Newsy

Mateusz Gessler: Ostatnio urodziny zawsze spędzam na planie zdjęciowym. W dzieciństwie to była gehenna, bo przypadają w środku lata

2018-08-17  |  06:17
Mówi:Mateusz Gessler
Funkcja:kucharz, restaurator, prezenter telewizyjny
  • MP4
  • Restaurator nie ma zwyczaju celebrowania dnia urodzin. W dzieciństwie nie mógł świętować z kolegami ze szkoły ze względu na wakacje, obecnie brakuje mu natomiast czasu. W tym roku urodziny spędził na planie zdjęciowym, zapewnia jednak, że był to bardzo miły dzień.

    Mateusz Gessler urodził się 31 lipca 1980 roku w Warszawie. Kolejne rocznice tego wydarzenia przypadały zawsze w środku wakacji, nie mógł więc celebrować ich ze szkolnymi lub uniwersyteckimi kolegami. Restaurator nie ukrywa, że w dzieciństwie sprawiało mu to sporą przykrość.

    Jak się jest dzieckiem i ma się urodziny w środku lata, to jest gehenna, bo przeważnie się celebruje w szkole albo na uniwersytecie, a tak zawsze miałem akurat przerwę – mówi Mateusz Gessler agencji informacyjnej Newseria Lifestyle.

    Obecnie restaurator zupełnie nie przywiązuje wagi do tego typu okazji. Na huczne świętowanie nie ma też zazwyczaj czasu, w lecie pochłonięty jest bowiem obowiązkami zawodowymi. Tegoroczne urodziny również spędził w pracy, zapewnia jedna, że nie jest pracoholikiem, kocha bowiem to, czym zajmuje się zawodowo.

    – Byłem na planie, zresztą rok temu tak samo. Akurat moje urodziny wypadają pod koniec lipca i zawsze kręcę, ale było bardzo miło – mówi Mateusz Gessler.

    Restaurator pracuje obecnie m.in. przy kręceniu 2. sezonu „Drzewa marzeń”. W programie tym ponownie odwiedzi polskie szkoły, by zaprosić dzieci do wyjątkowej zabawy. Będą one mogły spełnić marzenia, nie swoje jednak, lecz bliskich im osób. W każdym odcinku gospodarz show wybierze trzy życzenia, które zrealizuje. Mateusz Gessler zapowiada bardzo ciekawy sezon – pierwszy odcinek zadebiutuje na antenie stacji TVN już we wrześniu.

    – Dzieci zauważyły, że wszystko się da, jak się marzy, także robimy bardzo fajne marzenia, a dodatkowo jesteśmy w całej Polsce tym razem, wcześniej byliśmy na Mazowszu, a teraz mamy całą Polskę – mówi restaurator.

    Czytaj także

    Więcej ważnych informacji

    Gwiazdy

    Jedynka Newserii

    Jedynka Newserii

    Komunikat

    Ważne informacje dla dziennikarzy radiowych

    Dziennikarze radiowi mają możliwość pobierania oryginalnego klipu dźwiękowego oraz  z lektorem w przypadku materiałów, w których ekspertami są obcokrajowcy.

    Zapraszamy do kontaktu media|newseria.pl?subject=Kontakt%20dla%20medi%C3%B3w| style="background-color: rgb(255, 255, 255);"|media|newseria.pl 

    Jak korzystać z materiałów Newserii?

    Ważne informacje dla dziennikarzy i mediów

    Wszystkie materiały publikowane w serwisach agencji informacyjnej Newseria przeznaczone są do bezpłatnej dystrybucji poprzez serwisy internetowe, stacje radiowe i telewizje, wydawców prasy oraz aplikacje pełniące funkcję agregatorów newsów. 

    Szczegóły dotyczące warunków współpracy znajdują się tutaj.

    Gwiazdy

    Karolina Pilarczyk: Drift całkowicie zmienił moje życie. Na początku było bardzo trudno, ponieważ nie miałam wsparcia, wiedzy i pieniędzy

    Zanim Karolina Pilarczyk sprawdziła się w driftingu, przeszła krętą i wyboistą drogę. W jej rodzinie nie było bowiem żadnych tradycji motosportowych i nikt z najbliższego otoczenia nie mógł, a nawet nie chciał jej pomóc. Bardzo długo szukała finansowania, wsparcia i wiedzy. Pokonała wiele przeszkód po to, by móc wreszcie odnosić sukcesy. Jak podkreśla, drift zmienił jej życie o 180 stopni. Pracowała w branży IT, a tymczasem teraz ma kilka samochodów sportowych, więcej czasu spędza w drodze niż w domu i driftuje z prędkościami ponad 150 km/h na torach na całym świecie.

     

    Gwiazdy

    Magda Gessler: Moja restauracja Słodki Słony przekształciła się w sklep. Można zamówić w nim potrawy wielkanocne, które kochamy

    Zdaniem Magdy Gessler mimo trudnej sytuacji spowodowanej pandemią koronawirusa powinniśmy postarać się spędzić nadchodzące Święta Wielkanocne radośnie i spokojnie. Tłumaczy, że obecnie, gdy każde wyjście z domu niesie ze sobą ryzyko zarażenia, warto korzystać z możliwości zamawiania potraw i produktów spożywczych. Jej restauracja Słodki Słony przekształciła się obecnie w sklep, w którym można zamówić dania i wypieki wielkanocne.