Newsy

Jarosław Milner: Nie czuję, że mam 24 lata. Jestem pełen energii i wigoru

2016-02-11  |  06:50

Aktor skończył 24 lata. Twierdzi, że czuje się znacznie młodziej i jest pełen energii i wigoru. Ma też nadzieję, że kolejny rok życia będzie równie szczęśliwy jak poprzednie. Medialne urodziny Milnera odbyły się w jednej z warszawskich restauracji, a wśród gości znaleźli się m.in. Andrzej Supron i Piotr Zelt.

Jarosław Milner urodził się 5 lutego 1992 roku w Sławnie, w tym roku skończył więc 24 lata. Aktor ma nadzieję, że kolejny rok życia będzie dla niego równie szczęśliwy i udany jak poprzednie. Przyznaje też, że czuje się znacznie młodszy niż wskazuje na to metryka.

Czuję się jeszcze młodszy, jeszcze bardziej pełny energii, wigoru i tego samego wigoru życzę wszystkim ludziom, którzy mają jakieś pasje i marzenia podobne do moich – mówi Jarosław Milner agencji informacyjnej Newseria Lifestyle.

Jak co roku aktor zorganizował niecodzienną imprezę urodzinową – Medialne Urodziny Jarosława Milnera. Wydarzenie to łączy cechy prywatnej imprezy z bankietem, a wśród gości znajdują się osobowości ze świata sztuki, kultury, sportu i biznesu. W tym roku zaproszenie Jarosława Milnera przyjęli m.in. Andrzej Supron, Ryszard Rembiszewski i Piotr Zelt. Impreza odbyła się w warszawskiej restauracji „Karpielówka”.

To jest jedyna restauracja w Warszawie, w której po przekroczeniu progu nie jesteśmy w Warszawie, jesteśmy w Zakopanem i dlatego ta magia mnie skusiła, aby być twarzą, a jednocześnie ambasadorem tego wspaniałego miejsca – mówi Jarosław Milner.

Aktor twierdzi, że bardzo ceni tradycyjną polską kuchnię, dlatego chętnie odwiedza restauracje, które ją serwują.

Kuchnia tradycyjna była zawsze najbliższa mojemu sercu. Między innymi dlatego, że w moim rodzinnym domu w Sławnie, kiedy jeszcze mieszkałem z mamą, zawsze te obiady były bardzo podobnie serwowane jak i tutaj – mówi Jarosław Milner.

Imprezę urodzinową aktora uświetnił występ znanego barytona Andrzeja Batora.

Czytaj także

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Sebastian Karpiel-Bułecka: Jurorowanie to nie jest proste zadanie, ale bardzo mnie to rajcuje. Staram się być sprawiedliwy, szczery i rzetelny

Nowy juror w programie „Must Be the Music” podkreśla, że ta rola jest dla niego niezwykłą przygodą, bo dzięki niej nie tylko może odkrywać młode talenty, ale także nieznane dotąd aspekty swojej kariery artystycznej. Ocenianie uczestników nie jest prostą sprawą, ale Sebastian Karpiel-Bułecka nie chce nikomu dawać złudnych nadziei i chwalić kogoś tylko po to, żeby nie zrobić mu przykrości. Wokalista wychodzi z założenia, że jeśli ktoś decyduje się na udział w tym programie, to musi być przygotowany na każdą ocenę, nawet tę najbardziej surową.

Prawo

Nałóg nikotynowy wśród nieletnich zaczyna się najczęściej od e-papierosów. Przyciągają ich słodkie, owocowe smaki tych produktów

Co czwarty uczeń ma za sobą inicjację nikotynową, a dla większości z nich pierwszym produktem, po jaki sięgnęli, był e-papieros. Zdecydowana większość uczniów używających nikotyny korzysta właśnie z e-papierosów, a prawie połowa nie ma problemu z ich zakupem – wskazują nowe badania przeprowadzone z okazji Światowego Dnia Rzucania Palenia. Eksperci podkreślają, że niebezpiecznym produktem, z uwagi na ryzyko uzależnienia behawioralnego, są także e-papierosy beznikotynowe. Trwają prace nad przepisami, które m.in. zakażą ich sprzedaży nieletnim.

Ochrona środowiska

Futra z negatywnym wpływem na środowisko na każdym etapie produkcji. Wiąże się z 400-krotnie większym zużyciem wody niż poliestru

Biznes futrzarski ma negatywny wpływ na środowisko naturalne – podkreślają eksperci Stowarzyszenia Otwarte Klatki. Hodowle powodują zatrucie wód i gleb oraz są zagrożeniem dla bioróżnorodności. Z kolei produkcja futra z norek, lisów i jenotów generuje znacznie większe niż bawełna czy poliester emisje gazów cieplarnianych, zużycie wody i zanieczyszczenie wody. 25 listopada obchodzimy Dzień bez Futra, który ma zwrócić uwagę na cierpienie zwierząt hodowanych na potrzeby przemysłu futrzarskiego oraz promować etyczne i ekologiczne wybory w modzie.