Biuro prasowe
LIFESTYLE
2021-04-02
Mniej nie znaczy gorzej – o wielkanocnym gotowaniu słów kilka
Zaczyna się dość niewinnie. Od zakupu kilku kolorowych jajek, patery na ciasto z króliczkiem i zrobienia w głowie, tak na szybko, listy gości przy wielkanocnym stole...
LIFESTYLE
2021-04-02
To jest nasz drób – nowe, smaczne działania i podsumowanie 2020
Przed nami kolejny etap kampanii „To jest nasz drób! Wysoka jakość – europejska gwarancja”.
LIFESTYLE
2021-04-02
Tradycyjne desery świąteczne na wielkanocnym stole
Większość z nas nie wyobraża sobie Świąt bez własnoręcznie przygotowywanych domowych wypieków.
Poniżej prezentujemy kilka przepisów, które z pewnością przypadną do gustu naszym najbliższym.
LIFESTYLE
2021-04-01
Muffinki made with KITKAT® teraz w Żabce
Nestlé wprowadza słodkości KITKAT® w zupełnie nowym formacie! Od 30 marca w sklepach sieci Żabka dostępne są Muffinki made with KITKAT®.
LIFESTYLE
2021-03-31
Regionalna kuchnia polska ziemniakami stoi
Regionalna kuchnia polska ziemniakami stoi
LIFESTYLE
2021-03-31
Świąteczne wypieki z E.Wedel
W tym roku E.Wedel świętuję słodki jubileusz – 170. urodziny. Z tej okazji, marka przygotowała wyjątkowe przepisy na czekoladowe desery inspirowane książką kulinarną z lat 30. ubiegłego wieku.
LIFESTYLE
2021-03-31
O glifosacie w kaszach jaglanych – najnowsze badania Fundacji Konsumentów
Dziś ukazał się raport pt. „Konsumenci testują: Kasza jaglana – czy zawiera glifosat?”. Zawiera on wyniki kolejnego badania kasz jaglanych pod kątem obecności szkodliwego glifosatu. Raport opublikowała Fundacja Konsumentów we współpracy z Instytutem Spraw Obywatelskich.
LIFESTYLE
2021-03-31
Czas na Wielkanoc z E.Wedel
Limitowane wielkanocne portfolio E.Wedel to zaskakujące nowości oraz dobrze znane przysmaki w wiosennych opakowaniach. Oferta świątecznych słodyczy zawiera propozycje zarówno dla dzieci, jak i dla starszych miłośników oryginalnej wedlowskiej czekolady.
LIFESTYLE
2021-03-31
Pomysły na 3 kulinarne arcydzieła, które przygotujesz we własnej kuchni
W gotowaniu olbrzymią rolę odgrywają detale. Czas, składniki, precyzja, a nawet narzędzia, jakimi się posługujesz - wszystko to wpływa na jakość przygotowywanej potrawy. Jak stworzyć carpaccio, tatara i wiosenną sałatkę, aby zasłużyły na miano kulinarnego arcydzieła?
LIFESTYLE
2021-03-31
Niezbędnik wielkanocny według przewodników Muzeum Polskiej Wódki
Wielkanoc to czas, w którym szczególnie doceniamy i kultywujemy tradycje. Wystarczy zagłębić się w historię polskiego stołu, aby przekonać się, jak wiele czerpiemy ze skarbca staropolskich tradycji. Pokazują to przewodnicy z Muzeum Polskiej Wódki i ich wielkanocny niezbędnik.