Mówi: | Michał Bryś |
Funkcja: | szef kuchni, prowadzący program „Hell’s Kitchen – Piekielna Kuchnia” |
Michał Bryś: Jestem bardzo energiczny, idę jak dynamit. To mnie łączy z Gordonem Ramsayem
Szef kuchni obawiał się, że nie odnajdzie się łatwo w roli prowadzącego „Hell’s Kitchen”. Błyskawicznie poczuł się jednak na planie programu jak u siebie w domu. Uważa, że z legendarnym gospodarzem brytyjskiej edycji programu, Gordonem Ramsayem, łączy go energiczna osobowość.
Michał Bryś przez wiele lat pracował jako menadżer gwiazd, producent telewizyjny oraz reżyser. Porzucił jednak show-biznes na rzecz gastronomii. Obecnie jest szefem kuchni i współwłaścicielem warszawskiej restauracji L’enfant Terrible. Jako gospodarz programu „Hell’s Kitchen” zadebiutował 6 września. Zastąpił w tej roli Wojciecha Modesta Amaro, który był szefem piekielnej kuchni przez pięć edycji programu.
– Byłem po drugiej stronie i nigdy nie musiałem świecić twarzą, a teraz tak jest. Natomiast znam realia tej branży, poruszam się w niej od lat, więc staram się wejść w tę nową rolę tak, jak najlepiej potrafię – mówi Michał Bryś agencji informacyjnej Newseria Lifestyle.
Po przyjęciu propozycji Polsatu restaurator martwił się, że trudno będzie mu się przyzwyczaić do nowej roli. Wbrew obawom bardzo szybko poczuł się jednak na planie programu „Hell’s Kitchen” całkowicie swobodnie. Jego zdaniem stało się tak głównie ze względu na fakt, że program nagrywany jest w naturalnym dla niego środowisku.
– Normalnie pracuję w kuchni w swojej restauracji, a „Piekielna Kuchnia”, jak sama nazwa wskazuje, jest kuchnią, więc poczułem się jak u siebie w domu – mówi Michał Bryś.
Nowy gospodarz „Hell’s Kitchen” jest wobec uczestników programu równie wymagający i ostry co Wojciech Modest Amaro. Sylwetka szefa wzorowana jest na prowadzącym brytyjskie i amerykańskie edycje programu – ekscentrycznym i wybuchowym Gordonie Ramsayu. Michał Bryś twierdzi, że dobrze poznał osobowość szkockiego restauratora, kilka lat temu czytał bowiem jego biografię.
– Na pewno mam podobną energię, bo jestem człowiekiem bardzo impulsywnym, jestem bardzo energiczny również w życiu prywatnym i idę jak dynamit. I myślę, że to jest coś, co może nas łączyć – mówi Michał Bryś.
Program „Hell’s Kitchen” można oglądać w każdy wtorek, o godz. 20.05, na antenie telewizji Polsat. Do walki o pracę w restauracji Michała Brysia oraz 100 tys. zł stanęło szesnaścioro uczestników, m.in. finalistka konkursu Miss Polski, blogerka kulinarna, właściciel biura turystycznego oraz grafik komputerowy.
Czytaj także
- 2025-04-16: Polscy naukowcy rozwijają technologię hodowania bionicznej trzustki. Może ona rozwiązać problem cukrzycy insulinozależnej
- 2023-11-14: Michał Szczygieł: Na nowej płycie pokazuję swoje nowe twarze. Może to być zaskoczenie dla tych odbiorców, którzy do tej pory uwielbiali moje wesołe, radiowe utwory
- 2024-01-05: Michał Szczygieł: Czynnie uczestniczyłem we wszystkich pracach nad moją nową płytą. Pisałem teksty i muzykę, pełniłem rolę recenzenta, podsuwałem różne pomysły
- 2023-12-08: Michał Czernecki: Nie mam marzeń aktorskich. Chciałbym po prostu grać w dobrych filmach z dobrymi partnerami
- 2023-11-17: Michał Czernecki: Czuję się dobrze w swoim wieku. Nie cofnąłbym się ani o rok
- 2023-11-15: Katarzyna Warnke: My Polacy skrzętnie chowamy naszą seksualność w jakiś ciemny kąt i trochę się jej wstydzimy. A przecież już nawet sama rozmowa na ten temat może być podniecająca
- 2023-07-18: Michał Szczygieł: Gramy w tym roku festiwale telewizyjne. Będzie to dla nas spory sprawdzian, bo przecież oglądają je miliony widzów
- 2023-08-18: Michał Szczygieł: To, że gram na imprezach z dużymi nazwiskami, napawa mnie dumą. Najlepsi muzycy w kraju często doceniają naszą pracę
- 2023-07-10: Michał Szczygieł: Lubię grać w piłkę nożną i kiedyś miałem w planach pójść w tym kierunku. Po drodze okazało się jednak, że ładnie śpiewam
- 2023-06-30: Michał Szczygieł: Myślę, że mój najnowszy singiel będzie hitem. Jesienią ukaże się druga płyta
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Transport

W Amazon pracuje ponad 750 tys. robotów. Najnowszy jest wyposażony w „zmysł” dotyku
Pierwsze roboty wyposażone w „zmysł” dotyku wykorzystywane są przez Amazon do obsługi produktów w centrach realizacji zamówień w USA i Niemczech. Roboty potrafią precyzyjnie przeszukiwać nawet ciasne przestrzenie półek w poszukiwaniu konkretnych produktów i z wyczuciem przenosić je na taśmę. Dzięki nim pracownicy nie muszą się schylać ani wspinać po drabinie w poszukiwaniu towaru. Automatyzacja wspiera też pracę kurierów. Paczki, które mają być dostarczone pod wskazany adres, podświetlane są w furgonetce na zielono, co ułatwia znalezienie właściwej przesyłki i skraca czas dostawy.
Medycyna
Diagnostyka zaburzeń snu może być łatwiejsza. Inteligentna piżama monitoruje bruksizm i bezdech senny

Naukowcy z Uniwersytetu Cambridge opracowali inteligentną piżamę, której zadaniem jest monitorowanie w warunkach domowych wzorców oddechu podczas snu i wykrywanie jego zaburzeń takich jak bezdech senny, chrapanie czy bruksizm. Jest to możliwe dzięki znajdującym się w materiale zaawansowanym grafenowym czujnikom tensometrycznym. Urządzenie może stać się alternatywą dla często niekomfortowej dla pacjentów diagnostyki w warunkach szpitalnych lub z wykorzystaniem nieporęcznego sprzętu.
Gwiazdy
Julia Kamińska: Elektrośmieci to duży problem. Sama mam w piwnicy zepsutą pralkę i muszę zorganizować jej wywóz

Piotr Zelt, Julia Kamińska i Klaudia Zioberczyk zauważają, że mimo wielu akcji informacyjnych i edukacyjnych nadal nie wszyscy Polacy zdają sobie sprawę z tego, że elektrośmieci, które nie są w odpowiedni sposób zutylizowane, stanowią ogromne zagrożenie dla środowiska. I choć istnieją różne możliwości przekazania zużytych, nieużywanych lub uszkodzonych urządzeń elektrycznych i elektronicznych do punktów zbiórki czy firm zajmujących się recyklingiem, to nie brakuje osób, które lekceważą wszelkie wytyczne i idą na łatwiznę. Wyrzucają takie sprzęty do zwykłych śmietników albo wywożą na przykład do lasu.