Mówi: | Marcelina Zawadzka |
Funkcja: | modelka, prezenterka telewizyjna |
Marcelina Zawadzka: pieczenie ciast to dla mnie trochę sport ekstremalny
Gwiazda TVP przyznaje, że nie najlepiej radzi sobie w kuchni. Nie przepada za gotowaniem, przygotowywanie słodkich wypieków uważa natomiast za rodzaj sportu ekstremalnego. Lubi jednak wyzwania, dlatego próbuje się nauczyć sztuki pieczenia, pracując na planie programu „Bake Off – Ale ciacho!”.
Marcelina Zawadzka została nową współprowadzącą program „Bake Off – Ale ciacho!”. Traktuje to jako wyjątkowe wyzwanie
– Miałam 19 lat jak wyprowadziłam się z domu, więc z pieczeniem mam trochę na bakier – mówi Marcelina Zawadzka agencji informacyjnej Newseria Lifestyle.
Prezenterka nie przepada również za gotowaniem, zwłaszcza gdy musi przyrządzać posiłki wyłącznie dla siebie. Od pięciu miesięcy Marcelina Zawadzka mieszka sama. Wcześniej, gdy dzieliła mieszkanie z siostrą, znacznie częściej zajmowała się gotowaniem. Teraz jednak nie przywiązuje do tego tak wielkiej wagi.
– Zamówiłam sobie taką dietę na plan, więc ona przyjeżdża do mnie, ładuję ją do samochodu i przez cały dzień przynajmniej mam co jeść – mówi Marcelina Zawadzka.
Gwiazda programu „Pytanie na śniadanie” uważa, że jej ograniczone umiejętności kulinarne to także efekt braku czasu. Zawadzka lubi szybkie życie, wypełnione obowiązkami zawodowymi i pasjami, które stale rozwija. Nie wyklucza jednak, że gdyby miała kilka godzin wolnego w ciągu, chętnie wybrałaby się na zakupy spożywcze i zajęła gotowaniem.
– Mam tak, że jak sobie wymyślę, że chcę coś zjeść, to też nie mam cierpliwości i chcę od razu to zjeść, wiec moja cierpliwość w kuchni jest dosyć słaba – mówi Marcelina Zawadzka.
Obecnie prezenterka próbuje się uczyć sztuki pieczenia na planie programu „Bake Off – Ale ciacho!”. Twierdzi, że chłonie wszystkie informacje na ten temat od uczestników, którzy mają wyjątkowe umiejętności kulinarne. Większość nie ma wykształcenia w tym kierunku i wykonuje inne zawody. Wśród uczestników jest m.in. bankowiec i nastoletni uczeń.
– Ja też się uczę sztuki pieczenia, bo to jest dla mnie taki trochę sport ekstremalny. Akurat lubię wyzwania, więc temu też się poddałam – mówi Marcelina Zawadzka.
Drugą gospodynią kulinarnego show jest Dorota Czaja. Marcelina Zawadzka twierdzi, że bardzo lubią się prywatnie, a na planie świetnie się uzupełniają. Ona sama wnosi do programu swoją niespożytą energię, Dorota Czaja natomiast serce do pieczenia ciast. „Bake Off – Ale ciacho!” można oglądać w każdy poniedziałek o godz. 21.45 na antenie TVP2.
Czytaj także
- 2024-11-05: Katarzyna Dowbor: Telewizja ma ogromną siłę i dzięki temu mogę zrobić coś dla innych. Nieważne, pod jakimi barwami – ważne, że się pomaga
- 2024-09-17: Barbara Kurdej-Szatan: Przez pięć lat nie prowadziłam żadnych programów w telewizji. Tęskniłam za tym i uważam, że „Cudowne lata” będą hitem TVP
- 2024-04-19: Edyta Herbuś: Program „Tańcząca ze światem” łączy ze sobą moją pasję do podróży, tańca i odkrywania świata. Podczas nagrań wskakuję z jednej półki energetycznej w drugą
- 2024-03-27: Dorota Szelągowska: Moją specjalnością w kuchni jest czyszczenie lodówki i przygotowanie czegoś z niczego. Mam to po mamie
- 2024-03-11: Monika Richardson: Po 25 latach pracy w telewizji niełatwo było mi zmienić zawód. Teraz jestem nauczycielką języków obcych i uczę nawet polskiego uchodźców z Ukrainy
- 2024-02-07: Monika Richardson: Jeżeli miałabym wracać do telewizji, to tylko do mediów publicznych. W TVP panuje jednak większy chaos, niż zakładałam, i brakuje strategii wprowadzania zmian
- 2024-02-01: Marcelina Zawadzka: Zwierzęta hodowlane jak krowy czy konie są mądrzejsze od zwierząt domowych. Świat jest dla nich dość brutalny, ale ja ograniczyłam jedzenie mięsa
- 2024-01-26: Marcelina Zawadzka: Dzięki „Farmie” przekonałam się, jak ciężko pracują rolnicy każdego dnia. Uprawa roli i hodowla zwierząt kosztuje ich wiele czasu i energii
- 2024-01-19: Marcelina Zawadzka: Bardzo tęsknię za moją babcią i często ją wspominam. Zawsze bardzo we mnie wierzyła
- 2024-01-09: Tomasz Kammel: Wkrótce będę realizował pewien projekt związany z edukacją dzieci. Chodzi o to, by już dziś mogły się one rozwijać pod kątem kompetencji przydatnych w przyszłości
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Adam Kszczot: Bardzo żałuję, że nie da się drugi raz wystartować w „Tańcu z gwiazdami”. W tym roku planuję za to z żoną pójść na kurs tańca
Biegacz zapewnia, że doskonale czuje się na parkiecie i choć musi jeszcze popracować nad techniką, to taniec sprawia mu mnóstwo przyjemności, poprawia nastrój i dodaje pozytywnej energii. Wiosną ubiegłego roku Adama Kszczota można było oglądać w „Tańcu z gwiazdami”. Partnerowała mu Katarzyna Vu Manh. Niestety jego przygoda z formatem trwała bardzo krótko.
Transport
Polska drugim największym rynkiem dla Mercedesa-Maybacha w Europie. Liczba zamówień na nowego kabrioleta SL 680 wskazuje na duże zainteresowanie klientów

W Arkadach Kubickiego na Zamku Królewskim w Warszawie odbyła się polska premiera najnowszego modelu Mercedes-Maybach – SL 680 Monogram Series. To najbardziej sportowy Maybach w historii. – Liczba zamówień składanych w systemie wskazuje, że premierowe auto cieszy się dużym zainteresowaniem klientów – podkreślają przedstawiciele marki. Polska jest drugim największym rynkiem dla luksusowych samochodów Maybacha w Europie.
Handel
Polacy przerzucają się na piwa bezalkoholowe. Segment rośnie o 17 proc., podczas gdy cały rynek piwa się kurczy

Rynek piwa skurczył się w 2024 roku o prawie 2 proc. To m.in. efekt wzrostu średniej ceny tego alkoholu, która jest dziś o ponad 40 proc. wyższa niż w 2019 roku. Na tle rynku zdecydowanie wyróżnia się segment bezalkoholowy, który wolumenowo i wartościowo rośnie o ok. 17 proc. w ujęciu rocznym. – Ten segment, wart 1,7 mld zł, jest nadzieją na poprawę wyników branży piwowarskiej – ocenia Igor Tikhonov, prezes Związku Pracodawców Przemysłu Piwowarskiego – Browary Polskie. I podkreśla, że rynek pozostaje pod presją rosnących kosztów produkcji i zmian legislacyjnych.