Newsy

Joanna Krupa: nominowałam do splasha Magdę Gessler, bo wiele osób chciałoby, żeby oblała się wodą

2014-08-04  |  07:20
Mówi:Joanna Krupa
Funkcja:modelka, prowadząca program „Top Model”
  • MP4
  • Joanna Krupa została wytypowana przez Dawida Wolińskiego do splasha, czyli oblania się wodą i opublikowania nagrania na Facebooku. Modelka po wykonaniu zadania nominowała kolejne osoby. Wybrała Marcina Tyszkę oraz Magdę Gessler. Znany fotograf nie podjął wyzwania i zdecydował się zaprosić Krupę na kolację. Nie wiadomo do tej pory, czy na oblanie wodą odważy się słynna restauratorka.

    Joanna Krupa wzięła udział w popularnej zabawie i zrobiła splasha w Dzień Dobry TVN. Modelka z typowym dla siebie wdziękiem po prostu spryskała się mgiełką do twarzy. Wcześniej w splashu wzięli udział m.in. Filip Chajzer i Jolanta Pieńkowska.

    – Usłyszałam o splashu dopiero, jak przyjechałam do Polski. Dawid Woliński mnie nominował, więc mówię: „okej, dobrze, tylko jak to zrobić, żeby było inaczej, nie tak jak każdy robi”. I mówię, to może to będzie tak zrobione, że niby się tam troszkę obleję i zrobię to w moim stylu. Było przyjemnie. Dobrze reagować na takie żarty, żeby ludzie widzieli, że nie jestem zawsze serio, że też żartuję i mam bardzo duży dystans do siebie – mówi agencji informacyjnej Newseria Lifestyle Joanna Krupa.

    Wytypowane osoby, które nie zdecydują się podjąć wyzwania, mają możliwość zaprosić osobę, która ich wytypowała, na kolację. Marcin Tyszka, wskazany przez Krupę, wybrał możliwość spotkania się z modelką na kolacji. Nie wiadomo jednak, jak zareagowała Magda Gessler.

    – O Magdzie jeszcze nic nie słyszałam, jest cicho na razie, nie wiem. Myślę, że większość ludzi chciałoby, żeby się oblała, żeby zobaczyć, jak jej te loki wytrzymają, ale też chętnie poszłabym z nią na kolację – dodaje modelka.

    Więcej na temat
    Gwiazdy Marta Szulawiak („Top Model”): prowadziłam podwójne życie, musiałam się ukrywać Wszystkie newsy
    2014-07-30 | 07:20

    Marta Szulawiak („Top Model”): prowadziłam podwójne życie, musiałam się ukrywać

    Marta Szulawiak, uczestniczka pierwszej edycji programu „Top Model”, od początku swojej medialnej kariery nie ukrywała, że tańczyła w klubie go-go, choć nie był
    Gwiazdy Magda Gessler: gwiazdka Michelin to tortura
    2014-07-17 | 07:20

    Magda Gessler: gwiazdka Michelin to tortura

    Zdaniem Magdy Gessler, gwiazdka Michelin to pewnego rodzaju tortura, która zobowiązuje właścicieli lokalu do niebywałej dyscypliny. Żadna z restauracji firmowanych jej nazwiskiem
    Gwiazdy Amaro o Gessler: Nigdy nie była u mnie i nawet nie dowiedziała się, co kładziemy na talerze. To przykre
    2014-05-23 | 07:00

    Amaro o Gessler: Nigdy nie była u mnie i nawet nie dowiedziała się, co kładziemy na talerze. To przykre

    Wojciech Modest Amaro podkreśla, że Magda Gessler nigdy nie odwiedziła jego lokalu i nie miała okazji spróbować żadnej z potraw, więc nie ma żadnych podstaw do tego,

    Czytaj także

    Kalendarium

    Więcej ważnych informacji

    Jedynka Newserii

    Jedynka Newserii

    Uroda

    Konsument

    Sztuczna inteligencja wzbudza w Polakach głównie ciekawość i obawy. Ponad połowa widzi w niej zagrożenie

    Prawie połowa Polaków twierdzi, że myśląc o sztucznej inteligencji, odczuwa zaciekawienie, ale aż 39 proc. przyznaje, że są to głównie obawy. Dotyczą one niewłaściwego wykorzystania SI, utraty kontroli nad nią i marginalizacji roli człowieka na rynku pracy. Na razie jednak tylko 11 proc. badanych używa narzędzi opartych na sztucznej inteligencji w swojej pracy. Chociaż rozwiązania te zyskują zwolenników, to wciąż duża grupa pracowników nie wie, w jaki sposób mogłyby one wspomóc ich w obowiązkach zawodowych – wskazuje badanie „Polacy o AI. Codzienność, nadzieje, obawy”.

    Ochrona środowiska

    Polski rynek roślinny rozwija się wolniej niż na Zachodzie. Kraje z największą konsumpcją mamy szansę dogonić za kilkanaście lat

    Wartość rynku roślinnego w Polsce przekroczyła już wartość 1 mld zł. Roślinne zamienniki nabiału stanowią ponad połowę tej kategorii, a silną pozycję w sprzedaży mają alternatywy dla mleka – wynika z raportu Polskiego Związku Producentów Żywności Roślinnej. Polski rynek z rocznymi wydatkami rzędu 4,23 euro na osobę wciąż jednak odbiega od kwot wydawanych na żywność roślinną na Zachodzie. Branża liczy na wsparcie państwa w wykorzystaniu potencjału konsumentów.