Najnowsze
Wszystkie newsy
Polecane
Biuro prasowe
Hikora, Estana a może Sherman? Współczesne interpretacje tradycyjnego dębu
Jak ładnie i ze smakiem urządzić kuchnię, która długo będzie zachwycała urodą? Postaw na dąb. Dekor, niczym wzorniczy kameleon, zmienia swoje kreacje i zaskakuje ciekawymi deseniami, które gwarantują aranżacyjny sukces.Poland Business Run pierwszym biegiem w Polsce z medalem NFT!
3 września rekordowa liczba ponad 36 000 biegaczy z firm i korporacji wystartuje w charytatywnej sztafecie Poland Business Run. Wszyscy uczestnicy biegu jako pierwsi w Polsce otrzymają medale w formie tokenów NFT. Emisja tokenów jest wynikiem współpracy Fundacji Poland Business Run i KIR (Krajowej Izby Rozliczeniowej).Odkryj starożytne miasta Turcji Egejskiej
Piękne plaże, malownicze, zabytkowe miasta otoczone polami oliwek i wyjątkowa kuchnia celebrująca dobroczynne działanie oliwy z oliwek... Turcja Egejska, znana również jako tureckie wybrzeże szczęścia, to raj dla odwiedzających.Kamera samochodowa Mio MiVue J30 – duża moc w małym ciele
W portfolio marki Mio, największego na świecie producenta wideorejestratorów, właśnie pojawiła się zupełnie nowa kamera samochodowa MiVue J30. Charakteryzuje ją nowoczesny design i niewielki rozmiar, który pozwala na idealne wpasowanie jej za lusterkiem wstecznym.Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
Jedynka Newserii
Media
Edyta Herbuś: Rozmawiałam z produkcją na temat mojej ewentualnej roli w „Tańcu z gwiazdami”. Wierzę, że stworzą taką, która będzie dla mnie inspirująca
Tancerka przyznaje, że kiedy dostała propozycję udziału w ostatniej edycji „Tańca z gwiazdami”, to choć miała apetyt na powrót do tej produkcji, po rozważeniu wszystkich za i przeciw jednak ją odrzuciła. Z jednej strony miała już inne zobowiązania zawodowe, a z drugiej – zależało jej na tym, by powrócić do show nie tylko w charakterze instruktorki, ale zaprezentować się widzom z nieco innej strony. Edyta Herbuś wierzy, że w przyszłości program przejdzie pewną metamorfozę i znajdzie się w nim rola skrojona właśnie dla niej. Nie ukrywa też, że ta edycja wyjątkowo przyciągnęła jej uwagę, bo skupiła bardzo charyzmatycznych uczestników.
Prawo
Sztuczna inteligencja coraz śmielej wkracza w produkcję muzyczną. Artyści i odbiorcy chcą jasnego oznaczania utworów generowanych przez takie narzędzia
Dziesięciokrotny wzrost przychodów rynku sztucznej inteligencji w tworzeniu muzyki przewidują analitycy w ciągu najbliższych 10 lat. Wokół tematu narasta coraz więcej kontrowersji, związanych m.in. z uczeniem się algorytmów na już skomponowanych dziełach czy wykorzystywania głosów wokalistów do tworzenia coverów śpiewanych przez SI. Jednocześnie ponad jedna trzecia muzyków przyznaje już, że wspierali się w swojej pracy sztuczną inteligencją. Artyści oczekują jednak jasno wytyczonych ram regulacyjnych dla tego typu narzędzi. Przede wszystkim miałyby one dotyczyć zgód na wykorzystanie własności intelektualnej i wyraźnego oznaczania muzyki komponowanej przez SI.
Handel
Po kiełbaski wege czy roślinne burgery sięga coraz więcej konsumentów. Branża roślinna będzie walczyć o utrzymanie takiego nazewnictwa
Kiełbasa bezmięsna, burger roślinny, parówka wegetariańska, stek vege – do takich nazw produktów wielu konsumentów zdążyło się przyzwyczaić i coraz chętniej po nie sięga. Pojawiają się jednak pomysły, by zakazać nazewnictwa charakterystycznego dla produktów mięsnych. Również w Polsce pojawiła się propozycja w tym zakresie ze strony poprzedniego składu resortu rolnictwa pod koniec ubiegłego roku. Zwolennicy uzasadniają ten pomysł ochroną interesów konsumenckich, ale badania pokazują, że tylko niewielki odsetek klientów pomylił produkt wegański i mięsny przy zakupie.