Wszystkie newsy

2015-07-31 | 06:10
Styl życia
Pokazy sztucznych ogni lub występ iluzjonisty – nowoczesne wesela zaskakują oryginalnością Wszystkie newsy

Pokazy sztucznych ogni lub występ iluzjonisty – nowoczesne wesela zaskakują oryginalnością

Zamiast oczepin pokaz tańca lub występ iluzjonisty – nowoczesne wesela coraz bardziej odchodzą od utartych schematów. Młode pary decydują się coraz chętniej na przyjęcia tematyczne lub organizowane w ciekawych miejscach, np. starej stodole lub zabytkowym dworku. Wesela mają gotowe scenariusze, nad których realizacją czuwają profesjonalni konsultanci ślubni.
więcej
2015-07-30 | 06:00
Styl życia
Latem najlepiej smakują kawy w wersji mrożonej podane z lodami, owocami leśnymi i kruszonymi ciasteczkami

Latem najlepiej smakują kawy w wersji mrożonej podane z lodami, owocami leśnymi i kruszonymi ciasteczkami

Mrożone kawy są idealnym napojem na lato – przekonują bariści. Można je przyrządzać w wielu wersjach i za każdym razem odkrywać niepowtarzalny smak. Pobudzają, orzeźwiają i z powodzeniem zastępują tradycyjne lody czy koktajle. Największym uznaniem kawoszy cieszą się trzy kawy: frappé, kawa z lodami i po wietnamsku.
więcej
2015-07-28 | 06:10
Styl życia
Dwudniowe wesela coraz bardziej popularne wśród polskich nowożeńców

Dwudniowe wesela coraz bardziej popularne wśród polskich nowożeńców

Wraca moda na poprawiny po weselu. Jest to forma podziękowania gościom za przybycie i pożegnanie ich. Zamiast hucznej zabawy z DJ-em dzień po wesela najlepiej sprawdza się jednak grill i zabawy na świeżym powietrzu, np. pływanie łodzią po jeziorze lub konne przejażdżki.
więcej
2015-07-23 | 06:20
Konsument
Polacy są lokalnymi patriotami. Ponad połowa chce kupować produkty wytwarzane w okolicy

Polacy są lokalnymi patriotami. Ponad połowa chce kupować produkty wytwarzane w okolicy

Polacy uważają się za lokalnych patriotów, ale wielu z nich nie bierze udziału w przedsięwzięciach na rzecz sąsiedzkiej społeczności. 71 proc. jest dumnych z miejsca, w którym mieszka, a 53 proc. chce kupować produkty wytwarzane w okolicy, ale tylko 40 proc. zaangażowało się w jakieś lokalne przedsięwzięcie w ciągu ostatniego roku.
więcej
2015-07-20 | 06:30
Styl życia
Gokarty i paintball zamiast imprezy klubowej – Polacy polubili oryginalne sposoby na wieczory kawalerskie

Gokarty i paintball zamiast imprezy klubowej – Polacy polubili oryginalne sposoby na wieczory kawalerskie

Tradycyjne wieczory kawalerskie w klubie cieszą się coraz mniejszą popularnością wśród Polaków. Panowie wolą bardziej oryginalny sposób na pożegnanie kawalerskiego stanu. Na czasie są rozgrywki paintballowe, wyścigi gokartów i sporty ekstremalne. Podobne rozrywki coraz częściej wybierają też na wieczór panieński przyszłe panny młode.
więcej
2015-07-16 | 06:45
Żywienie
Latem królują wina białe, różowe i musujące. Są doskonałym dodatkiem do lekkich potraw

Latem królują wina białe, różowe i musujące. Są doskonałym dodatkiem do lekkich potraw

Trunki wybierane na lato powinny być delikatne, finezyjne i orzeźwiające. Na upalne dni sommelierzy przede wszystkim polecają lekkie wina białe, różowe, musujące, a także te z chłodnych regionów winiarskich świata, na przykład z Nowej Zelandii. W ich smaku i zapachu jest pożądana w tym czasie nuta owocowa, a odpowiednia kwasowość zapewnia świeżość i rześkość.
więcej
2015-07-08 | 06:55
Żywienie
Karol Okrasa: Polacy pokochali kuchnię. Są coraz bardziej ciekawi kulinarnego świata

Karol Okrasa: Polacy pokochali kuchnię. Są coraz bardziej ciekawi kulinarnego świata

Warto próbować swoich sił w gotowaniu, to może dać dużo radości – mówi Karol Okrasa. Jego zdaniem Polacy są coraz bardziej ciekawi kulinarnego świata i coraz chętniej eksperymentują w kuchni. Chcą też jadać lepiej i zdrowiej, dlatego zwracają większą uwagę na jakość produktów. Chętnie modyfikują też tradycyjne polskie przepisy, aby dania były mniej kaloryczne i bardziej lekkostrawne.
więcej
2015-07-06 | 06:30
Żywienie
Polacy pokochali cydr. Popularność zyskuje także ten sprzedawany z kija

