Biuro prasowe
LIFESTYLE
2020-11-10
Kulinarne eksperymenty z wegańskim majonezem
Majonez to nieodłączny element wielu popularnych przekąsek. Mogłoby się wydawać, że osobom na diecie wegańskiej, ciężko będzie go czymś zastąpić…
Źródło informacji: Best Brands PR
czytaj więcej
LIFESTYLE
2020-11-10
Jajo z proszku, czyli niedoceniany bliźniak świeżego jaja.
Produkty z jaj, czyli proszki oraz płynna masa jajowa są chętnie wykorzystywane w gastronomii czy produkcji, dzięki długiej dacie do spożycia oraz zachowaniu swoich właściwości funkcjonalnych. Jednak w Polsce są rzadko używane w domowych kuchniach. Dlaczego tak się dzieje?
Źródło informacji: Linkleaders
czytaj więcej
LIFESTYLE
2020-11-10
Gęsina na św. Marcina – gęsie mięso w wydaniu Ewy Wachowicz
11 listopada na imieninach Świętego Marcina króluje… gęsina. Aby przybliżyć tradycję spożywania tego szlachetnego mięsa, najpiękniejsza kobieta polskiej kuchni, Ewa Wachowicz specjalnie dla marki Appetita przygotowała autorskie przepisy z gęsiną w roli głównej.
„Bądź dobry dla siebie, abyś mógł być dobry dla innych” – Mars Wrigley przedst
Mars Wrigley wprowadza na polski rynek BE-KIND - markę, która od 16 lat jest znana
i ceniona przez konsumentów w USA. Przekąski BE-KIND to pożywne batony, które są oparte na orzechach (min. 51% składu) i zawierają mniej niż 170 kcal na porcję.
LIFESTYLE
2020-11-09
Nowość! Gwiazda każdej imprezy - Oranżada Hellena Party
Oranżada Hellena wprowadza kolejną wystrzałową propozycję dla dzieci. Do oferty marki dołączyła nowa odsłona kultowego napoju – bezalkoholowy szampan Oranżada Hellena Party. Produkt jest dostępny w tradycyjnym i nowoczesnym kanale dystrybucji.
LIFESTYLE
2020-11-06
Domowy street food z Vegetą Natur: frytki z batatów i ziemniaków
Do przygotowania zachwycających w smaku dań nie są wymagane najwyższe kulinarne umiejętności ani podążanie za wskazówkami skomplikowanych przepisów. Ich sekret jest znacznie prostszy.
Źródło informacji: Walk PR
czytaj więcej
LIFESTYLE
2020-11-06
Jesteśmy tym, co jemy - Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania
Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania obchodzony jest każdego roku 8 listopada. Światowa Organizacja Zdrowia (WHO) podaje, iż problem otyłości dotyczy 400 mln. Według badań z 2019 roku 59%* Polaków ma problem z nadmierną masą ciała.
LIFESTYLE
2020-11-06
Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania. Jak wygląda dieta Polaków?
Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania to doskonały moment na to, by zwrócić uwagę na żywienie najmłodszych smakoszy, wziąć pod lupę dobre nawyki oraz regularne spożywanie posiłków. Jak wygląda codzienne menu Polaków? Gdzie zaszły zmiany? Co powinniśmy wyeliminować?
LIFESTYLE
2020-11-05
„Wybierz najlepszy smak” – rusza nowa kampania 360 marki Duda Nasze Polskie
Rusza wyjątkowa kampania reklamowa marki Duda Nasze Polskie. Jej celem jest przedstawienie szerokiemu gronu odbiorców produktów marki, a także promocja polskiej kuchni regionalnej.
LIFESTYLE
2020-11-05
WINIARY po raz 10 edukuje młodzież o zdrowym odżywianiu
Program WINIARY „Gotuj Się Na Zmiany” to kampania edukacyjna dla dzieci i młodzieży, która ma na celu poprawienie nawyków żywieniowych uczniów szkół podstawowych w wieku 12-15 lat. Organizacją i promocją programu zajmują się: NAV agency, Mint Media oraz Clue PR.