Newsy

Agnieszka Maciąg: zima to dla mnie błogosławiony czas wewnętrznego rozwoju

2015-11-09  |  06:50

Modelka lubi zimę. Jest to dla niej czas wewnętrznego rozwoju i koncentracji na samej sobie. Agnieszka Maciąg ma własne sposoby na przetrwanie zimowych miesięcy w zdrowiu i dobrej kondycji. Podstawą jest odpowiednie odżywianie, dostosowane do cyklu biologicznego w przyrodzie.

Zdaniem Agnieszki Maciąg przy odpowiednim podejściu każda pora roku może być piękna, także nielubiana przez wielu ludzi zima. Modelka nie obawia się nadchodzących zimowych miesięcy, ma bowiem własne sposoby na ich przetrwanie. Najważniejsze – jej zdaniem jest – zachowanie dobrego zdrowia. Twierdzi, że popełniała wiele błędów, z czasem jednak nauczyła się tak dbać o swój organizm, by czuć się dobrze niezależnie od pogody i pory roku.

Jest takie piękne przysłowie: „Nie ma złej pogody, jest tylko złe ubranie”. Tak samo zima może być dobrym czasem, jeżeli wiemy, co jeść, żebyśmy mieli ogrzany i wzmocniony organizm – mówi Agnieszka Maciąg agencji informacyjnej Newseria Lifestyle.

Podstawą dbałości o zdrowie podczas zimy jest dla niej pożywne, rozgrzewające śniadanie. Modelka wstaje rano i starannie przygotowuje pierwszy posiłek, którego bazą są ciepłe dania. Także kolejne posiłki w ciągu dnia i wypijane płyny skomponowane są zgodnie z cyklem biologicznym, czyli tym, co się aktualnie dzieje w przyrodzie.

Jesteśmy częścią natury, czy nam się to podoba, czy nie. Ulegamy jej prawom. Rozumienie tych praw pomaga nam być w swoim optymalnym stanie i pozwala czuć się dobrze – mówi Agnieszka Maciąg.

Modelka traktuje zimę jako wyjątkowo cenny czas w jej życiu.

To dla mnie błogosławiony czas, kiedy nie koncentruję się na świecie zewnętrznym, mój świat się zawęża do domu i do tego, co jest wewnątrz mnie – mówi Agnieszka Maciąg.

Efekty tego rozwoju są bardzo różne, najczęściej jednak przybierają postać kolejnej książki. Agnieszka Maciąg ma na swoim koncie aż cztery publikacje – trzy związane z gotowaniem oraz jeden tomik poezji.

Czytaj także

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Nie żyje Jadwiga Jankowska-Cieślak

Jadwiga Jankowska-Cieślak: Zwykle Złota Palma otwiera ścieżkę do kariery, a mi zamknęła. W Polsce trwał wtedy stan wojenny i musiałam szybko wracać do kraju

Z wielkim smutkiem przyjęliśmy wiadomość o śmierci Jadwigi Jankowskiej-Cieślak jednej z najbardziej wybitnych polskich aktorek. Z tej okazji pragniemy podzielić się z Państwem jednym z ostatnich wywiadów, jakich udzieliła naszej redakcji.

Gwiazdy

Handel

Konsumpcja jaj w Polsce rośnie. Przy zakupie Polacy zwracają uwagę na to, z jakiego chowu pochodzą

Zarówno spożycie, jak i produkcja jaj w Polsce notują wzrosty. Znacząca większość konsumentów przy zakupie jajek zwraca uwagę na to, czy pochodzą one z chowu klatkowego. Polska jest jednym z liderów w produkcji i eksporcie jajek w UE, ale ma też wśród nich największy udział kur w chowie klatkowym. Oczekiwania konsumentów przyczyniają się powoli do zmiany tych statystyk.

Infrastruktura

Mazowsze ze specjalną ofertą na Wielkanoc i majówkę. Rośnie zainteresowanie podróżami po regionie

Okres wielkanocny i majówkowy, które w tym roku wypadają bardzo blisko siebie, to czas wzmożonego ruchu turystycznego na Mazowszu. Region, który w ubiegłym roku odwiedziła rekordowa liczba turystów, przyciąga m.in. bogactwem kulturowym, różnorodną ofertą atrakcji i nadwiślańskimi krajobrazami. W okresie Wielkiej Nocy w wielu miejscach odbywają się wydarzenia, które mają przybliżyć świąteczne tradycje pielęgnowane od pokoleń.