Newsy

Magda Gessler: jest fantastycznie. W życiu nie byłam w lepszej kondycji fizycznej i psychicznej

2018-03-13  |  06:23

Restauratorka dementuje doniesienia o czekającej ją operacji biodra. Gwiazda TVN przyznaje, że ma jedynie problemy ze ścięgnem kostki, dlatego zgodnie z zaleceniami lekarzy zdarza jej się korzystać z wózka inwalidzkiego. Chodzi o to, aby oszczędzać kostkę, gdy tylko to możliwe. Dotyczy to na przykład długich odległości, jakie musi pokonać na dużych lotniskach.

Pogłoski o złym stanie zdrowia Magdy Gessler związane są ze zdjęciami z lotniska w Toronto, na których widać, że słynna restauratorka porusza się na wózku inwalidzkim. Wkrótce po ich publikacji w mediach showbiznesowych pojawiły się informacje, że gwiazda TVN wymaga operacji wszczepienia endoprotezy stawu biodrowego i wielomiesięcznej rehabilitacji po tak inwazyjnym zabiegu. Magda Gessler twierdzi jednak, że doniesienia te są całkowicie nieprawdziwe, ich autorom zarzuca natomiast brak rzetelności zawodowej.

– Cóż, bad news is good news. Gratuluję pomysłu, ale nie jest on zbyt udany. Totalna bzdura mówi restauratorka agencji informacyjnej Newseria Lifestyle.

Gospodyni programu „Kuchenne rewolucje” zapewnia, że nigdy dotąd nie była w tak dobrej kondycji psychicznej i fizycznej. Przepełnia ją energia i zapał do pracy, które wykorzystuje do realizacji fantastycznych projektów zawodowych. Ostatnich kilka dni spędziła w trasie, podróżując do Elbląga, Kołobrzegu, Gdańska i Szczecina, gdzie pracowała fizycznie zwraca uwagę na to, że nie byłoby to możliwe, gdyby faktycznie jej stan zdrowia był tak zły, jak podają tabloidy.

– Osoby, które wymyśliły tego newsa, chciałam prosić o więcej wyobraźni i może o to, by mnie zapytali. Poza tym nie potrafię zrozumieć, dlaczego ludzie ludziom są tak nieżyczliwi. Życzę im szczęścia i dużo miłości do innych ludzi – mówi Magda Gessler.

Restauratorka przyznaje jednocześnie, że na lotnisku w Toronto faktycznie poruszała się na wózku inwalidzkim. Kilka lat temu podczas kręcenia jednego z odcinków „Kuchennych rewolucji” w Legionowie nadwyrężyła ścięgno kostki. Mimo bolesnego upadku kontynuowała zdjęcia do programu. Od tego czasu pozostaje pod opieką znanego ortopedy dra Roberta Śmigielskiego. Ten natomiast nakazał jej oszczędzanie kostki w sytuacjach, gdy musi pokonać duże odległości, właśnie takie jak na kanadyjskim lotnisku. 

– Absolutnie nie powinnam stać, czekać w kolejkach, bo i tak bardzo długo stoję w „Kuchennych rewolucjach”. Proszę sobie wyobrazić, że od ośmiu lat nie zwolniłam się ani nie przedstawiłam ani jednego zwolnienia lekarskiego. Osiem lat to 270 odcinków, razy pięć, proszę to sobie policzyć – mówi Magda Gessler.

Restauratorka twierdzi, że siłę do pracy czerpie z miłości do ludzi, chęci pomagania im oraz dobrej atmosfery, jaka panuje w ekipie tworzącej „Kuchenne rewolucje”. Podkreśla, że większość jej współpracowników to osoby w wieku ok. 40 lat, ona sama zaś czuje się jakby miała 38 lat i często jest najmniej poważnym członkiem zespołu.

– To jest trochę tak, jakby wejść w grupę młodych ludzi, którzy mają fajną energię, którym się chce, ciągle to jest ta sama grupa, ludzie ze mną pracują po 27 lat, ci moi z restauracji, a ci z planu już 8 lat. Ekipa się nie zmieniła, ja też nie – mówi Magda Gessler.

Czytaj także

Gwiazdy

Sara Boruc-Mannei: mąż nie jest ogromnym kibicem piłki nożnej, ale kadrze narodowej będziemy kibicować

W moim domu nie rządzi mundial  mówi wokalistka. Twierdzi, że jej mąż nie należy do zagorzałych kibiców piłki nożnej, oboje zamierzają jednak oglądać mecze polskiej reprezentacji. Gwiazda obstawia, że dzisiejsze spotkanie Polski z Senegalem zakończy się zwycięstwem kadry Adama Nawałki 2:1.

 

Gwiazdy

Joanna Brodzik: Rodzice często niefrasobliwie upubliczniają zdjęcia swoich dzieci. Musimy dostrzegać niebezpieczeństwa

Internet może być zarówno szansą, jak i zagrożeniem – uważa aktorka. Twierdzi, że Polacy powinni się nauczyć funkcjonowania w sieci i bronić swojego prawa do prywatności. Tylko drogą edukacji można zrozumieć możliwości, jakie daje wirtualny świat, i dostrzegać zagrożenia. Gwiazda podkreśla, że wiedzę tę dorośli powinni przekazywać dzieciom na równi z normami moralnymi i zasadami zachowania.

 
 

Handel

85 proc. firm widzi wpływ jakości obsługi na wyniki finansowe. Dla większości konsumentów największe znaczenie ma czas obsługi

Ponad dwie trzecie konsumentów może się stać lojalnymi klientami dzięki pozytywnym doświadczeniom z zespołem obsługi. Podobny odsetek stwierdza, że zła obsługa może być przyczyną rezygnacji z usług czy produktów danej firmy. Żółte i czerwone kartki klienci dają zwykle za długi czas oczekiwania na kontakt z konsultantem oraz złą organizację wsparcia. To może zaważyć na wynikach firmy, dlatego coraz częściej stawiają one klientów w centrum zainteresowania. Do starań w tym kierunku mają zachęcać ich także takie inicjatywy jak Mistrzostwa Jakości Obsługi, w których niczym na boisku piłkarskim najlepsze pod kątem obsługi klienta firmy walczą o bramki, czyli dobre opinie konsumentów.

Gwiazdy

Paulina Smaszcz-Kurzajewska: obecnie w związkach brakuje komunikacji i wyrozumiałości

Gdy pobieraliśmy się z mężem, to ustaliliśmy listę wartości i priorytetów. Jej podstawą była wzajemna lojalność i tak zostało do tej pory – podkreśla Paulina Smaszcz-Kurzajewska. Wraz z Maciejem Kurzajewskim są razem ćwierć wieku i uchodzą za jedną z najbardziej zgranych par w polskim show-biznesie. Zdaniem dziennikarki, każdy ma inną receptę na udany związek. U nich liczy się wzajemny szacunek, cierpliwość i tolerancja dla odmiennych poglądów partnera. Ważne jest to, żeby nie próbować narzucić komuś siebie, swoich ideologii i swoich racji.