Newsy

Wojciech Mecwaldowski: Zawodowo dużo się u mnie dzieje. Mam szczęście, że pracy jest bardzo dużo

2020-09-10  |  06:17

Aktor nie próżnuje i zapowiada, że wkrótce będzie można go zobaczyć aż w czterech nowych produkcjach. Choć COVID-19 na pewien czas zamknął wszystkich w domach, to kiedy było to tylko możliwe, aktor wrócił na plany filmowe i ruszył do pracy ze zdwojoną siłą.

Ze względu na sytuację epidemiologiczną zdjęcia do wielu produkcji zostały przerwane na różnym etapie, a premiery trzeba było odłożyć na później. Kiedy po kilku miesiącach okazało się, że można kontynuować pracę w branży filmowej, ale z zachowaniem wszelkich środków ostrożności, aktorzy ostro wzięli się do pracy. Wojciech Mecwaldowski miał w grafiku aż cztery projekty.

– Równocześnie gdy zacząłem „Usta usta”, zacząłem też serial „Kowalscy kontra Kowalscy” dla Polsatu z Piotrkiem Adamczykiem, Marietą Żukowską, Kasią Kwiatkowską i Pawłem Wawrzeckim. Świetny materiał, świetnie się bawiliśmy, mam nadzieję, że widzowie również będą. Kończyłem też „Erynie” z Marcinem Dorocińskim na podstawie powieści Marka Krajewskiego i „Klangor” dla Canal+, więc dużo się u mnie dzieje – mówi agencji Newseria Lifestyle Wojciech Mecwaldowski.

Aktor w przeciwieństwie do wielu swoich kolegów po fachu nie narzeka na brak zajęcia z powodu pandemii. Jego zawodowy kalendarz jest wypełniony po brzegi, a on nie skarży się ani na rutynę, ani na wypalenie.

– Dziękuję Bogu i cieszę się, że pracuję. Staram się oddać tej pracy jak najlepiej, żebyście wy jako widzowie byli zadowoleni i ja też. Mam więc szczęście i dziękuję, że tej pracy rzeczywiście jest dużo – mówi.

Nową serię „Usta usta” można obejrzeć w niedziele o godzinie 21:30 na antenie TVN. 

Czytaj także

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Handel

Podatki od żywności wysokoprzetworzonej mogą pomóc walczyć z otyłością. Wpływy z nich można przeznaczyć na dopłaty do zdrowego jedzenia

Nie tylko napoje słodzone, jak ma to miejsce w Polsce, ale i cała niezdrowa żywność powinna być objęta dodatkowym opodatkowaniem – przekonują badacze z Centrum Ekonomiki Zdrowia i Polityki Innowacji w Imperial College Business School, którzy przyjrzeli się wynikom badań w tym zakresie z całego świata. Pieniądze z podatku od żywności wysokoprzetworzonej, z dużą zawartością soli czy cukru, powinny ich zdaniem zostać spożytkowane na dopłaty do zdrowego jedzenia. Okazuje się, że zwłaszcza w krajach o niskich i średnich dochodach to czynnik ekonomiczny decyduje o wyborze niezdrowego jedzenia, które jest mocno reklamowane i często tańsze.

Gwiazdy

Aleksandra Popławska: Pomysł na trenowanie boksu zrodził się u mnie z fascynacji Sashą Sidorenko. Dyscyplina ta wymaga skupienia, a właśnie tego mi na co dzień brakuje

Aktorka zaznacza, że trenuje boks, bo pozwala jej nauczyć się trzeźwo myśleć, analizować i szybko podejmować decyzje. Z uprawiania tej dyscypliny czerpie sporą przyjemność, zwłaszcza że robi to pod okiem mistrzyni – Sashy Sidorenko. Aleksandra Popławska podkreśla, że dla niej nie tyle liczy się zwycięstwo na ringu, ile taktyka gry, jaką przyjmuje się wobec przeciwnika.