Biuro prasowe
LIFESTYLE
2024-09-27
Znak V dla menu wegańskiego Manor House SPA
Wegańskie dania serwowane w restauracji hotelu Manor House SPA po raz kolejny uzyskały symbol Fundacji Viva!, który potwierdza, że tutejsza karta wegańska jest odpowiednia dla wegetarian i wegan.
Źródło informacji: Manor House
czytaj więcej
LIFESTYLE
2024-09-27
Jesień pełna smaku w Salad Story – odkryj nowe sezonowe menu!
Wraz z jesienią Salad Story, polska marka znana z serwowania świeżych i zdrowych potraw, zaskoczy-ła swoją ofertą. Od 19 września wszyscy miłośnicy kulinariów mają okazję odkrywać jesienną odsło-nę menu i skosztować dań inspirowanych bogactwem smaków.
LIFESTYLE
2024-09-27
HISTORIA FINE DININGU W POLSCE
Rozwój fine diningu w Polsce to proces, który nabrał tempa w ciągu ostatnich dwóch dekad.
LIFESTYLE
2024-09-26
Czas dyni... i budyni limitowanych WINIARY!
Czy jesień kojarzy Ci się głównie z coraz krótszymi, chłodniejszymi dniami? W tym roku nie musisz się o to martwić! Marka WINIARY wprowadza na rynek limitowaną edycję budyni, które osłodzą nam ten czas i pokażą jesień od tej lepszej strony.
LIFESTYLE
2024-09-26
Jabłkowy zawrót głowy – jak przygotować pyszne przetwory?
Wrzesień to czas, gdy jabłka królują na naszych stołach – pachnące, soczyste, a przede wszystkim idealne do przygotowania jesiennych przetworów.
LIFESTYLE
2024-09-26
Dojrzewający ser żółty – nasz lokalny „superfood”[
Czy wiesz, że dobrej jakości sery żółte o maksymalnie prostym i naturalnym składzie są bogatym źródłem białka oraz wielu witamin i mikroelementów?
LIFESTYLE
2024-09-26
Co wybrać na sezonowe dania jesienią?
Aromat korzennych przypraw, leśnych grzybów i pieczonych warzyw – jesień w kuchni pachnie obłędnie.
LIFESTYLE
2024-09-25
Polskie Trendy Grillowe 2024: Steki Premium na Topie
Na koniec sezonu grillowego 2024 roku widać wyraźnie wzrost zainteresowania stekami premium, które stają się modnym „must have” na grillu.
Źródło informacji: Tender Meat sp. z o.o.
czytaj więcej
LIFESTYLE
2024-09-24
Jak przechowywać sery? Porady eksperta
W lodówce, zamrażarce, a może w spiżarni - gdzie najlepiej przechowywać dojrzewające sery żółte, aby nie traciły swojego wyjątkowego smaku, aromatu i konsystencji?
LIFESTYLE
2024-09-22
Placki ziemniaczane z cukinią à la gofry
Chrupiące na zewnątrz, miękkie w środku, z aromatem czosnku i delikatnym posmakiem cukinii. Idealnie sprawdzą się jako finezyjna przekąska lub nietuzinkowy dodatek do obiadu.