Mówi: | Ewa Kasprzyk, aktorka Roman Giertych, adwokat Anna Kerth, aktorka Maciej Zień, projektant Joanna Racewicz, projektantka |
Kasprzyk, Zień, Giertych i Racewicz o Magdzie Gessler: To niezwykle ciepła osoba. Można z nią rozmawiać o wszystkim
Magdę Gessler uwielbiają widzowie, respekt przed nią czują restauratorzy, a ci, którzy znają ją osobiście, przyznają, że jest to niezwykle charyzmatyczna, a jednocześnie bardzo ciepła osoba. Szybko skraca dystans, obdarza ogromną dozą sympatii i dobrej energii. Roman Giertych, Maciej Zień, Joanna Racewicz i Ewa Kasprzyk niezwykle cenią ją za niebywały kunszt kulinarny i za to, jaką osobą jest prywatnie. Gwiazdy były obecne na premierze jej najnowszego przewodnika kulinarnego po restauracjach i hotelach „Poziomki 2018/2019”.
– Z panią Magdą znamy się już 10 lat i współpracujemy bardzo dobrze. Jest to osoba niezwykle ciepła, najpierw się znaliśmy zawodowo, a później żeśmy się poznali towarzysko. Jest to wspaniała przyjaciółka i wspaniała kobieta – mówi agencji Newseria Lifestyle Roman Giertych, adwokat.
Takich znajomości, które przetrwały przez lata, jest wiele. Ewa Kasprzyk już podczas pierwszego spotkania doceniła niezwykłą kreatywności i duży zmysł organizacyjny Magdy Gessler.
– Magdę poznałam bardzo dawno, jakieś 20 lat temu, kiedy jeszcze mieszkałam w Gdyni. Poznałam ją na przyjęciu u wtedy bardzo bogatego – i myślę, że teraz też – Ryszarda Krauzego. Ona organizowała to przyjęcie, to było już wtedy w takich namiotach, z pięknym oświetleniem. Czułam wtedy, że jest jakaś klasa w tym i to był tak cudowny bankiet, nawet ze śniadaniem – wspomina Ewa Kasprzyk, aktorka
Maciej Zień również niezwykle ceni sobie znajomość z Magdą Gessler. Przyznaje też, że szybko odnalazł w niej prawdziwą bratnią duszę. Podkreśla, że jest to kobieta o szerokich horyzontach. Łączy ich między innymi zamiłowanie do pięknych ubrań, podróży i dobrego jedzenia.
– Z Magdą się znam naprawdę od bardzo wielu lat, już nie pamiętam, kiedy się dokładnie poznaliśmy, ale to było bardzo dawno temu. Na samym początku, jak tylko przyjechałem do Warszawy, to poznałem się jakoś z Magdą i znajomość jest bardzo serdeczna, dlatego że to jest bardzo ciepła, gościnna osoba. O wszystkim można z nią rozmawiać, ma bardzo ciekawe, barwne historie. Po prostu ją bardzo lubię, cenię, ale najbardziej tak prywatnie, sercem – podkreśla Maciej Zień, projektant.
Projektant ze wzruszeniem wspomina też moment, kiedy restauratorka postanowiła gruntownie zadbać o jego wyżywienie.
– Pamiętam jeszcze czas, jak zaczynałem, naprawdę bardzo ciężko pracowałem i Magda przyjechała kiedyś do mnie do atelier i powiedziała: Dziecko, ty jesteś chudy. Od tamtej pory przez jakieś dwa miesiące przysyłano do mnie codziennie kanapki, więc mam bardzo wiele takich sympatycznych wspomnień – wyjaśnia Maciej Zień.
Zarówno ci, którzy należą do grona najbliższych przyjaciół restauratorki, jak i osoby, które znają ją tylko na stopie zawodowej, nie mają żadnych wątpliwości. Magda Gessler to wulkan energii, profesjonalistka w każdym calu i kobieta pełna pasji.
– W Magdzie zawsze zachwycało mnie to, że potrafi spróbować dowolnej potrawy i odtworzyć jej tok produkcyjny – z czego jest zrobiona, stwierdzić, jakie są przyprawy, i ocenić, czy jest pyszna czy do kitu, więc jej zmysł smaku jest dla mnie absolutnie genialny – mówi Joanna Racewicz, prezenterka.
– Ona naprawdę ma pasję do tego. Jeżeli do czegoś się przykłada, to z całym sercem i to jest chyba najważniejsze w każdym zawodzie. Tacy ludzie nas najbardziej przyciągają – mówi Anna Kerth, aktorka.
Czytaj także
- 2024-11-08: Katarzyna Ankudowicz: Jestem zdruzgotana i przerażona, że Donald Trump został prezydentem. On przecież się chwali, że Putin to jego najlepszy kumpel
- 2024-12-10: Katarzyna Ankudowicz: Jak ludzie odbiorą moje rolki, to jest ich sprawa. Muszę stawić czoło krytyce
- 2024-10-08: Magda Bereda: Chcę się totalnie poświęcić muzyce. Właśnie Piotr Rubik w Miami, a ja w Warszawie tworzymy wspólną płytę
- 2024-09-26: Magda Bereda: Udział w „Tańcu z gwiazdami” to był ciężki czas. Nie mam do nikogo żadnego żalu za oceny, choć czasami były za bardzo krytyczne
- 2024-09-18: Magda Bereda: Boję się o moich znajomych z Wrocławia. Dostali ostrzeżenie, że może ich zalać
- 2024-09-20: Mateusz Gessler: Gastronomia mocno się zmienia, bo i portfele naszych klientów się zmieniają. Widać, że zamawiają mniej
- 2024-08-26: Mateusz Gessler: Jako „Halo tu Polsat” nie mamy konkurencji, jesteśmy najlepsi. U nas są najlepsze pary prowadzących i mamy najlepszych kucharzy
- 2024-07-18: Większość małych i średnich firm przez całą swoją działalność nie zmienia banku. Wysoko oceniają dostępność do usług bankowych
- 2024-06-04: Lara Gessler: Bolączką naszej generacji jest brak czasu dla innych. Staram się poświęcać dzieciom jak najwięcej uwagi, bez telefonu i telewizora w tle
- 2024-05-21: Lara Gessler: Moje aktualne mieszkanie jest już szesnastym. Połowy kuchni jeszcze nie pokazuję, bo nie mam blatu kuchennego
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Żywienie

