Newsy

Małgorzata Foremniak o „Mam talent”: Na castingu nigdy nie wiadomo, co się zdarzy. To jest bardzo ekscytujące

2014-06-27  |  07:00
Kolejna edycja popularnego talent show „Mam talent” odbędzie się jesienią. W jury zasiądzie Małgorzata Foremniak, Agnieszka Chylińska i Augustin Egurrola. Foremniak podkreśla, że każdy uczestnik powinien zaczarować jury. Element zaskoczenia towarzyszący castingom jest według aktorki bardzo ekscytujący.

Program „Mam talent” jesienią doczeka się już siódmej edycji. Aktorka Małgorzata Foremniak nie może się doczekać tej edycji. Podkreśla, że castingi są jednym z przyjemniejszych elementów jej pracy jako jurorki.

Na castingu nigdy nie wiadomo, co może się zdarzyć na scenie, i to jest bardzo ekscytujące. Co roku wydaje mi się, że będzie fajnie, na pewno śmiesznie i ciekawie. Będzie co wspominać, bo zawsze po castingach jest dużo fajnych wspomnień – mówi agencji informacyjnej Newseria Lifestyle aktorka Małgorzata Foremniak, jurorka w programie „Mam talent.”

Kryterium programu „Mam talent” to posiadanie jakiegokolwiek talentu. Dziedzina jest dowolna – uczestnik może śpiewać, dobrze się poruszać czy grać na instrumencie. Jurorzy najpierw wybierają osoby, które są najbardziej utalentowane, a ostatecznie zwycięzca wyłoniony jest w konkursie SMS.

Nas, jurorów, może oczarować wokalista, tancerz lub mistrz czy mag w jakiejś innej dziedzinie. Mogą oczarować nas dzieci, śpiewające gospodynie domowe, wszystko się może zdarzyć. Ważne jest, żeby na scenie pojawiła się magia. Uwielbiamy to wszyscy jako widzowie – tłumaczy aktorka.

Foremniak przyznaje, że śledzi kariery zwycięzców poprzednich edycji programu.

Zawsze mnie to cieszy, że taki program zmienia komuś życie i sprawia, że spełniają się jego marzenia – dodaje Foremniak.

Aktorka Małgorzata Foremniak i piosenkarka Agnieszka Chylińska od początku istnienia programu „Mam talent” zasiadają w jury. W jesiennej edycji programu trzecim jurorem pozostanie tancerz i choreograf Agustin Egurrola, znany z takich programów, jak „You can dance – po prostu tańcz” oraz „Taniec z gwiazdami”, który w ostatniej edycji zastąpił na tym miejscu Roberta Kozyrę .

Czytaj także

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Moda

Klaudia Zioberczyk: Doszłam już do takiego momentu, że jak wchodzę do sklepu, to mówię: wcale tego nie potrzebuję. Teraz stawiam na jakość, a nie na ilość

Modelka zdaje sobie sprawę z tego, że trzeba być bardzo ostrożnym, by nie dać się nabrać na różne sztuczki marketingowe, nie ulegać czarowi wyprzedaży i promocji, a zamiast tego kompletować swoją garderobę z ponadczasowych zestawów, które będzie można wykorzystać na różne okazje. Klaudia Zioberczyk uważa, że greenwashing, czyli wywoływanie u konsumentów poszukujących towarów eko mylnego wrażenia, że oferowany produkt taki właśnie jest, to nieuczciwa praktyka. Temu zjawisku postanowiła więc dokładnie się przyjrzeć w swojej pracy magisterskiej.

Konsument

Możliwość zakupu online może zachęcić kolejne grupy Polaków do ubezpieczeń zdrowotnych. Dziś korzysta z nich już prawie 5,5 mln osób

Polska jest jednym z liderów Europy w obszarze cyfryzacji sektora usług medycznych. Świadczą o tym m.in. popularność elektronicznych narzędzi zapewniających dostęp do danych zdrowotnych, e-recept czy wirtualna diagnostyka. Polacy są też otwarci na innowacje w zakresie ubezpieczeń zdrowotnych, z których korzysta już blisko 5,5 mln osób. Za pomocą nowej cyfrowej platformy Medicover chce zachęcić klientów do samodzielnej konfiguracji i zakupu polis online.

Żywienie

Wiktor Dyduła: Praca w charakterze kelnera jest bardzo ciężka fizycznie i psychicznie. Dlatego trzeba dawać napiwki, bo nawet 5 zł może zrobić komuś dzień

Zanim usłyszała o nim cała Polska, Wiktor Dyduła zarabiał między innymi jako animator zabaw dla dzieci, kelner i uliczny grajek. Każde zajęcie miało swoje plusy i minusy, ale jego najbardziej cieszyło to, że dzięki nim może poznawać ciekawych ludzi. Wokalista podkreśla, że ma duży szacunek do pieniądza i prawie zawsze daje też napiwki, bo wie, że to najlepsza forma docenienia pracy tych, którzy nas obsługują w kawiarni czy restauracji.