Biuro prasowe

LIFESTYLE 2020-10-16

Pyszne śniadanie – bez dodatku cukru!

Według wielu osób, utrzymanie odpowiednio zbilansowanej, pełnowartościowej diety oznacza wyrzeczenia i konieczność rezygnacji z ulubionych smaków. Szczególnie trudno przychodzi wyeliminowanie cukru, a produkty bez jego dodatku uważane są za zdrowe, lecz niezbyt smaczne.
LIFESTYLE 2020-10-16

KFC przekazało potrzebującym ponad 1,5 mln posiłków

Światowy Dzień Żywności, obchodzony 16 października, co roku zwraca uwagę na problem marnowania jedzenia, które jest obecnie jednym z największych etycznych i społecznych wyzwań na świecie.
Źródło informacji: Weber Shandwick
czytaj więcej
LIFESTYLE 2020-10-16

PRZEPIS: Jesienna zapiekana zupa cebulowa z czosnkiem OLE!

PRZEPIS: Jesienna zapiekana zupa cebulowa z czosnkiem OLE!
LIFESTYLE 2020-10-16

BIO propozycje i Zielnik Polski od marki Herbapol

Troska o środowisko oraz chęć wspierania lokalnych przedsiębiorców stają się ważnymi czynnikami wpływającymi na decyzje konsumenckie Polaków.
LIFESTYLE 2020-10-16

Czosnek biały konserwowy OLE! – delikatny, zaskakująco łagodny i PYSZNY!

Czosnek biały konserwowy OLE! – delikatny, zaskakująco łagodny i PYSZNY!
LIFESTYLE 2020-10-16

16 października obchodzimy Światowy Dzień Żywności

Globalne problemy, codzienne wybory
Źródło informacji: Yellowcups
czytaj więcej
LIFESTYLE 2020-10-16

Starbucks podsumowuje rok walki z marnowaniem jedzenia

Ponad 150 tysięcy produktów - właśnie tyle uratował Starbucks w trakcie pierwszego roku współpracy z aplikacją Too Good To Go, razem z którą marka ratuje m.in. swoje niesprzedane kanapki i desery przed wyrzuceniem.
LIFESTYLE 2020-10-16

Światowy Dzień Chleba w Biedronce

Żytnie, pszenne czy mieszane? Kwaśne czy słodkie? Jakie jest ulubione pieczywo Polaków? 16 października obchodzimy Światowy Dzień Chleba. Z tej okazji Biedronka przygotowała jedyną w swoim rodzaju mapę polskich smaków związanych z pieczywem.
Źródło informacji: Hill+Knowlton Strategies
czytaj więcej
LIFESTYLE 2020-10-15

Lepione w Magnolia Park

Polska tradycja, ale przełamana nowoczesnością. A do tego nutka orientu, smaki Europy, dania wegetariańskie i wegańskie. W nowej restauracji w Magnolia Park lepi się pierogi, kopytka, kluski śląskie i przyrządza inne tradycyjne specjały kuchni polskiej. Lepione jest już otwarte.
Źródło informacji: PR Expert
czytaj więcej
Żywienie LIFESTYLE 2020-10-14

komunikat

Nestle zaprasza na Narodowy Kongres Żywieniowy