Komunikaty PR

Świąteczne przygotowania z Netto

2020-12-11  |  15:00
Biuro prasowe
Kontakt
Karolina Węgorek
Walk PR

Dzielna 60
01-029 Warszawa
karolina.wegorek|walk.pl| |karolina.wegorek|walk.pl
+48 22 379 25 51
www.walk.pl

Aby tegoroczne Boże Narodzenie było udane, warto postawić na najlepsze dodatki i składniki. Dlatego sieć handlowa Netto, poza standardową ofertą, przygotowała specjalny katalog „Zasmakuj w świętach” z bogatym asortymentem świątecznych produktów.

Grudzień to wyjątkowy okres w roku. Ducha Świąt można w tym czasie poczuć na każdym kroku – tworzą go odpowiednie dekoracje, smaki i zapachy. Warto poddać się tej niezwykłej atmosferze, by spędzić Święta w wyjątkowym nastroju.

Zasmakuj w Świętach

Na świątecznym stole niemal w każdym domu prym wiodą rozmaite mięsa. Dlatego idealnie sprawdzą się, dostępne w świątecznej ofercie Netto, schab i karkówka do pieczenia (1,79 zł/100 g), a także gęś faszerowana kaszą, grzybami i warzywami (1,69 zł/100 g) oraz tuszka z królika (2,19 zł/100 g). Tradycjonaliści sięgną z pewnością po rybę, np. świeżego łososia jurajskiego Connoisseur (6,99 zł/100 g), mintaja Abramczyk (3,59/100g) lub fileta z sandacza Navito ze skórą (19,99 zł/400 g). W świątecznym menu nie może zabraknąć śledzi – domownikom z pewnością zasmakują Śledzie od Serca Contimax (6,99 zł/300 g), śledzie Corsarro – rolmopsy oraz bismarck (4,99 zł/900 g) lub filety ze śledzia SuperFish w promocyjnej cenie 15,99 zł/900 g. Święta nie mogą obyć się bez królowej sałatek, czyli sałatki warzywnej. Do jej przygotowania idealne będą dostępne w Netto świeże warzywa – marchew (2,99 zł/1 kg), pietruszka (4,99 zł/1 kg), seler (3,99 zł/1 kg) oraz por (2,99 zł/1 szt.) i ziemniaki (6,79 zł/2,5 kg). Z kolei tradycyjny, wigilijny barszcz będzie doskonały w smaku dzięki świeżym burakom czerwonym (2,69 zł/1 kg). Jako dodatek perfekcyjnie sprawdzą się dostępne w promocyjnych cenach uszka z kapustą i grzybami Nowy Wiśnicz, a także pierogi lub krokiety z kapustą i grzybami Smak mak (3,99 zł/400 g).

Święta na słodko

Po sytym, świątecznym obiedzie przychodzi czas na obowiązkowy deser. Łasuchów zadowoli strucla z marcepanem Dan Cake (9,99 zł/500 g), tradycyjna włoska babka świąteczna Gran Panettone Maina (19,99 zł/500 g) oraz makowiec Oskroba w promocyjnej cenie 4,99 zł/450 g. Obowiązkowym elementem są też ciasteczka, np. ciasteczka z kawałkami jabłka i cynamonem dr Gerard (3,29 zł/157 g), pierniki nadziewane w czekoladzie Kopernik (5,99 zł/145g; 150g) oraz śliwka w czekoladzie (14,99 zł/500 g). Z kolei świąteczne, domowe wypieki będą udane za sprawą jakościowych składników – sprawdzą się margaryna Kasia (jedyne 1,69 zł/250 g), twaróg sernikowy z Mascarpone President (11,99 zł/1 kg), krem do nadzienia i wypieków kakaowo-orzechowy Nussole (10,99 zł/600 g) oraz masa krówkowa Helio w promocji za 3,49 zł/400 g. Niezastąpionym dodatkiem będą też przyprawy korzenne Kamis (3,99 zł/7 g; różne rodzaje), a także bakalie – np. żurawina Mamone (7,79 zł/200 g) orzechy włoskie (1,99 zł/100g) lub migdały Mamone, dostępne w promocji za 8,45 zł/200 g.

Oferta ważna od 10 i 14 grudnia do wyczerpania zapasów.

Mistrzowska akcja w Netto

Świąteczne zakupy w Netto to też doskonały moment, aby zrobić prezent sobie lub bliskim i zdobyć wysokiej jakości garnki oraz patelnie MasterChef z rabatem do 67 proc.! Wystarczy zrobić zakupy do 20 grudnia br., a za każde wydane 25 zł odebrać promocyjną naklejkę. Zniżkę na wybrany produkt można uzyskać za okazaniem 10 naklejek aż do 2 stycznia 2021 roku! To już ostatnia szansa, aby wziąć udział w programie „Mistrzowska akcja w Netto” i gotować jak prawdziwy mistrz.

Mateusz Zielonka, zwycięzca szóstej edycji programu MasterChef, poleca:

Łosoś w miodzie z imbirem i orzechami laskowymi

Składniki:

  • filet z łososia ze skórą, 2 sztuki po 200 g
  • orzechy laskowe obrane, 100 g
  • korzeń imbiru, ok. 3 cm
  • czosnek, 3 ząbki
  • miód, 2 łyżki
  • jarmuż, 60 g
  • pomarańcze, 2 sztuki
  • sos sojowy, 4 łyżki
  • cytryna, połowa
  • chilli, połowa
  • sól, szczypta
  • pieprz, szczypta
  • olej

Sposób przygotowania:

1. Orzechy upraż̇ na suchej patelni, aż skórka ściemnieje i zacznie pękać. Następnie odstaw orzechy do ostygnięcia. Kiedy będą jeszcze ciepłe, obierz je ze skórki, pocierając orzechy w dłoniach. Na koniec rozgnieć je w moździerzu lub płaską stroną noża.

