Mówi: | Magda Gessler |
Funkcja: | restauratorka, właścicielka i współwłaścicielka restauracji |
Magda Gessler będzie bardziej psychologicznie podchodzić do uczestników „Kuchennych rewolucji”
Magda Gessler zapowiada, że w nowej serii „Kuchennych rewolucji” zmieni podejście do uczestników programu. Znana restauratorka stawia teraz na psychologiczne podejście i stonowane emocje w relacjach z właścicielami restauracji, które będzie próbowała ulepszyć.
„Kuchenne rewolucje” od zawsze charakteryzowały się gwałtownymi emocjami i częstymi wybuchami prowadzącej w sytuacjach, kiedy restauracja nie spełniała jej oczekiwań. Restauratorka przyznaje, że nie była świadoma, jak wpływa na ludzi i że uczestnicy często czują się w jej obecności onieśmieleni.
– Będzie dużo spokojniej, ale mądrzej, bardziej psychologicznie. Lepsze sukcesy, lepsze efekty. Wydaje mi się, że jest ostro wtedy, kiedy naprawdę musi być. A spokojnie i z dystansem wtedy, kiedy może. Wszystkie siły są rozłożone. Już znam efekt mojego działania. Wiem, jaką mam siłę. Wcześniej nie wiedziałam jak działam na ludzi, byłam przerażona, że się mnie boją. Teraz wiem, kiedy mogą się bać i dlaczego – mówi agencji informacyjnej Newseria Lifestyle Magda Gessler.
W nowej serii „Kuchennych rewolucji” popularna restauratorka będzie musiała zmierzyć się z nowymi wyzwaniami. Gessler zapowiedziała, że w jednym z ulepszanych przez nią lokali będzie walczyła z wdzierającą się do kuchni wodą i małą przestrzenią, a kolacja dla 30 osób będzie przygotowywana przy użyciu elektrycznego piecyka. Według Magdy Gessler polskim restauratorom i hotelarzom brakuje wykształcenia na odpowiednim poziomie.
– Nie mają z czego żyć. Nie mają jak żyć. Oni są na dnie. Niektórzy są bardzo wysoko, a mimo to nie potrafią sobie poradzić. Nie ma w Polsce zawodowej szkoły hotelarzy i restauratorów jak w Szwajcarii czy Hiszpanii – mówi Gessler.
Magda Gessler wydała kilka tygodni temu książkę będącą pewnego rodzaju podsumowaniem jej kulinarnej podróży po najróżniejszych zakamarkach Polski. „101 najlepszych restauracji i hoteli w Polsce” to przewodnik kulinarny, który prezentuje restauracje i hotele rekomendowane przez jurorkę „MasterChefa” i prowadzącą „Kuchenne Rewolucje”. Gessler podkreśla, że zawsze stara się odwiedzać znajome restauracje i miejsca, które wywarły na niej pozytywne wrażenie.
– Jeżdżę nawet tysiąc kilometrów po Polsce, by odwiedzić swoje restauracje i sprawdzić moje wybory. Przewodnik był wyborem absolutnie emocjonalnym, subiektywnym. Nikt nie wiedział, że został wybrany. Ja na nikim nie zrobiłam pieniędzy – deklaruje.
Magdę Gessler będzie można oglądać od września na antenie TVN w programach „Kuchenne rewolucje” oraz trzeciej edycji „MasterChefa”.
Joanna Krupa: nominowałam do splasha Magdę Gessler, bo wiele osób chciałoby, żeby oblała się wodą
Magda Gessler: gwiazdka Michelin to tortura
Amaro o Gessler: Nigdy nie była u mnie i nawet nie dowiedziała się, co kładziemy na talerze. To przykre
Czytaj także
- 2024-11-13: Katarzyna Dowbor: Mamy z synem umowę, że nie rozmawiamy o pracy. Cieszę się, że został ciepło przyjęty przez widzów TVN i ma dobre wyniki oglądalności
- 2024-10-24: Agata Młynarska: Kobiety coraz odważniej rozmawiają na trudne tematy. Bardzo odważnie bronią swojego zdania
- 2024-10-08: Magda Bereda: Chcę się totalnie poświęcić muzyce. Właśnie Piotr Rubik w Miami, a ja w Warszawie tworzymy wspólną płytę
- 2024-09-26: Magda Bereda: Udział w „Tańcu z gwiazdami” to był ciężki czas. Nie mam do nikogo żadnego żalu za oceny, choć czasami były za bardzo krytyczne
- 2024-09-18: Magda Bereda: Boję się o moich znajomych z Wrocławia. Dostali ostrzeżenie, że może ich zalać
- 2024-10-17: Krzysztof Skórzyński: Wkrótce planuję co najmniej dwa nowe single. Jeżeli moja muzyka nie znajdzie słuchaczy, to nie będę miał do nikogo pretensji
- 2024-09-03: Jessica Mercedes: Mój brat został potrącony na pasach, mimo że miał zielone światło. Była to dla nas strasznie stresująca sytuacja
- 2024-09-24: Aleksandra Adamska: Mój kalendarz zapełniony jest po brzegi. Mam taką ilość zobowiązań zawodowych, że nie jestem już w stanie zrobić nic dodatkowego
- 2024-09-20: Mateusz Gessler: Gastronomia mocno się zmienia, bo i portfele naszych klientów się zmieniają. Widać, że zamawiają mniej
- 2024-08-26: Mateusz Gessler: Jako „Halo tu Polsat” nie mamy konkurencji, jesteśmy najlepsi. U nas są najlepsze pary prowadzących i mamy najlepszych kucharzy
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
Jedynka Newserii
Nowe technologie
Artur Barciś: Od sztucznej inteligencji dowiedziałem się, że zmarłem na scenie. Dla niej jestem kompletnie nikim
Aktor nie ma wątpliwości, że sztuczna inteligencja będzie miała wpływ na zawody artystyczne, w tym aktorstwo, dubbing i lektorstwo. Zaznacza też, że może wprowadzać ludzi w błąd, bo na przykład kiedyś na jego temat wygenerowała nieprawdziwe informacje. Dlatego też podkreśla potrzebę stworzenia ram prawnych, aby chronić ludzi przed nieautoryzowanym używaniem ich wizerunku i tożsamości.
Gwiazdy
Tomasz Tylicki: Moje psy raz mieszkają u mnie, raz u moich rodziców. Tak sobie po prostu wędrują i jest im dobrze
Prezenter podkreśla, że szczególne miejsce w jego sercu zajmują dwa pupile: Lola i Kiko, ale teraz więcej czasu psiaki spędzają u jego rodziców, bo liczne obowiązki rodzinne i zawodowe nie pozwalają mu na to, by poświęcił im tyle uwagi, ile potrzebują. Tomasz Tylicki zapewnia jednak, że gdy synek trochę podrośnie, a on zrealizuje pewien życiowy plan, to w przyszłości znajdzie sposób na to, aby czworonogi były z nimi na stałe.
Handel
Lekarze apelują o uregulowanie rynku saszetek z nikotyną. Na ich szkodliwe działanie narażona jest głównie młodzież
Saszetki z nikotyną są dostępne na rynku od kilku lat, ale nadal nie ma żadnych unijnych ani krajowych regulacji dotyczących ich oznakowania, reklamy czy sprzedaży. To powoduje, że tzw. pouches są bardzo łatwo dostępne, bez większych problemów można je kupić nawet przez internet, co przekłada się na ich rosnącą popularność, także wśród dzieci i młodzieży. Eksperci apelują o pilne uregulowanie tego rynku.