Newsy

Kuba Wesołowski: Ania Lewandowska straszy mnie jarmużem i burakiem. Ja się jej boję

2018-02-27  |  06:18

Aktor zadebiutował jako mówca motywacyjny na obozie Anny Lewandowskiej. Teraz trenerka próbuje przekonać go do kolejnej nowości, czyli zdrowszego stylu odżywiania, z którym artysta ma spore problemy. Na razie udało mu się ograniczyć ilość posiłków typu fast food.

Anna Lewandowska od kilku lat organizuje obozy treningowe dla swoich fanek i miłośniczek zdrowego stylu życia. Uczestniczki biorą udział w zajęciach sportowych, wykładach z zakresu dietetyki, prelekcjach o charakterze motywacyjnym, mogą też skorzystać z zabiegów odnowy biologicznej. Trenerka zawsze zaprasza do współpracy gości specjalnych: sportowców, dietetyków, psychologów. Na pierwszym tegorocznym obozie pojawił się także zaprzyjaźniony z organizatorką Kuba Wesołowski.

– Miałem możliwość spędzenia czasu z super dziewczynami, setką pełnych, energicznych, chcących podjąć rękawicę życia osób i jeżeli to, co mówiłem dla kogokolwiek jest interesujące albo do czegokolwiek zmotywowało, to fantastycznie i znaczy, że akcja się udała – mówi aktor agencji informacyjnej Newseria Lifestyle.

Znany z serialu "Na Wspólnej" aktor tym razem wystąpił w roli mówcy motywacyjnego. Nie jest pewien, czy faktycznie można stosować w stosunku do niego takie określenie, jest jednak przekonany, że każdy może stanowić dla drugiego człowieka źródłem motywacji i inspiracji. Jeśli którakolwiek z uczestniczek obozu uznała jego wypowiedź za motywującą dla siebie, jego obecność była uzasadniona.

– Nie wiem, jaka jest rola mówcy motywacyjnego. Nie wiem, czy z tego można żyć i czy taki zawód po prostu jest, żeby rozpalać w kimś energię do działania. Jeżeli tak, to pewnie to fajny zawód – mówi Kuba Wesołowski.

Aktor nie chce zdradzać szczegółów współpracy z Anną Lewandowską ani kulisów swojego wystąpienia podczas obozu. Twierdzi, że wszystko co wydarzyło się podczas jego pobytu w ośrodku Dojo Stara Wieś pozostanie tajemnicą.

– Nie mogę powiedzieć, bo inaczej Ania mnie znajdzie. Ania straszy mnie jarmużem i burakiem i się jej boję – żartuje Kuba Wesołowski.

Artysta nie ukrywa, że ma powody do obaw, nie jest bowiem fanatykiem zdrowego stylu życia, propagowanego przez Annę Lewandowską. Ma świadomość jak ważne dla zdrowia i dobrej kondycji jest prawidłowe odżywianie, wciąż jednak przestrzeganie zasad zdrowej diety nie jest jego mocną stroną. Aktor zapewnia jednak, że robi coraz większe postępy i udaje mu się rezygnować z jedzenia typu fast food.

Czytaj także

Gwiazdy

Anna Popek: Bardzo często kobiety są dla siebie największymi wrogami. Mitem jest solidarność jajników

Prezenterka podkreśla, że prawdziwa przyjaźń między kobietami jest możliwa, ale taka bliska relacja w dużej mierze uzależniona jest od poczucia własnej wartości i braku kompleksów. W przeciwnym razie jedna ze stron szybko stanie się wrogiem drugiej i zacznie ją niszczyć. Anna Popek ma kilkanaście serdecznych przyjaciółek, które są dla niej bratnimi duszami. Panie nawzajem się wspierają, kibicują sobie w sprawach zawodowych i doradzają w kwestiach osobistych.

 

Media

Beata Sadowska: Negocjuję jeden duży projekt telewizyjny i dwa internetowe

Dziennikarka nie lubi podsumowań, robienia bilansu sukcesów i porażek ani też snucia planów na przyszłość. Skupia się tym, co dzieje się tu i teraz. Cieszy się macierzyństwem i szczęściem rodzinnym, a jednocześnie rozwija swoje pasje i pracuje nad nowym programem telewizyjnym. W grę wchodzą również dwa projekty internetowe.

 

Konsument

Konsumenci coraz częściej szukają mięs o zdrowszym składzie. Choć spożycie wołowiny rośnie, ciągle stanowi ułamek rynku

Wieprzowina i drób to wciąż dominujące gatunki mięsa na polskim rynku. Ich spożycie jest stabilne. Eksperci zaznaczają, że dwucyfrowo wzrasta rynek wołowiny, ale to wciąż niszowy produkt. Konsumenci zaczynają natomiast szukać wyrobów tradycyjnych, ekologicznych czy prozdrowotnych.

 

Gwiazdy

Ewa Wachowicz: Przygotowania świątecznych potraw zaczynam z początkiem grudnia. Nie chcę mieć w czasie świąt zbyt dużych cieni pod oczami

Prezenterka radzi, by nie odkładać przygotowywania wszystkich świątecznych potraw na ostatnią chwilę. Przed samą Wigilią można tylko przyrządzić karpia po żydowsku czy upiec sernik. Z kolei zakwas na barszcz, krokiety, pierogi czy kruche ciasto warto zrobić dużo wcześniej. Część półproduktów można też zamrozić. Dobrym pomysłem na poświąteczny obiad jest natomiast zapiekanka z resztek jedzenia, które pozostały w lodówce.