2. Filety z łososia umyj, osusz i posyp solą oraz pieprzem. Odstaw je na chwilę, aby płaty łososia przesiąknęły przyprawami.

3. Imbir i czosnek drobno posiekaj i podsmaż na rozgrzanej patelni. Następnie dodaj do tego sok z jednej pomarańczy, dwie łyżki miodu, trzy łyżki sosu sojowego, posiekane chilli oraz sok z połowy cytryny. Wymieszaj wszystko i smaż jeszcze chwilę, potem dodaj pokruszone orzechy laskowe.

4. Na gotujący się sos kładziemy łososia skórą do dołu, od czasu do czasu polewając wierzch ryby sosem. Nie odwracaj filetów – polewanie gorącym sosem doprowadzi do ścięcia białka na wierzchu ryby. Rybę smaż około 8 minut.

5. W międzyczasie jarmuż włóż do wrzątku na 30 sekund, a potem do lodowatej wody. Drugą pomarańczę podziel na pół – z jednej części wyciśnij sok, a z drugiej wytnij miąższ. Sok z pomarańczy wymieszaj z odrobiną sosu spod łososia, dodaj łyżkę sosu sojowego oraz miąższ pomarańczy. Całość wymieszaj z jarmużem.

6. Gotowego łososia podawaj z sałatką z pomarańczy i jarmużu. Smacznego!

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Źródło informacji: Walk PR
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Zakupy Akcje promocyjne oraz nagrody, które zdobywają klienta i napędzają sprzedaż. Jak zdobyć serca konsumentów? Najnowszy raport! Biuro prasowe
2025-04-21 | 23:50

Akcje promocyjne oraz nagrody, które zdobywają klienta i napędzają sprzedaż. Jak zdobyć serca konsumentów? Najnowszy raport!

Jakie akcje promocyjne skutecznie angażują konsumentów i zwiększają sprzedaż? Które nagrody są najbardziej pożądane i wpływają na efekt? Aż 80% Polaków
Zakupy Od polowania na promocje, po zakupy w łazience: zaskakujące zwyczaje zakupowe Polaków w badaniu Dni Wiosennych Okazji Amazon.pl
2025-03-25 | 06:00

Od polowania na promocje, po zakupy w łazience: zaskakujące zwyczaje zakupowe Polaków w badaniu Dni Wiosennych Okazji Amazon.pl

Wystartowały Dni Wiosennych Okazji w sklepie Amazon.pl, które potrwają do 31 marca 2025 r., oferując siedem dni wyjątkowych promocji na dziesiątki tysięcy produktów we
Zakupy iPhone 16 – wszystko, co warto wiedzieć o nowej serii
2025-03-03 | 11:30

iPhone 16 – wszystko, co warto wiedzieć o nowej serii

Apple zaprezentowało kolejną odsłonę swojego flagowego smartfona – iPhone’a 16. Tegoroczna wersja wprowadza istotne udoskonalenia w zakresie wydajności, aparatu

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Żywienie

Wiktor Dyduła: Praca w charakterze kelnera jest bardzo ciężka fizycznie i psychicznie. Dlatego trzeba dawać napiwki, bo nawet 5 zł może zrobić komuś dzień

Zanim usłyszała o nim cała Polska, Wiktor Dyduła zarabiał między innymi jako animator zabaw dla dzieci, kelner i uliczny grajek. Każde zajęcie miało swoje plusy i minusy, ale jego najbardziej cieszyło to, że dzięki nim może poznawać ciekawych ludzi. Wokalista podkreśla, że ma duży szacunek do pieniądza i prawie zawsze daje też napiwki, bo wie, że to najlepsza forma docenienia pracy tych, którzy nas obsługują w kawiarni czy restauracji.

Ochrona środowiska

Wokół utylizacji odpadów medycznych narosło wiele mitów. Nowoczesne instalacje pozwalają wykorzystać ten proces do produkcji ciepła i energii

Według różnych szacunków w Polsce powstaje od 60 do nawet 200 tys. t odpadów medycznych. Wymagają one specjalnego trybu postępowania, innego niż dla odpadów komunalnych – jedyną dopuszczalną i obowiązującą w świetle polskiego prawa metodą jest ich spalanie. Obecnie zakłady przetwarzania odpadów to nowoczesne instalacje połączone z odzyskiem energii. Termiczne przekształcenie odpadów może też być elementem gospodarki o obiegu zamkniętym.

Moda

Piotr Zelt: Nie latam po sklepach i nie zawalam sobie szafy jakimiś niepotrzebnymi ciuchami. Mam sporo ubrań, które mają po 20 lat, i cały czas je noszę

Aktor zaznacza, że jego garderoba jest skromna, ale zawiera dobre jakościowo ubrania, które choć były kupione nawet dwie dekady temu, wciąż wyglądają jak nowe. Jego zdaniem nie warto ulegać sezonowym trendom i gromadzić w szafie wielu rzeczy, które modne są zaledwie kilka miesięcy. Zamiast tego lepiej zainwestować w ponadczasowe kurtki, marynarki czy buty z dobrych materiałów i dbać o nie tak, by posłużyły jak najdłużej.