Sylwia Bomba: Przez 10 lat odchudzałam się bezskutecznie. Potrafiłam codziennie biegać 15 km albo w ogóle nie jeść
Influencerka od lat mierzy się z insulinoopornością. Zanim jednak trafiła na odpowiednich specjalistów i podjęła właściwe leczenie, jej waga wciąż stała w miejscu – mimo stosowania restrykcyjnych diet i morderczych treningów. Dopiero trafna diagnoza i wdrożenie odpowiedniej diety pozwoliła Sylwii Bombie zrzucić 30 kg.
Problemy społeczne
Na rynku nieruchomości rośnie popularność rewitalizacji. Odnowa dotyczy nie tylko zabytkowych budynków, ale też dawnych terenów poprzemysłowych

Rewitalizacja byłych terenów przemysłowych i budynków jest kluczowym aspektem zrównoważonego rozwoju miejskiego i szansą na zachowanie dziedzictwa kulturowego. Jak podkreślają eksperci Deloitte’a, prawidłowo przeprowadzona rewitalizacja może pobudzić do życia dany obszar miasta i zwiększyć jego atrakcyjność inwestycyjną. Poprawi też jakość życia mieszkańców.
Transport
Wypadki pod wpływem alkoholu częściej powodują młodzi kierowcy. Sytuację poprawiają kontrole prędkości oraz stanu trzeźwości kierujących

Najczęściej do picia i wsiadania za kierownicę przyznają się osoby, które nie ukończyły jeszcze 20. roku życia – informuje Centrum Bezpieczeństwa Ruchu Drogowego, opierając się na dostępnych statystykach i badaniach opinii społecznej. Między innymi z tego powodu ważna jest prewencja oraz systematyczne kontrole stanu trzeźwości kierowców. W ub.r. w Polsce doszło do 1201 wypadków drogowych, których sprawcami były osoby pod wpływem alkoholu. Zginęły w nich 154 osoby.