Newsy

Magda Gessler będzie bardziej psychologicznie podchodzić do uczestników „Kuchennych rewolucji”

2014-08-11  |  07:20
Mówi:Magda Gessler
Funkcja:restauratorka, właścicielka i współwłaścicielka restauracji
  • MP4
  • Magda Gessler zapowiada, że w nowej serii „Kuchennych rewolucji” zmieni podejście do uczestników programu. Znana restauratorka stawia teraz na psychologiczne podejście i stonowane emocje w relacjach z właścicielami restauracji, które będzie próbowała ulepszyć.

    „Kuchenne rewolucje” od zawsze charakteryzowały się gwałtownymi emocjami i częstymi wybuchami prowadzącej w sytuacjach, kiedy restauracja nie spełniała jej oczekiwań. Restauratorka przyznaje, że nie była świadoma, jak wpływa na ludzi i że uczestnicy często czują się w jej obecności onieśmieleni.

    Będzie dużo spokojniej, ale mądrzej, bardziej psychologicznie. Lepsze sukcesy, lepsze efekty. Wydaje mi się, że jest ostro wtedy, kiedy naprawdę musi być. A spokojnie i z dystansem wtedy, kiedy może. Wszystkie siły są rozłożone. Już znam efekt mojego działania. Wiem, jaką mam siłę. Wcześniej nie wiedziałam jak działam na ludzi, byłam przerażona, że się mnie boją. Teraz wiem, kiedy mogą się bać i dlaczego – mówi agencji informacyjnej Newseria Lifestyle Magda Gessler.

    W nowej serii „Kuchennych rewolucji” popularna restauratorka będzie musiała zmierzyć się z nowymi wyzwaniami. Gessler zapowiedziała, że w jednym z ulepszanych przez nią lokali będzie walczyła z wdzierającą się do kuchni wodą i małą przestrzenią, a kolacja dla 30 osób będzie przygotowywana przy użyciu elektrycznego piecyka. Według Magdy Gessler polskim restauratorom i hotelarzom brakuje wykształcenia na odpowiednim poziomie.

    Nie mają z czego żyć. Nie mają jak żyć. Oni są na dnie. Niektórzy są bardzo wysoko, a mimo to nie potrafią sobie poradzić. Nie ma w Polsce zawodowej szkoły hotelarzy i restauratorów jak w Szwajcarii czy Hiszpanii – mówi Gessler.

    Magda Gessler wydała kilka tygodni temu książkę będącą pewnego rodzaju podsumowaniem jej kulinarnej podróży po najróżniejszych zakamarkach Polski. „101 najlepszych restauracji i hoteli w Polsce” to przewodnik kulinarny, który prezentuje restauracje i hotele rekomendowane przez jurorkę „MasterChefa” i prowadzącą „Kuchenne Rewolucje”. Gessler podkreśla, że zawsze stara się odwiedzać znajome restauracje i miejsca, które wywarły na niej pozytywne wrażenie.

    Jeżdżę nawet tysiąc kilometrów po Polsce, by odwiedzić swoje restauracje i sprawdzić moje wybory. Przewodnik był wyborem absolutnie emocjonalnym, subiektywnym. Nikt nie wiedział, że został wybrany. Ja na nikim nie zrobiłam pieniędzy – deklaruje.

    Magdę Gessler będzie można oglądać od września na antenie TVN w programach „Kuchenne rewolucje” oraz trzeciej edycji „MasterChefa”.

    Więcej na temat
    Gwiazdy Joanna Krupa: nominowałam do splasha Magdę Gessler, bo wiele osób chciałoby, żeby oblała się wodą Wszystkie newsy
    2014-08-04 | 07:20

    Joanna Krupa: nominowałam do splasha Magdę Gessler, bo wiele osób chciałoby, żeby oblała się wodą

    Joanna Krupa została wytypowana przez Dawida Wolińskiego do splasha, czyli oblania się wodą i opublikowania nagrania na Facebooku. Modelka po wykonaniu zadania nominowała kolejne
    Gwiazdy Magda Gessler: gwiazdka Michelin to tortura
    2014-07-17 | 07:20

    Magda Gessler: gwiazdka Michelin to tortura

    Zdaniem Magdy Gessler, gwiazdka Michelin to pewnego rodzaju tortura, która zobowiązuje właścicieli lokalu do niebywałej dyscypliny. Żadna z restauracji firmowanych jej nazwiskiem
    Gwiazdy Amaro o Gessler: Nigdy nie była u mnie i nawet nie dowiedziała się, co kładziemy na talerze. To przykre
    2014-05-23 | 07:00

    Amaro o Gessler: Nigdy nie była u mnie i nawet nie dowiedziała się, co kładziemy na talerze. To przykre

    Wojciech Modest Amaro podkreśla, że Magda Gessler nigdy nie odwiedziła jego lokalu i nie miała okazji spróbować żadnej z potraw, więc nie ma żadnych podstaw do tego,

    Czytaj także

    Kalendarium

    Więcej ważnych informacji

    Jedynka Newserii

    Jedynka Newserii

    Film

    Joanna Kurowska: Żaden polski aktor nie dostał miliona dolarów za film. Gramy równie dobrze jak amerykańscy, a jesteśmy niedoceniani i hejtowani

    Artystka nie ma żadnych wątpliwości – polska branża filmowa wymaga natychmiastowego uzdrowienia. Konieczne jest wprowadzenie gruntownych zmian po to, aby zapewnić aktorom lepsze warunki pracy, odpowiednie wynagrodzenie i wsparcie w sytuacjach kryzysowych. Joanna Kurowska zauważa, że honoraria w polskim kinie są rażąco niskie i chociażby w stosunku do zarobków amerykańskich gwiazd dysproporcja jest ogromna. Dla przykładu żaden polski aktor nie otrzymał jeszcze miliona dolarów za rolę, podczas gdy w USA takie kwoty są standardem.

    Ochrona środowiska

    Tylko 1 proc. zużytych tekstyliów jest przetwarzanych. Selektywna zbiórka może te statystyki poprawić

    Wraz z nowymi przepisami dotyczącymi gospodarki odpadami od stycznia 2025 roku gminy w Polsce wprowadziły selektywną zbiórkę zużytych tekstyliów. To oznacza, że przykładowo zniszczonych ubrań nie można już wyrzucić do frakcji zmieszane. Część gmin wprowadza ułatwienia dla mieszkańców w postaci dodatkowych kontenerów. W innych mieszkańcy będą musieli samodzielnie dostarczyć tekstylia do punktów selektywnej zbiórki odpadów komunalnych (PSZOK).

    Problemy społeczne

    W Polsce rośnie liczba wykrywanych chorób przenoszonych drogą płciową. Coraz większa świadomość i możliwość testowania

    Światowa Organizacja Zdrowia podaje, że na świecie codziennie odnotowuje się ponad milion nowych zakażeń chorób uleczalnych przenoszonych drogą płciową (STI). W rzeczywistości może ich być nawet wielokrotnie więcej. W Polsce tylko w 2023 roku wykryto ponad 5 tys. przypadków kiły, chlamydii i rzeżączki. Ze względu na tę samą drogę transmisji zakażenia choroby te często ze sobą współwystępują, a zakażenie jedną z nich zwiększa znacząco ryzyko zakażenia HIV.