Newsy

Tamara Arciuch: w makijażu lubię wszystko, co jest naturalne i nieprzesadzone

2016-10-17  |  06:50

Podkład to ulubiony kosmetyk Tamary Arciuch. Aktorka najchętniej stosuje produkty tuszujące zaczerwienia, nie dające jednak efektu maski. Chętnie używa też rozświetlaczy, które zapewniają skórze promienny i wypoczęty wygląd.

Tamara Arciuch w makijażu stawia na naturalność, nie obawia się nawet pokazywać bez podkładu czy pudru. Jeśli decyduje się na zrobienie makijażu, to wybiera kosmetyki, które dają naturalny i nieprzesadzony efekt. Jej ulubionym produktem jest średnio kryjący podkład, który tuszuje niedoskonałości skóry, a jednocześnie nadaje jej świeży i promienny wygląd.

– Mam trochę skórę wrażliwą, czasami skłonną do zaczerwienień, więc podkład, który to ukryje, a jednocześnie nie da efektu maski, na pewno znajdzie się w mojej kosmetyczce – mówi Tamara Arciuch agencji informacyjnej Newseria Lifestyle.

W tegorocznych trendach aktorce podoba się różnorodność. Docenia, że panie lubiące efekt młodej, nawilżonej cery mogą bez trudu znaleźć zapewniające go kosmetyki. Są to korektory, rozświetlacze i bazy nadające skórze świetlisty i wypoczęty wygląd.

– A te z nas, które lubią trochę szaleństwa, mają smoky eyes, metaliczne na oku cienie oraz ze wszystkich marek wyraźny nacisk na takie fajne, mocne, kolorowe, soczyste usta – mówi Tamara Arciuch. 

W sezonie jesień-zima 2016/2017 niezwykle modne są ciemne pomadki w głębokich odcieniach burgundu, czerwonego wina, bordo, fuksji, a nawet zieleni. Wizażyści proponują zwłaszcza szminki o matowym lub półmatowym wykończeniu, choć nie rezygnują z lubianych, zwłaszcza przez młode kobiety, błyszczyków.

– Jeżeli będziemy chciały wybiec z domu i zachwycić ulicę kolorem, to możemy to zrobić za pomocą szminek i fantastycznych błyszczyków – przekonuje Tamara Arciuch. 

Makijażowe nowinki gwiazda poznała podczas Sephora Trend Report. W ciągu trwającej trzy dni imprezy każda klientka warszawskiego centrum handlowego Arkadia mogła się zapoznać z obowiązującymi trendami, poddając się bezpłatnemu makijażowi lub stylizacji paznokci.

Czytaj także

Więcej ważnych informacji

Media

Monika Richardson: Prawdziwi dziennikarze są już dzisiaj rzadkością. Często nie umieją pisać, to zawód wymierający

Byli dziennikarze i prezenterzy po odejściu z zawodu często próbują swoich sił w agencjach PR. Monika Richardson podkreśla, że w jej przypadku nie był to wybór, tylko konieczność. Kiedyś była gwiazdą Telewizji Polskiej, dziś jako specjalistka public relations realizuje projekty biznesowe, walczy o klientów i wie, że jest to bardzo trudny kawałek chleba. Prezenterka z żalem zauważa też, że na rynku jest coraz mniej dziennikarzy z prawdziwego zdarzenia, dla których ważna jest misja, którzy potrafią posługiwać się słowem i zachowywać obiektywizm.

Problemy społeczne

Pandemia przyspieszyła rozwój rynku prywatnych ubezpieczeń zdrowotnych. Coraz częściej Polacy są skłonni płacić za nie z własnej kieszeni

Po III kwartale 2021 roku wartość składki przypisanej brutto na prywatne ubezpieczenia zdrowotne przekroczyła 760 mln zł. To nieduży wydatek w porównaniu z kosztem usług medycznych opłacanych prywatnie przez pacjentów, który w 2020 roku wyniósł 44 mld zł. Liczba Polaków korzystających z prywatnych pakietów medycznych zwiększyła się o 17 proc. rok do roku, do czego wydatnie przyczyniła się także pandemia. Zdrowie już wcześniej było jednym z głównych obszarów trosk polskich respondentów, a w ubiegłym roku udział osób, dla których przedmiotem największej obawy jest brak dostępu do usług medycznych, wzrósł o 5 pkt proc. i przekroczył 70 proc.

Żywienie

Health coach: Często poczucie głodu wywołują stres i emocje. Aby rozpoznać prawdziwy głód, trzeba się wsłuchać w potrzeby swojego organizmu

Najczęściej mówi się o dwóch rodzajach głodu – fizjologicznym i emocjonalnym. By sięgnąć po jedzenie i dostarczyć organizmowi niezbędnych składników odżywczych, trzeba więc wsłuchać się w jego potrzeby. Musimy się zastanowić, kiedy jedliśmy ostatni posiłek, czy był wystarczająco zbilansowany i czy nie jesteśmy właśnie w jakiejś sytuacji stresowej, która może być mylnym sygnałem. Wszelkie decyzje żywieniowe powinny więc być podejmowane z rozwagą.