Newsy

Sprężony tlen w walce ze zmarszczkami. Pozwala on uzyskać natychmiastowy efekt odmłodzonej twarzy

2014-05-22  |  06:30
Mówi:Karolina Wieczorkowska
Funkcja:kosmetolog
Firma:Anlaya Day Spa
  • MP4
  • Zabieg dotleniania skóry to najnowsza i nieinwazyjna metoda odmładzania. Stosują go takie gwiazdy, jak Madonna, Naomi Campbell czy Jennifer Lopez. Bazuje on na technologii hiperbarycznego tlenu oraz na wprowadzeniu do skóry składników aktywnych. Co więcej zabieg jest bezpieczny i nie powoduje żadnych skutków ubocznych.

    Zabieg Intraceuticals, który jest nowością na rynku kosmetycznym, polega on na odmłodzeniu skóry przy pomocy aplikatora, który działa na skórę twarzy dzięki sprężonemu tlenowi oraz serum.

    Serum jest to kombinacja składników aktywnych i tutaj mamy cztery rodzaje serum, czyli możemy do każdego rodzaju skóry dostosować odpowiednią terapię pielęgnacyjną – mówi agencji informacyjnej Newseria Lifestyle Karolina Wieczorkowska, kosmetolog Anlaya Day Spa.

    Podczas zabiegu można wybrać jedną z czterech ampułek zawierających serum. Do wyboru jest ampułka odmładzająca, na przebarwienia, redukcję trądziku oraz ampułka, która skupia się na redukcji zmarszczek mimicznych.

    Przy zabiegu wykonujemy najpierw połówkę twarzy, następnie pokazujemy klientce lusterko, dzięki czemu możemy już ocenić pierwsze różnice – wyjaśnia Wieczorkowska.

    Kosmetolog podkreśla, że zabieg jest przyjemny i bezbolesny, a efekty widać od razu. Wiele gwiazd polskich i zagranicznych korzysta z zabiegu ze względu na brak efektów ubocznych.

    Efekt jest widoczny od razu. Dlatego jest to super zabieg dla osób, które chcą tą skórę przygotować przed wielkim wyjściem. Klientki przychodzą do nas ze skórą w stanie do wypracowania, a wychodzą już ze skórą zdrową, świetlistą, odmłodzoną – dodaje kosmetolog.

    Jeden zabieg to koszt ok. 400 zł.

    Czytaj także

    Kalendarium

    Więcej ważnych informacji

    Jedynka Newserii

    Jedynka Newserii

    Media

    Konsument

    Będzie ubywać mięsa na stołach Polaków. Eksperci radzą ograniczyć spożycie nawet o dwie trzecie

    Produkcja zwierzęca nie zniknie, ale będzie musiała zostać ograniczona – oceniają eksperci rynku żywności i podkreślają, że przemawiają za tym zarówno względy zdrowotne, jak i środowiskowe. Obecnie przeciętny Polak zjada ok. 75 kg mięsa rocznie, a wskazywana przez dietetyków zdrowa granica to ok. 20–25 kg.

    Podróże

    Radosław Majdan: W ferie jedziemy z chłopcami w góry. Nie umiem jeździć na nartach i nie ciągnie mnie na stok

    W przerwie między nagraniami do różnych projektów telewizyjnych i internetowych były piłkarz, a obecnie komentator sportowy wybiera się na odpoczynek. W planach są dwa kierunki: najpierw zagraniczny kurort narciarski, a później jakieś egzotyczne miejsce. Radosław Majdan zaznacza jednak, że sam nie potrafi jeździć na nartach, bo jako zawodowy sportowiec miał zapisane w kontrakcie, że nie może ryzykować na stoku. Ten wyjazd organizuje jednak z myślą o synach i ma nadzieję, że najmłodszy Heniu też szybko połknie bakcyla jak jego bracia.