Biuro prasowe
LIFESTYLE
2020-10-16
Pyszne śniadanie – bez dodatku cukru!
Według wielu osób, utrzymanie odpowiednio zbilansowanej, pełnowartościowej diety oznacza wyrzeczenia i konieczność rezygnacji z ulubionych smaków. Szczególnie trudno przychodzi wyeliminowanie cukru, a produkty bez jego dodatku uważane są za zdrowe, lecz niezbyt smaczne.
LIFESTYLE
2020-10-16
KFC przekazało potrzebującym ponad 1,5 mln posiłków
Światowy Dzień Żywności, obchodzony 16 października, co roku zwraca uwagę na problem marnowania jedzenia, które jest obecnie jednym z największych etycznych i społecznych wyzwań na świecie.
Źródło informacji: Weber Shandwick
czytaj więcej
LIFESTYLE
2020-10-16
PRZEPIS: Jesienna zapiekana zupa cebulowa z czosnkiem OLE!
PRZEPIS: Jesienna zapiekana zupa cebulowa z czosnkiem OLE!
LIFESTYLE
2020-10-16
BIO propozycje i Zielnik Polski od marki Herbapol
Troska o środowisko oraz chęć wspierania lokalnych przedsiębiorców stają się ważnymi czynnikami wpływającymi na decyzje konsumenckie Polaków.
LIFESTYLE
2020-10-16
Czosnek biały konserwowy OLE! – delikatny, zaskakująco łagodny i PYSZNY!
Czosnek biały konserwowy OLE! – delikatny, zaskakująco łagodny i PYSZNY!
LIFESTYLE
2020-10-16
16 października obchodzimy Światowy Dzień Żywności
Globalne problemy, codzienne wybory
Źródło informacji: Yellowcups
czytaj więcej
LIFESTYLE
2020-10-16
Starbucks podsumowuje rok walki z marnowaniem jedzenia
Ponad 150 tysięcy produktów - właśnie tyle uratował Starbucks w trakcie pierwszego roku współpracy z aplikacją Too Good To Go, razem z którą marka ratuje m.in. swoje niesprzedane kanapki i desery przed wyrzuceniem.
LIFESTYLE
2020-10-16
Światowy Dzień Chleba w Biedronce
Żytnie, pszenne czy mieszane? Kwaśne czy słodkie? Jakie jest ulubione pieczywo Polaków? 16 października obchodzimy Światowy Dzień Chleba. Z tej okazji Biedronka przygotowała jedyną w swoim rodzaju mapę polskich smaków związanych z pieczywem.
Źródło informacji: Hill+Knowlton Strategies
czytaj więcej
LIFESTYLE
2020-10-15
Lepione w Magnolia Park
Polska tradycja, ale przełamana nowoczesnością. A do tego nutka orientu, smaki Europy, dania wegetariańskie i wegańskie. W nowej restauracji w Magnolia Park lepi się pierogi, kopytka, kluski śląskie i przyrządza inne tradycyjne specjały kuchni polskiej. Lepione jest już otwarte.
Źródło informacji: PR Expert
czytaj więcej
komunikat
Nestle zaprasza na Narodowy Kongres Żywieniowy