Newsy

Oryginalne prezenty ślubne zyskują na popularności. Wiążą się często z niebanalnymi przeżyciami dla młodej pary

2016-08-23  |  06:00

Śluby mają coraz bardziej nieszablonową oprawę. Coraz oryginalniejsze są również prezenty dla młodej pary. Skok ze spadochronem czy lot w tunelu aerodynamicznym z powodzeniem zastępują tradycyjną kopertę z gotówką, zestaw sztućców, komplet ręczników bądź sprzęt AGD. Dużą popularnością cieszą się także kolacje podniebne lub spożywane w ciemności.

– Ta przysłowiowa koperta odchodzi już do lamusa. Ludzie zaczynają wybierać coś innego, często decydują się na prezenty w formie przeżyć, które niosą ze sobą coś więcej – przede wszystkim niesamowite wspomnienia – mówi agencji informacyjnej Newseria Lifestyle Maciej Majka z firmy Wyjątkowy Prezent.

W tej kwestii wybór jest ogromny, a atrakcje mogą zaspokoić nawet najbardziej wybredne gusta.

Począwszy od kolacji w różnych klimatach – może to być kolacja włoska, indyjska, węgierska czy nawet w całkowitej ciemności – do skrajnie ekstremalnych rzeczy takich jak skok ze spadochronem bądź lot w tunelu aerodynamicznym – podkreśla Maciej Majka.

Maciej Majka przyznaje, że im bardziej niebanalny pomysł, tym klienci chętniej go wybierają. Dużą popularnością cieszą się na przykład podniebne kolacje z widokiem na panoramę miasta i posiłki spożywane w ciemności.

– Ogólnie sama istota jest dosyć ciekawa, ponieważ kolacja odbywa się w całkowitej ciemności, zupełnie nic nie widzimy, mamy wyłączony ten zmysł wzroku, który tak naprawdę jest bardzo ważny dla naszego funkcjonowania na co dzień. W trakcie tej kolacji podawane nam są przystawki, dania główne, ewentualnie w opcji VIP jeszcze alkohol i deser – wyjaśnia Maciej Majka.

Prezentem może być również podróż do najbardziej urokliwych zakątków Polski lub za granicę.

 Co do kwestii technicznych, po zakupie takiego vouchera młoda para ma 12 miesięcy na wykorzystanie go i może sobie wybrać dogodny termin, umawiając się na realizację z wykonawcą – mówi Maciej Majka.

Wyjątkowe i oryginalne prezenty są doskonałym pomysłem na każdą okazję – nie tylko z okazji ślubu, lecz także na urodziny, imieniny czy rocznicę ważnego wydarzenia.

Czytaj także

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Moda

Klaudia Zioberczyk: Doszłam już do takiego momentu, że jak wchodzę do sklepu, to mówię: wcale tego nie potrzebuję. Teraz stawiam na jakość, a nie na ilość

Modelka zdaje sobie sprawę z tego, że trzeba być bardzo ostrożnym, by nie dać się nabrać na różne sztuczki marketingowe, nie ulegać czarowi wyprzedaży i promocji, a zamiast tego kompletować swoją garderobę z ponadczasowych zestawów, które będzie można wykorzystać na różne okazje. Klaudia Zioberczyk uważa, że greenwashing, czyli wywoływanie u konsumentów poszukujących towarów eko mylnego wrażenia, że oferowany produkt taki właśnie jest, to nieuczciwa praktyka. Temu zjawisku postanowiła więc dokładnie się przyjrzeć w swojej pracy magisterskiej.

Konsument

Możliwość zakupu online może zachęcić kolejne grupy Polaków do ubezpieczeń zdrowotnych. Dziś korzysta z nich już prawie 5,5 mln osób

Polska jest jednym z liderów Europy w obszarze cyfryzacji sektora usług medycznych. Świadczą o tym m.in. popularność elektronicznych narzędzi zapewniających dostęp do danych zdrowotnych, e-recept czy wirtualna diagnostyka. Polacy są też otwarci na innowacje w zakresie ubezpieczeń zdrowotnych, z których korzysta już blisko 5,5 mln osób. Za pomocą nowej cyfrowej platformy Medicover chce zachęcić klientów do samodzielnej konfiguracji i zakupu polis online.

Żywienie

Wiktor Dyduła: Praca w charakterze kelnera jest bardzo ciężka fizycznie i psychicznie. Dlatego trzeba dawać napiwki, bo nawet 5 zł może zrobić komuś dzień

Zanim usłyszała o nim cała Polska, Wiktor Dyduła zarabiał między innymi jako animator zabaw dla dzieci, kelner i uliczny grajek. Każde zajęcie miało swoje plusy i minusy, ale jego najbardziej cieszyło to, że dzięki nim może poznawać ciekawych ludzi. Wokalista podkreśla, że ma duży szacunek do pieniądza i prawie zawsze daje też napiwki, bo wie, że to najlepsza forma docenienia pracy tych, którzy nas obsługują w kawiarni czy restauracji.