Komunikaty PR

Zagraj w Pickleballa na rynku Manufaktury

2023-10-12  |  08:00
Do pobrania docx ( 0.01 MB )

Co powstanie z połączenia ping ponga, badmintona i tenisa ziemnego? Oczywiście – Pickleball, czyli jedna z najszybciej rozwijających się gier sportowych na świecie. Już w najbliższą sobotę każdy chętny będzie mógł spróbować swoich sił na rynku Manufaktury.

Pickleball na rynku Manufaktury
sobota (14.10), godz. 10:00

Pickleball to prosta i wciągająca gra, która doskonale nadaje się dla całych rodzin – niezależnie od wieku. Swoją popularność zyskuje ze względu na towarzyską atmosferę i łatwość nauki. W Pickleball gra się na boisku podobnym do kortu tenisowego, jednak o wiele mniejszym. Gracze używają rakiet do odbijania piłeczek w kierunku przeciwnika, starając się zdobyć punkty.

Na wydarzenie zaproszeni są amatorzy oraz profesjonaliści, dla każdego znajdzie się miejsce - Będziemy mieć wszelki niezbędny sprzęt do gry. Ponadto, dostępni będą również instruktorzy, którzy chętnie udzielą wskazówek i pomocy, aby wszyscy mogli poznać tę dyscyplinę jak najlepiejmówi Alan Piechol, ambasador i instruktor Pickleball.

Dla osób, które spróbują swoich sił, organizatorzy przygotowali darmowe wejściówki na regularne zajęcia odbywające się w Łodzi.

Całe wydarzenie odbywa się pod patronatem stowarzyszenia Polski Pickleball.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Sport Puchar Polski w Kajakarstwie. Doskonałe występy Śliwińskiego i Iskrzyckiej Biuro prasowe
2024-04-30 | 11:00

Puchar Polski w Kajakarstwie. Doskonałe występy Śliwińskiego i Iskrzyckiej

Miniony weekend obfitował w emocje na torze regatowym w Wałczu, gdzie odbył się pierwszy w tym sezonie Puchar Polski w Kajakarstwie Klasycznym. Ogólnopolskie Wiosenne Regaty
Sport 120 zawodników walczyło o miejsce na Letnich Igrzyskach Olimpiad Specjalnych
2024-04-26 | 16:00

120 zawodników walczyło o miejsce na Letnich Igrzyskach Olimpiad Specjalnych

Ponad 120 pływaków udowodniło, że nie ma dla nich ograniczeń. Mimo swoich niepełnosprawności zawodnicy rywalizowali na najwyższym poziomie. Na basenie wrocławskiej Akademii
Sport 7 nieoczywistych korzyści regularnej aktywności fizycznej
2024-04-26 | 07:24

7 nieoczywistych korzyści regularnej aktywności fizycznej

Powszechnie wiadomo, że sport poprawia ogólną kondycję fizyczną, może pomóc w utracie wagi i osiągnięciu szczuplejszej sylwetki. Nie są to jednak jedyne korzyści płynące z

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Muzyka

Psychologia

Beata Pawlikowska: To wszystko, czego doświadczyłam w dżungli amazońskiej, wstrząsnęło mną i pokazało mi prawdę o sobie samej. To właśnie był początek zmian w moim życiu

Pisarka preferuje podróżowanie w pojedynkę. Lubi wyjeżdżać w trudne, niedostępne rejony świata, bo takie wyprawy są także podróżą w głąb siebie. Chociażby w dżungli amazońskiej przekonała się, że decyzje, jakie podejmujemy na różnych etapach naszego życia, wynikają właśnie z naszego postrzegania samych siebie i świata. A z kolei to postrzeganie zależy od podświadomych przekonań, które są naszym wewnętrznym programem wgranym w dzieciństwie. W swojej książce zatytułowanej „Kody podświadomości” podróżniczka tłumaczy, że jeśli ktoś podświadomie wierzy na przykład w to, że nie ma prawa do szczęścia i jest gorszy od innych, to jego życiowa droga będzie właśnie wiernym odbiciem tych przekonań.

Konsument

Coraz więcej Europejczyków ogranicza spożycie mięsa na rzecz produktów roślinnych. Większe wsparcie ze strony rządów i legislacji mogłoby zwiększyć ich popularność

Ponad połowa Europejczyków jedzących mięso aktywnie ogranicza jego roczne spożycie. Niemal 30 proc. co najmniej raz w tygodniu spożywa przynajmniej jedną roślinną alternatywę mięsa lub nabiału – wynika z badania ProVeg. Zmiana nawyków konsumenckich napędza branżę produktów roślinnych, ale wspomogłyby ją także zmiany systemowe, m.in. szersze dofinansowanie produkcji roślinnej kosztem mięsnej czy obniżenie podatku na żywność o niskim śladzie środowiskowym.