Biuro prasowe

LIFESTYLE 2024-03-28

Nawożenie dolistne rzepaku – o czym pamiętać na początku wiosny?

Rzepak to jedna z najczęściej, zaraz po zbożach i kukurydzy, uprawianych roślin rolniczych w Polsce. Nasz kraj jest jednym z głównych producentów rzepaku w Europie, z powierzchnią zasiewów zbliżoną do 1,1 miliona hektarów w 2023 roku.
czytaj więcej
LIFESTYLE 2024-03-27

Nowa odsłona Chef’s Menu trwa!

Od 23 lutego mieszkańcy Warszawy, Krakowa i Gdańska mają możliwość odkrywania wyjątkowych restauracji w Polsce poprzez ich flagowe menu. W ramach MENUFEST, każdy Gość otrzymuje w prezencie wyjątkowy welcome drink od Partnera!
czytaj więcej
LIFESTYLE 2024-03-27

Wielkanocne śniadanie tuż za rogiem!

Jak uniknąć przejedzenia przy świątecznym stole?
czytaj więcej
LIFESTYLE 2024-03-27

Świętuj z HARIBO Międzynarodowy Dzień Żelków

Żelki to jedne z najpopularniejszych słodyczy na świecie. Nic więc dziwnego, że doczekały się swojego święta, które obchodzimy 28 marca.
czytaj więcej
LIFESTYLE 2024-03-27

Przed nami międzynarodowy dzień sera!

Co wiesz o ukochanym na całym świecie przysmaku?
czytaj więcej
LIFESTYLE 2024-03-27

Gotuj i piecz z Piątnicą – edycja 2024

OSM Piątnica prezentuje drugą edycję wyjątkowego e-booka, który zawiera wyśmienite dania i przekąski przygotowywane z wykorzystaniem produktów z Piątnicy. Autorami przepisów są laureaci konkursów prowadzonych cyklicznie na fanpage’u marki na Facebooku.
czytaj więcej
LIFESTYLE 2024-03-26

UDANY PRZEPIS NA WIELKANOC OD KRESTO

Nie ma świąt bez wypieków, a wypieków bez bakalii. Jaki jest sekret smaku mazurków, makowców, bab i serników?
czytaj więcej
LIFESTYLE 2024-03-26

Risotto z cukinią i zielonym groszkiem

Risotto z cukinią i zielonym groszkiem to kremowe, wiosenne danie pełne świeżości, koloru i smaku! Proste w przygotowaniu, łączy w sobie delikatny ryż arborio z soczystą cukinią i słodkim groszkiem, tworząc idealne połączenie na każdą okazję.
czytaj więcej
LIFESTYLE 2024-03-26

Wegańskie ciasto mech z owocami liofilizowanymi KRESTO

Wegańskie, pyszne, pożywne i kolorowe! Ciasto mech – przepis na udany wielkanocny wypiek. Danie idealne również dla dzieci – obok owoców przemycicie w nim również szpinak, który w tym wydaniu z pewnością im posmakuje.
czytaj więcej
LIFESTYLE 2024-03-26

Faszerowane jajka z orzechami włoskimi KRESTO

Na twardo, w sałatce czy wypiekach – jajeczne dania królują na wielkanocnych stołach. Do palety smaków warto dodać również te faszerowane. Finezji nadaje kolor. Czerwona kapusta sprawdza się idealnie w roli barwnika, a orzechy KRESTO Select uzupełniają kompozycję smaków.
czytaj więcej