Biuro prasowe
LIFESTYLE
2024-03-28
Nawożenie dolistne rzepaku – o czym pamiętać na początku wiosny?
Rzepak to jedna z najczęściej, zaraz po zbożach i kukurydzy, uprawianych roślin rolniczych w Polsce. Nasz kraj jest jednym z głównych producentów rzepaku w Europie, z powierzchnią zasiewów zbliżoną do 1,1 miliona hektarów w 2023 roku.
czytaj więcej
LIFESTYLE
2024-03-27
Nowa odsłona Chef’s Menu trwa!
Od 23 lutego mieszkańcy Warszawy, Krakowa i Gdańska mają możliwość odkrywania wyjątkowych restauracji w Polsce poprzez ich flagowe menu. W ramach MENUFEST, każdy Gość otrzymuje w prezencie wyjątkowy welcome drink od Partnera!
czytaj więcej
LIFESTYLE
2024-03-27
Wielkanocne śniadanie tuż za rogiem!
Jak uniknąć przejedzenia przy świątecznym stole?
czytaj więcej
LIFESTYLE
2024-03-27
Świętuj z HARIBO Międzynarodowy Dzień Żelków
Żelki to jedne z najpopularniejszych słodyczy na świecie. Nic więc dziwnego, że doczekały się swojego święta, które obchodzimy 28 marca.
czytaj więcej
LIFESTYLE
2024-03-27
Przed nami międzynarodowy dzień sera!
Co wiesz o ukochanym na całym świecie przysmaku?
czytaj więcej
LIFESTYLE
2024-03-27
Gotuj i piecz z Piątnicą – edycja 2024
OSM Piątnica prezentuje drugą edycję wyjątkowego e-booka, który zawiera wyśmienite dania i przekąski przygotowywane z wykorzystaniem produktów z Piątnicy. Autorami przepisów są laureaci konkursów prowadzonych cyklicznie na fanpage’u marki na Facebooku.
czytaj więcej
LIFESTYLE
2024-03-26
UDANY PRZEPIS NA WIELKANOC OD KRESTO
Nie ma świąt bez wypieków, a wypieków bez bakalii. Jaki jest sekret smaku mazurków, makowców, bab i serników?
czytaj więcej
LIFESTYLE
2024-03-26
Risotto z cukinią i zielonym groszkiem
Risotto z cukinią i zielonym groszkiem to kremowe, wiosenne danie pełne świeżości, koloru i smaku! Proste w przygotowaniu, łączy w sobie delikatny ryż arborio z soczystą cukinią i słodkim groszkiem, tworząc idealne połączenie na każdą okazję.
czytaj więcej
LIFESTYLE
2024-03-26
Wegańskie ciasto mech z owocami liofilizowanymi KRESTO
Wegańskie, pyszne, pożywne i kolorowe! Ciasto mech – przepis na udany wielkanocny wypiek. Danie idealne również dla dzieci – obok owoców przemycicie w nim również szpinak, który w tym wydaniu z pewnością im posmakuje.
czytaj więcej
LIFESTYLE
2024-03-26
Faszerowane jajka z orzechami włoskimi KRESTO
Na twardo, w sałatce czy wypiekach – jajeczne dania królują na wielkanocnych stołach. Do palety smaków warto dodać również te faszerowane. Finezji nadaje kolor. Czerwona kapusta sprawdza się idealnie w roli barwnika, a orzechy KRESTO Select uzupełniają kompozycję smaków.
czytaj więcej