Biuro prasowe

LIFESTYLE 2024-09-27

Znak V dla menu wegańskiego Manor House SPA

Wegańskie dania serwowane w restauracji hotelu Manor House SPA po raz kolejny uzyskały symbol Fundacji Viva!, który potwierdza, że tutejsza karta wegańska jest odpowiednia dla wegetarian i wegan.
Źródło informacji: Manor House
czytaj więcej
LIFESTYLE 2024-09-27

Jesień pełna smaku w Salad Story – odkryj nowe sezonowe menu!

Wraz z jesienią Salad Story, polska marka znana z serwowania świeżych i zdrowych potraw, zaskoczy-ła swoją ofertą. Od 19 września wszyscy miłośnicy kulinariów mają okazję odkrywać jesienną odsło-nę menu i skosztować dań inspirowanych bogactwem smaków.
LIFESTYLE 2024-09-27

HISTORIA FINE DININGU W POLSCE

Rozwój fine diningu w Polsce to proces, który nabrał tempa w ciągu ostatnich dwóch dekad.
LIFESTYLE 2024-09-26

Czas dyni... i budyni limitowanych WINIARY!

Czy jesień kojarzy Ci się głównie z coraz krótszymi, chłodniejszymi dniami? W tym roku nie musisz się o to martwić! Marka WINIARY wprowadza na rynek limitowaną edycję budyni, które osłodzą nam ten czas i pokażą jesień od tej lepszej strony.
LIFESTYLE 2024-09-26

Jabłkowy zawrót głowy – jak przygotować pyszne przetwory?

Wrzesień to czas, gdy jabłka królują na naszych stołach – pachnące, soczyste, a przede wszystkim idealne do przygotowania jesiennych przetworów.
LIFESTYLE 2024-09-26

Dojrzewający ser żółty – nasz lokalny „superfood”[

Czy wiesz, że dobrej jakości sery żółte o maksymalnie prostym i naturalnym składzie są bogatym źródłem białka oraz wielu witamin i mikroelementów?
LIFESTYLE 2024-09-26

Co wybrać na sezonowe dania jesienią?

Aromat korzennych przypraw, leśnych grzybów i pieczonych warzyw – jesień w kuchni pachnie obłędnie.
LIFESTYLE 2024-09-25

Polskie Trendy Grillowe 2024: Steki Premium na Topie

Na koniec sezonu grillowego 2024 roku widać wyraźnie wzrost zainteresowania stekami premium, które stają się modnym „must have” na grillu.
Źródło informacji: Tender Meat sp. z o.o.
czytaj więcej
LIFESTYLE 2024-09-24

Jak przechowywać sery? Porady eksperta

W lodówce, zamrażarce, a może w spiżarni - gdzie najlepiej przechowywać dojrzewające sery żółte, aby nie traciły swojego wyjątkowego smaku, aromatu i konsystencji?
LIFESTYLE 2024-09-22

Placki ziemniaczane z cukinią à la gofry

Chrupiące na zewnątrz, miękkie w środku, z aromatem czosnku i delikatnym posmakiem cukinii. Idealnie sprawdzą się jako finezyjna przekąska lub nietuzinkowy dodatek do obiadu.