Mówi: | Żaklina Ta Dinh |
Funkcja: | modelka, uczestniczka programu "Top model" |
Żaklina Ta Dinh: Nie wiem jeszcze, w jakim pójdę kierunku. Może modeling, a może jednak muzyka
Po udziale w „Top Model” jestem bardziej rozpoznawalna – mówi modelka. Wyraźnie wzrosła liczba jej fanów w mediach społecznościowych, dostała dwie ciekawe propozycje zawodowe, a także nagrała piosenkę. Żaklina Ta Dinh nie zamierza jednak korzystać ze wszystkich propozycji – chce spróbować kilku możliwości i zdecydować się drogę zawodową, która najbardziej będzie jej odpowiadała.
Żaklina Ta Dinh była uczestniczką zakończonej 26 listopada 7. edycji programu „Top Model”. Mimo że nie znalazła się w finale, zaistniała w świecie modelingu. Nie ukrywa, że udziałowi w programie TVN dużo zawdzięcza, m.in. coraz większą rozpoznawalność. Modelka podkreśla, że dzięki „Top Model” wyraźnie wzrosła liczba osób obserwujących jej konta w mediach społecznościowych. Na Instagramie ma obecnie nieco ponad 240 tys. fanów.
– To też jest zwieńczeniem tego, że byłam w tym programie. To jest bardzo miłe uczucie, gdy ludzie cię poznają i patrzą na ciebie przez pryzmat tego programu – mówi Żaklina Ta Dinh agencji informacyjnej Newseria Lifestyle.
Pierwsze propozycje zawodowe modelka otrzymała tuż po odejściu z programu. Jedną z nich była kampania modelingowa dla znanej marki odzieżowej, z której Żaklina Ta Dinh jest bardzo zadowolona. Szczegółów drugiej nie może jeszcze zdradzić – jej efekty będzie można zobaczyć dopiero w styczniu. Udział w „Top Model” otworzył przed modelką także drzwi do świata show biznesu oraz internetowych influencerów.
– Po programie naprawdę, zresztą każdy z nas, każdy uczestnik, zyskał dużo followersów na social media, także to też daje dużo w stronę influencerską bardziej – mówi Żaklina Ta Dinh.
Modelka wystąpiła ponadto w teledysku do piosenki Smolastego oraz nagrała własny kawałek „Team banan” wraz z towarzyszącym mu wideo. W ciągu niespełna trzech tygodni utwór ten zyskał ponad 4,5 mln wyświetleń. Żaklina Ta Dinh twierdzi, że nie zamierza przyjmować wszystkich propozycji zawodowych. Jej celem jest wypróbowanie kilku możliwości i wybranie tej, w której najlepiej się poczuje.
– Zobaczymy jak to pójdzie, może być modeling, może być influencersko, może być jednak może muzycznie – mówi modelka.
W 2019 roku Żaklina Ta Dinh zamierza zrealizować kilka projektów zawodowych. Chce też uporządkować sferę życia niezwiązaną z pracą.
– Plany prywatne na pewno będą takie na 2019 rok, że trochę spróbuję oddzielić życie prywatne od życia takiego, gdzie wszyscy mnie znają, to jest sztuka, żeby to zrobić – mówi modelka.
Czytaj także
- 2025-04-11: Klaudia Zioberczyk: Święta wiążą się z tym, że się kupuje masę ubrań i jedzenia. Ja w tym roku postawię na minimalizm
- 2025-03-03: Sylwia Bomba: „Królowa przetrwania” to nie jest mój format. Nie lubię być blisko dram, nie lubię rywalizować na takim poziomie
- 2025-02-18: Jadwiga Jankowska-Cieślak: Zwykle Złota Palma otwiera ścieżkę do kariery, a mi zamknęła. W Polsce trwał wtedy stan wojenny i musiałam szybko wracać do kraju
- 2025-02-26: Iwona Guzowska: Są dyscypliny sportu ociekające złotem jak piłka nożna. W innych wysiłek jest dużo większy i osiągnięcia kosmiczne, a nie ma sponsorów
- 2025-02-24: Iga Baumgart-Witan: To jest ostatni rok mojej kariery. Na emeryturze chciałabym się zająć sportem niezawodowym, może zakocham się w telewizji
- 2025-01-07: Luna: Status materialny moich rodziców przeszkadza mi w karierze. Przestaję postrzegać siebie jako niezależną artystkę, tylko córkę bogaczy
- 2025-01-16: Luna: Nie mam planu B na życie. Jestem jednak bardzo kreatywna, więc może kiedyś zrobię jakiś film lub napiszę książkę
- 2025-01-14: Dawid Kwiatkowski: Padłem ofiarą oszustów, którzy na mnie nieuczciwie zarabiali. Teraz jestem też swoim księgowym, liczę pieniądze i sprawdzam umowy
- 2024-12-12: Sebastian Karpiel-Bułecka: Z zawodu jestem architektem, a muzyka to jest moja pasja. Nie byłem spięty, żeby za wszelką cenę zrobić wielką karierę
- 2025-01-08: S. Karpiel-Bułecka: Sam talent nie wystarczy, by odnieść sukces w branży muzycznej. Trzeba też mieć trochę szczęścia i spotkać odpowiednich ludzi
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Moda

Klaudia Zioberczyk: Doszłam już do takiego momentu, że jak wchodzę do sklepu, to mówię: wcale tego nie potrzebuję. Teraz stawiam na jakość, a nie na ilość
Modelka zdaje sobie sprawę z tego, że trzeba być bardzo ostrożnym, by nie dać się nabrać na różne sztuczki marketingowe, nie ulegać czarowi wyprzedaży i promocji, a zamiast tego kompletować swoją garderobę z ponadczasowych zestawów, które będzie można wykorzystać na różne okazje. Klaudia Zioberczyk uważa, że greenwashing, czyli wywoływanie u konsumentów poszukujących towarów eko mylnego wrażenia, że oferowany produkt taki właśnie jest, to nieuczciwa praktyka. Temu zjawisku postanowiła więc dokładnie się przyjrzeć w swojej pracy magisterskiej.
Konsument
Możliwość zakupu online może zachęcić kolejne grupy Polaków do ubezpieczeń zdrowotnych. Dziś korzysta z nich już prawie 5,5 mln osób

Polska jest jednym z liderów Europy w obszarze cyfryzacji sektora usług medycznych. Świadczą o tym m.in. popularność elektronicznych narzędzi zapewniających dostęp do danych zdrowotnych, e-recept czy wirtualna diagnostyka. Polacy są też otwarci na innowacje w zakresie ubezpieczeń zdrowotnych, z których korzysta już blisko 5,5 mln osób. Za pomocą nowej cyfrowej platformy Medicover chce zachęcić klientów do samodzielnej konfiguracji i zakupu polis online.
Żywienie
Wiktor Dyduła: Praca w charakterze kelnera jest bardzo ciężka fizycznie i psychicznie. Dlatego trzeba dawać napiwki, bo nawet 5 zł może zrobić komuś dzień

Zanim usłyszała o nim cała Polska, Wiktor Dyduła zarabiał między innymi jako animator zabaw dla dzieci, kelner i uliczny grajek. Każde zajęcie miało swoje plusy i minusy, ale jego najbardziej cieszyło to, że dzięki nim może poznawać ciekawych ludzi. Wokalista podkreśla, że ma duży szacunek do pieniądza i prawie zawsze daje też napiwki, bo wie, że to najlepsza forma docenienia pracy tych, którzy nas obsługują w kawiarni czy restauracji.