Biuro prasowe

LIFESTYLE 2021-11-23

Polacy pokochali ryby. Rośnie sprzedaż pstrąga w naszym kraju

Spożycie ryb w Polsce sukcesywnie rośnie. To dobra wiadomość nie tylko ze względu na prozdrowotne właściwości ryb, ale też na środowisko. Zmiany klimatyczne oraz zbyt masowe połowy przyczyniają się do obniżenia populacji wielu gatunków, dlatego tak ważna jest rola akwakultury.
Źródło informacji: Agencja Public Relations KEY PR
czytaj więcej
LIFESTYLE 2021-11-23

TO JEST NASZ DRÓB! EUROPEJSKA WYSOKA JAKOŚĆ na Polagra Food 2021

Już po raz trzydziesty szósty, jak co roku, odbyły się targi Polagra Food. Na tak ważnym wydarzeniu z branży rolno-spożywczej nie mogło zabraknąć organizatorów kampanii „To jest nasz drób! Europejska wysoka jakość” .
LIFESTYLE 2021-11-23

Czy trzeba bać się przetworzonej żywności?

Po „slow” i „comfort” przyszedł czas na rewolucję „processed food”, czyli żywności przetworzonej. Ekspertka zarządzająca marką produktową odpowiada na pytanie: na co zwracać uwagę, by wybierać zdrowe produkty.
Źródło informacji: Planet Partners sp.z.o.o.
czytaj więcej
LIFESTYLE 2021-11-23

Piernikowe Wafle Familijne – limitowana nowość na święta

Duża rodzinna paczka nowych wafli Familijne z kremem o smaku piernikowym to przekąska w sam raz na świąteczne dni. Idealna do chrupania podczas przygotowań czy rodzinnych spotkań w gronie najbliższych.
LIFESTYLE 2021-11-22

Nestlé prezentuje limitowaną edycję kaw Starbucks® na Święta

Nestlé prezentuje limitowaną edycję kaw Starbucks® na Święta
LIFESTYLE 2021-11-19

Nowości na bazie superfoods – chipsy Crunlight z soczewicy i ciecierzycy

Marka Crunlight prezentuje nowe warianty chipsów: Crunlight Soczewica Chips z solą morską oraz Crunlight Ciecierzyca Chips o smaku pomidora i bazylii. Produkty powstały na bazie superfoods, mają niską zawartość tłuszczu. Idealnie sprawdzą się jako przekąska, również dla wegan.
LIFESTYLE 2021-11-19

Industrialny klimat przyprawiony nutą secesji w Seafood Station Restaurant

W sercu Warszawy - na Alejach Jerozolimskich 93 powstało wyjątkowe miejsce dla wielbicieli ryb i owoców morza - Seafood Station Restaurant & Oyster Bar. Wnętrza restauracji zaprojektował architekt Jan Sikora właściciel pracowni Sikora Wnętrza.
Źródło informacji: OKK! PR
czytaj więcej
LIFESTYLE 2021-11-18

Gwiazda jesiennych dań - potrawy z dynią w roli głównej

Sezon na dynię zbliża się ku końcowi. Podpowiadamy, jak wykorzystać to typowo jesienne warzywo i przygotować smaczne, zaskakujące, pomarańczowe dania.
LIFESTYLE 2021-11-17

Polska na 22 miejscu w 10. Globalnym Indeksie Bezpieczeństwa Żywnościowego

Economist Impact publikuje wyniki na rok 2021 Globalnego Indeksu Bezpieczeństwa Żywnościowego (GFSI). Partnerem publikacji jest Corteva Agriscience.
LIFESTYLE 2021-11-16

#przytulTYGRYSKA – konkurs konsumencki dla całej rodziny

Marka Tygryski zorganizowała dla konsumentów wielki konkurs #przytulTygryska. Zadaniem uczestników jest przygotowanie wesołego zdjęcia w aplikacji Tygryski z naklejką Tygryska. Co tydzień jury konkursu wskazuje 51 laureatów nagród.