To koncept, w którym można znaleźć dania kuchni europejskiej i amerykańskiej, dobrze zaopatrzony bar, a przede wszystkim niepowtarzalną, luźną atmosferę, na którą składają się niezobowiązujący wystrój i uśmiechnięta załoga.
– Bez względu na to czy jesteś głodny, czy najedzony, spragniony czy nasycony, chcesz bawić się, czy też chillować, Spółdzielnia to właściwy wybór. Chcąc oddać charakter restauracji, warto sięgnąć pamięcią do lat szkolnych i przypomnieć sobie największego urwisa w swojej klasie. W świecie gastronomii to właśnie my nim jesteśmy. Czasem łamiemy przyjęte konwenanse i stereotypy, ale zawsze zapewniamy dobre jedzenie i wyśmienitą atmosferę – mówi Tomasz Frant, twórca Spółdzielni.Koneser i Spółdzielni.
Spółdzielnia.Koneser to restauracja idealna na spotkanie ze znajomymi, rodzinny obiad lub niezobowiązujący, miło spędzony czas. To miejsce, do którego swobodnie można przyjść z dziećmi, swoimi zwierzęcymi pupilami i z kim tylko ma się ochotę.
– Cieszymy się, że do naszej rodziny dołącza właśnie Spółdzielnia.Koneser. To zdecydowanie bardzo klimatyczne miejsce, idealnie wpisujące się postindustrialną atmosferę Centrum Praskiego Koneser. Dodatkowo, jest ono tworzone przez ludzi z prawdziwą pasją nie tylko do gotowania, ale także zapewniania rozrywki na najwyższym poziomie – podkreśla Magdalena Socorro-Czerwińska, dyrektor komercyjna Centrum Praskiego Koneser.
Więcej informacji o gastroofercie Centrum Praskiego Koneser można znaleźć na stronie internetowej https://konesersmakuje.pl/ oraz profilu na Facebooku.
***
Centrum Praskie Koneser to najczęściej nagradzana inwestycja mixed-use w Polsce i serce odradzającej się warszawskiej Pragi. Usytuowane na terenie XIX-wiecznej fabryki wódki, przywróciło do życia zabytkowe budynki i stworzyło nowy punkt na stołecznej mapie rozrywkowej, gastronomicznej, muzealnej, kulturalnej, zakupowej i hotelarskiej – z Hotelem Moxy Warsaw Praga. Tu można znaleźć wiele restauracji i barów z kuchnią z całego świata: AZIA, Bombaj Masala, Boska Woda i Zagroda, ORZO, Koneser Grill, Spółdzielnia.Koneser czy Setki Powodów, a także unikatowe sklepy i polskie marki, tworzone przez rodzimych producentów. Ogólnodostępny plac Konesera, stanowiący rdzeń inwestycji, to miejsce licznych wystaw, targów i różnego rodzaju wydarzeń oraz pokazów artystycznych. Centrum Praskie Koneser to jedno z najważniejszych miejsc na kulturalnej mapie Polski, w którym znajduje się Muzeum Polskiej Wódki i Muzeum Sztuki Fantastycznej oraz nietuzinkowe galerie: Art Sułek Space, Dom ze Sztuką, ToTuart, Leonarda Art Gallery.
Rekordowa mozaika z kamieni w klimacie ZEN
Targ Śniadaniowy w Fuzji
Artystyczne czwartki w Fuzji Łódź: teatr, muzyka i niezapomniane emocje
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
Jedynka Newserii
Nie żyje Bogumiła Wander
Bogumiła Wander: Bardzo tęsknię za telewizją, oglądam bez przerwy. Żałuję, że tak wcześnie odeszłam z pracy
Gwiazdy
Justyna Szyc-Nagłowska: Mam odłożone pieniądze na czarną godzinę. Teraz muszę też myśleć o emeryturze i zabezpieczyć sobie moje życie
Trzy razy więcej mężczyzn (17 proc.) niż kobiet (6 proc.) inwestuje na rynkach finansowych – wynika z raportu przygotowanego dla mBanku. Justyna Szyc-Nagłowska, która była prelegentką podczas prezentacji tych badań, uważa, że taka sytuacja może wynikać chociażby z tego, że panie boją się wychodzić przed szereg i wkraczać na płaszczyznę przez lata zarezerwowaną dla płci męskiej.
Konsument
Przybywa konsumentów aronii. Mimo właściwości prozdrowotnych wciąż jest jednak za mało doceniana
Mimo że aronia jest znana z właściwości prozdrowotnych, to nadal nie może się przebić i trafić do grona ulubionych owoców sezonowych Polaków. Dietetycy ubolewają nad tym, że sięgamy po nią dużo rzadziej, niż powinniśmy. Producenci z kolei z powodzeniem wykorzystują ją w sokach, dżemach, koncentratach i innych przetworach, udowadniając, że wcale nie musi być ona kojarzona tylko z kwaśnym, cierpkim smakiem. Zawarte w niej związki działają antynowotworowo i przeciwzapalnie, zapobiegają miażdżycy i chorobom serca, chronią przed udarami, opóźniają rozwój choroby Parkinsona i Alzheimera, a także obniżają ciśnienie krwi.
Podróże
Tomasz Jacyków: Uwielbiam upały, gdy ciepło wychodzi z betonu i pali siedzenie w rozgrzanym samochodzie. Na wakacje jeżdżę poza sezonem
Stylista zaznacza, że nie dla niego zatłoczone kurorty, plaże zastawione parawanami i długie kolejki turystów. Jego zdaniem takie warunki absolutnie nie sprzyjają wypoczynkowi, dlatego też stara się unikać podróży w sezonie wakacyjnym. Jak podkreśla, upały najlepiej znosi w mieście i niestraszne mu skąpane w słońcu ulice i nagrzane samochody. Z kolei na wczasy Tomasz Jacyków zazwyczaj wybiera się w czerwcu lub we wrześniu.