Polacy pokochali cydr. Popularność zyskuje także ten sprzedawany z kija

W ciągu dwóch lat sprzedaż cydru w Polsce wzrosła blisko pięciokrotnie. Butelkowany cydr można już kupić w niemal każdym supermarkecie. Coraz więcej lokali gastronomicznych decyduje się także na sprzedaż tego trunku z kija. Zwłaszcza latem cydr przez konsumentów jest wybierany częściej niż inne, bardziej kaloryczne napoje orzeźwiające, jak prosecco czy piwo.
więcej
2015-07-01 | 06:50
Żywienie
Karol Okrasa: Kuchnia włoska nie jest trudna do opanowania. Podstawą jest prostota przepisów i wysokiej jakości produkty

Karol Okrasa: Kuchnia włoska nie jest trudna do opanowania. Podstawą jest prostota przepisów i wysokiej jakości produkty

Kuchnia włoska jest nieskomplikowana i łatwa do opanowania nawet dla początkujących kucharzy. Jej tajemnicą są świeże i aromatyczne produkty wysokiej jakości. Większość z nich bez problemu można dostać także w Polsce. Ze względu na bogactwo ryb, warzyw, owoców i oliwy włoska kuchnia uważana jest za jedną z najzdrowszych na świecie.
więcej
2015-06-30 | 06:00
Styl życia
Metamorfoza Barbie. Nowe lalki mają kaukaskie i afroamerykańskie rysy twarzy

Metamorfoza Barbie. Nowe lalki mają kaukaskie i afroamerykańskie rysy twarzy

Nowa linia lalek Barbie ma pokazywać dziewczynkom etniczną różnorodność świata. Wśród 23 modeli znalazły się lalki czarnoskóre, piegowate i z kręconymi włosami. Zmienił się także kształt stopy najpopularniejszej lalki świata – nowa Barbie może wreszcie nosić trampki i baleriny.
więcej
2015-06-24 | 06:45
Uroda
Omenaa Mensah: jeśli robić tatuaż, to tylko w słusznej sprawie

Omenaa Mensah: jeśli robić tatuaż, to tylko w słusznej sprawie

Omenaa Mensah w oryginalny sposób chce motywować Polaków do pomocy biednym dzieciom z Ghany. Prezenterka zrobiła sobie tatuaż będący adresem strony internetowej prowadzonej przez jej fundację. Za pośrednictwem tego serwisu można wpłacać pieniądze na edukację dzieci z ośrodka Don Bosco w Ghanie.
więcej
2015-06-24 | 06:30
Psychologia
Polacy coraz częściej wspierają organizacje dobroczynne

Polacy coraz częściej wspierają organizacje dobroczynne

Z badań TNS Polska wynika, że Polacy coraz chętniej pomagają osobom potrzebującym. Czynią to jednak nieregularnie, zazwyczaj w okresie przedświątecznym lub przy okazji rozliczeń podatkowych. Wynika to przede wszystkim z faktu, że większości Polaków nie stać na regularne, co miesięczne wspieranie instytucji dobroczynnych.
więcej
2015-06-23 | 06:35
Uroda
Nowoczesne ośrodki spa nie tylko dbają o wygląd swoich gości. Coraz częściej skupiają się także na ich pasjach

Nowoczesne ośrodki spa nie tylko dbają o wygląd swoich gości. Coraz częściej skupiają się także na ich pasjach

Urlop bez konieczności rezygnacji z codziennego stylu życia – taką możliwość dają nowoczesne ośrodki wellness i spa. Placówki te ograniczają się już nie tylko do dbania o wygląd i kondycję fizyczną, lecz także o ich pasje i tryb życia. Oprócz zabiegów i terapii oferują warsztaty, zajęcia sportowe, wycieczki w ciekawe miejsca w okolicy. Oferują także posiłki zgodne z codzienną dietą ich gości.
więcej
2015-06-22 | 06:15
Finanse
Robert Zagożdżon: Prawdziwe sukcesy w życiu zawodowym i prywatnym odnoszą ludzie, którzy mają odwagę. Bez tej cechy, wszystkie inne przestają mieć znaczenie

Robert Zagożdżon: Prawdziwe sukcesy w życiu zawodowym i prywatnym odnoszą ludzie, którzy mają odwagę. Bez tej cechy, wszystkie inne przestają mieć znaczenie

Lepiej zaryzykować i przegrać niż postępując ostrożnie, zadowolić się zachowywaniem swojego status quo – powiedział nam przedsiębiorca i coach Robert Zagożdżon. Biznesmen, który sam odniósł spory sukces finansowy, uważa, że należy aktywnie badać granice swoich możliwości, by móc je w pełni wykorzystać.
więcej
2015-06-17 | 06:30
Żywienie
W Polsce co roku wyrzucanych jest 9 mln ton jedzenia. Marnotrawstwo wynika także ze złego przetwarzania żywności

W Polsce co roku wyrzucanych jest 9 mln ton jedzenia. Marnotrawstwo wynika także ze złego przetwarzania żywności

Niezjedzoną, przeterminowaną lub kupioną w nadmiarze żywność wyrzuca 35 proc. Polaków. Generuje to nie tylko większe wydatki gospodarstw domowych, lecz także przyczynia się do marnowania wody i energii potrzebnych przy produkcji żywności. Nie wykorzystujemy jedzenia należycie także dlatego, że przetwarzamy je i gotujemy w sposób, który prowadzi do utraty cennych składników odżywczych.
więcej