Newsy

Macademian Girl: Grzegorz Krychowiak ma ciekawy styl, nie boi się przełamywać stereotypów

2015-11-24  |  06:50

Macademian Girl nie zgadza się z krytyką ostatniej stylizacji Grzegorza Krychowiaka. Chwali piłkarza za ciekawy styl i odwagę w przełamywaniu stereotypów. Blogerka twierdzi też, że lubi mężczyzn, którzy nie boją się zadrwić ze swojej męskości.

Grzegorz Krychowiak opublikował na Twitterze zdjęcie ze swojego pobytu we Włoszech. Pozował na nim ubrany w elegancki płaszcz z obszernym futrzanym kołnierzem. Stylizacja ta nie przypadła do gustu Zbigniewowi Bońkowi, który w komentarzu spytał, czy w sklepie nie było męskich płaszczy. Macademian Girl nie zgadza się z tą żartobliwą krytyką.

Uważam, że jego styl jest bardzo ciekawy, on też się nie boi wyzwań i nie boi się przełamywać stereotypów, za co go spotkała krytyka – mówi Macademian Girl agencji informacyjnej Newseria Lifestyle.

Blogerka uważa, że modą należy się bawić. Zamiast podążać utartymi ścieżkami, warto słuchać intuicji i przełamywać schematy. Takie odważne i nowatorskie podejście do sposobu ubierania Macademian Girl ceni zarówno u kobiet, jak i mężczyzn.

– Zdecydowanie wolę takich odważnych facetów, którzy nie boją się ze swojej męskości trochę zadrwić niż takich, którzy są strasznie zachowawczy – mówi Macademian Girl.

Blogerka nie jest też zwolenniczką oceniania stylu innych ludzi. Jej zdaniem każdy powinien wyrażać się poprzez strój tak, jak to jemu odpowiada.

 

Czytaj także

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Edyta Herbuś: Rozmawiałam z produkcją na temat mojej ewentualnej roli w „Tańcu z gwiazdami”. Wierzę, że stworzą taką, która będzie dla mnie inspirująca

Tancerka przyznaje, że kiedy dostała propozycję udziału w ostatniej edycji „Tańca z gwiazdami”, to choć miała apetyt na powrót do tej produkcji, po rozważeniu wszystkich za i przeciw jednak ją odrzuciła. Z jednej strony miała już inne zobowiązania zawodowe, a z drugiej – zależało jej na tym, by powrócić do show nie tylko w charakterze instruktorki, ale zaprezentować się widzom z nieco innej strony. Edyta Herbuś wierzy, że w przyszłości program przejdzie pewną metamorfozę i znajdzie się w nim rola skrojona właśnie dla niej. Nie ukrywa też, że ta edycja wyjątkowo przyciągnęła jej uwagę, bo skupiła bardzo charyzmatycznych uczestników.

Prawo

Sztuczna inteligencja coraz śmielej wkracza w produkcję muzyczną. Artyści i odbiorcy chcą jasnego oznaczania utworów generowanych przez takie narzędzia

Dziesięciokrotny wzrost przychodów rynku sztucznej inteligencji w tworzeniu muzyki przewidują analitycy w ciągu najbliższych 10 lat. Wokół tematu narasta coraz więcej kontrowersji, związanych m.in. z uczeniem się algorytmów na już skomponowanych dziełach czy wykorzystywania głosów wokalistów do tworzenia coverów śpiewanych przez SI. Jednocześnie ponad jedna trzecia muzyków przyznaje już, że wspierali się w swojej pracy sztuczną inteligencją. Artyści oczekują jednak jasno wytyczonych ram regulacyjnych dla tego typu narzędzi. Przede wszystkim miałyby one dotyczyć zgód na wykorzystanie własności intelektualnej i wyraźnego oznaczania muzyki komponowanej przez SI.

Handel

Po kiełbaski wege czy roślinne burgery sięga coraz więcej konsumentów. Branża roślinna będzie walczyć o utrzymanie takiego nazewnictwa

Kiełbasa bezmięsna, burger roślinny, parówka wegetariańska, stek vege – do takich nazw produktów wielu konsumentów zdążyło się przyzwyczaić i coraz chętniej po nie sięga. Pojawiają się jednak pomysły, by zakazać nazewnictwa charakterystycznego dla produktów mięsnych. Również w Polsce pojawiła się propozycja w tym zakresie ze strony poprzedniego składu resortu rolnictwa pod koniec ubiegłego roku. Zwolennicy uzasadniają ten pomysł ochroną interesów konsumenckich, ale badania pokazują, że tylko niewielki odsetek klientów pomylił produkt wegański i mięsny przy zakupie.