News powiązane z pierścionek zaręczynowy

2019-07-09 | 06:15
Moda
Biżuteria ważnym elementem stylizacji ślubnej. Wiele zależy jednak od wybranej sukni i zasobności portfela News powiązane z pierścionek zaręczynowy

Biżuteria ważnym elementem stylizacji ślubnej. Wiele zależy jednak od wybranej sukni i zasobności portfela

Nowoczesna panna młoda ma wyglądać romantycznie i dziewczęco, z mody znikają więc obfite suknie z krynolinami i nadmiarem ozdób. Zdaniem ekspertów biżuteria powinna być skromna, podkreślająca kreację, a nie dominująca nad nią. Symbolem wyjątkowości chwili stają się personalizowane obrączki. Popularność zyskują modele z kolorowymi diamentami oraz grawerowanymi napisami.
więcej
2017-11-23 | 06:32
Gwiazdy
Justyna Śliwowska: Jesteśmy bardzo szczęśliwi, planujemy ślub, a kiedy – to zobaczymy

Justyna Śliwowska: Jesteśmy bardzo szczęśliwi, planujemy ślub, a kiedy – to zobaczymy

Justyna Śliwowska i Radosław Mróz są parą od trzech lat. No co dzień mieszkają w Warszawie, ale zaręczyny odbyły się w ich rodzinnym mieście – Białymstoku. Prezenter TVN 24 postanowił zrobić swej wybrance wyjątkowy prezent urodzinowy. Wręczył ukochanej bukiet czerwonych róż i piękny pierścionek. Śliwowska bez wahania powiedziała „tak”. Para nie ustaliła jeszcze konkretnego terminu zawarcia związku małżeńskiego, wiadomo jednak, że celem podróży poślubnej będą Stany Zjednoczone.
więcej
2014-05-07 | 06:55
Gwiazdy
Agata Załęcka zaręczyła się z byłym partnerem Joanny Liszowskiej

Agata Załęcka zaręczyła się z byłym partnerem Joanny Liszowskiej

Aktorka Agata Załęcka promienieje i choć nie potwierdza, by nie zapeszyć, to wszystko wskazuje na to, że powodem jej radości są zaręczyny z Tadeuszem Głażewskim, byłym partnerem Joanny Liszowskiej. Aktorka przyznaje, że jej życie prywatne układa się jak najlepiej i ostentacyjnie pokazuje pierścionek, który dostała od ukochanego. Ostatnio para spędziła romantyczny urlop w Egipcie.
więcej

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Edyta Herbuś: Rozmawiałam z produkcją na temat mojej ewentualnej roli w „Tańcu z gwiazdami”. Wierzę, że stworzą taką, która będzie dla mnie inspirująca

Tancerka przyznaje, że kiedy dostała propozycję udziału w ostatniej edycji „Tańca z gwiazdami”, to choć miała apetyt na powrót do tej produkcji, po rozważeniu wszystkich za i przeciw jednak ją odrzuciła. Z jednej strony miała już inne zobowiązania zawodowe, a z drugiej – zależało jej na tym, by powrócić do show nie tylko w charakterze instruktorki, ale zaprezentować się widzom z nieco innej strony. Edyta Herbuś wierzy, że w przyszłości program przejdzie pewną metamorfozę i znajdzie się w nim rola skrojona właśnie dla niej. Nie ukrywa też, że ta edycja wyjątkowo przyciągnęła jej uwagę, bo skupiła bardzo charyzmatycznych uczestników.

Prawo

Sztuczna inteligencja coraz śmielej wkracza w produkcję muzyczną. Artyści i odbiorcy chcą jasnego oznaczania utworów generowanych przez takie narzędzia

Dziesięciokrotny wzrost przychodów rynku sztucznej inteligencji w tworzeniu muzyki przewidują analitycy w ciągu najbliższych 10 lat. Wokół tematu narasta coraz więcej kontrowersji, związanych m.in. z uczeniem się algorytmów na już skomponowanych dziełach czy wykorzystywania głosów wokalistów do tworzenia coverów śpiewanych przez SI. Jednocześnie ponad jedna trzecia muzyków przyznaje już, że wspierali się w swojej pracy sztuczną inteligencją. Artyści oczekują jednak jasno wytyczonych ram regulacyjnych dla tego typu narzędzi. Przede wszystkim miałyby one dotyczyć zgód na wykorzystanie własności intelektualnej i wyraźnego oznaczania muzyki komponowanej przez SI.

Handel

Po kiełbaski wege czy roślinne burgery sięga coraz więcej konsumentów. Branża roślinna będzie walczyć o utrzymanie takiego nazewnictwa

Kiełbasa bezmięsna, burger roślinny, parówka wegetariańska, stek vege – do takich nazw produktów wielu konsumentów zdążyło się przyzwyczaić i coraz chętniej po nie sięga. Pojawiają się jednak pomysły, by zakazać nazewnictwa charakterystycznego dla produktów mięsnych. Również w Polsce pojawiła się propozycja w tym zakresie ze strony poprzedniego składu resortu rolnictwa pod koniec ubiegłego roku. Zwolennicy uzasadniają ten pomysł ochroną interesów konsumenckich, ale badania pokazują, że tylko niewielki odsetek klientów pomylił produkt wegański i mięsny przy zakupie.